Şimdi Ara

Codeblocks Compile and Run Belası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ram kullanımını azaltmak için win 7 nin lite bir versiyonunu kullanıyorum. Gel gör ki codeblocks kurup yazdığım kodları derleyip çalıştırdığımda ilk sefer sorunsuz bir şekilde çalışıyor ikinci seferde "ld.exe cannot open output file F:\CodeblocksWorks\Untitled1.exe Permission denied" şeklinde bir hata veriyor. İlginç olan aradan 2 dk kadar bir süre geçtikten sonra tekrar derleme yapabiliyor. Diğer taraftan klasördeki output dosyası hiçbir şekilde silinmiyor silmek istediğimde Windows bana "Bu eylemi gerçekleştirebilmek için izne gereksiniminiz var" diyerek silmeme dahi izin vermiyor. Bir süre sonra dosya kendi kendine kayboluyor. Böyle acayip bir durum. Administrator olarak oturum açmama rağmen, ve tüm sahipliği almama rağmen, güvenlik sekmesinde klasöre hatta komple sürücünün kendisinde tüm izinleri aktif etmeme rağmen bu sorunu çözemedim. Olayı yada benzerini tecrübe etmiş arkadaşlarımın ilgi ve bilgisine sunar çözüm adına yardımlarınızı beklerim. Teşekkürler.

    Codeblocks Compile and Run Belası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devrimist -- 24 Nisan 2019; 14:50:30 >







  • Arkadaşlar 1 haftadır gezmediğim site girmediğim forum kalmadı ama sorunu gene kendim çözdüm. Codeblocks klasörü içinde "cm_console_runner.exe" dosyasınasağtıklayıp uyumluluk modunu "Winddowsxp SP3" olarak ve "yönetici olarak çalıştı"r seçeneklerini aktif etmeyi denedim ve sorun çözüldü.




  • Problem CodeBlocks tan cok Windows 7 lite sürümünden kaynaklı olabilir. Benim Win 7 Ultimate te CodeBlock denemiştim hiç öyle sorun çıkmadı. Bu arada az RAM harcayan ve plugin ile C/C++ IDE olarak kullanılabilen Emacs 'e bakmanı tavsiye ederim. Plugin ile Eclipse gibi IntelliSense özelliği dahi eklenebiliyor Emacs'e
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.