Şimdi Ara

COAX / SPDIF Kargaşası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, şu an elimde LG marka bir 5+1 ses sistemi (LG DVD Home Cinema HT1000TK) ve Hi-Level marka bir televizyon (HL43DLK010/0202) mevcut ancak ses sisteminin optik çıkışı varken televizyon girişi COAX olduğu için bu ikisi arasındaki bağlantıyı kurmada sorun yaşıyorum. Bunun yanı sıra bir PlayStation 5 alma düşüncem var ancak ses sistemini PS'e bağlayabilir miyim ondan da emin olamadım çünkü PS5'te optik giriş mevcut değil, hem ses hem görüntü HDMI ile iletiliyor. Optical to Coax şeklinde bir dönüştürücü alıp ses sistemini televizyona bağladığım takdirde direkt televizyona HDMI ile bağlı olan Xiaomi Mi Stick'in sesini ses sisteminden alabilir miyim acaba? Veya aynı şekilde dönüştürücü aracılığıyla ses sistemini televizyona bağlasam ve PS'i de HDMI ile direkt televizyona bağlasam, sesi ses sisteminden almam mümkün olur mu? Ayrıca dönüştürücünün ses kalitesi üzerinde herhangi bir etkisi olur mu acaba? Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkür ederim.








  • hocam karman çorman bir soru sormuşsun

  • Slyvia kullanıcısına yanıt
    Ps ya da mi stick gibi kaynak cihazları tv’ye Hdmi ile bağlarsınız. Sonra da tv’nin koaksiyel ses çıkışını linkteki gibi koaksiyelden optiğe dönüştürücü aparat ile ses sistemine aktarabilirsiniz.

    Platoon Coaxial To Optik Ses Çevirici Converterhttps://www.hepsiburada.com/platoon-coaxial-to-optik-ses-evirici-converter-p-HBV00000IPE4N?magaza=LeonPro&url_src=ios-product-detail



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 5 Nisan 2023; 10:19:59 >
  • özet geçersem, @turuncu55 'in verdiği cevap doğru.


    ancak ben sorunuzdaki karmaşaya takılmadan edemiyorum. biraz kavramları karıştırdığınızı düşündüğüm için müsaadenize sığınarak basit açıklamalar ekleyeceğim.


    ---

    Yazdığınız - Gerçekte olan


    ses sisteminin optik çıkışı varken - Ses sisteminizde optik çıkış değil giriş bulunur. (optik (toslink olarak da geçer) giriş tipi bir spdif bağlantı türüdür)


    televizyon girişi COAX olduğu için - TV'nizdeki ses çıkışıdır bu da. (COAX rca uçlu bakır telle dijital ses çıkışıdır ve bu da bir spdif bağlantıdır)


    ---


    evet ikisi de spdif bağlantıdır, "S/PDIF ya da S/P-DIF, Sony/Philips Digital Interface Format- Sony/Philips Sayısal Arayüz Formatı" anlamına gelir. optik veya bakır kabloyla iletilebilir. benzer formatları destekler. kablo kalitesiyle ilgili bir sorun yoksa birbirlerine üstünlük durumu yoktur.


    ---


    normal şartlarda TV'nize HDMI ile hangi aygıta bağlarsanız bağlayın, TV'ni ses çıkışından ses sistemine sesi iletecektir. hdmi giriş sayınızla ilgili sıkıntı yoksa playstation, mi stick, mi box, pc fark etmez.


    sizin durumunuzda tv den çıkan coax kabloyu bir çeviriciye takmanız ve çeviriciden çıkacak optik kabloyu da ses sistemi girişine takmanız yeterli olacaktır.



    not:mesajınızdaki giriş ve çıkış kısmını düzeltme ihtiyacı duydum çünkü bahsedilen çeviricilerin ters çalışanları da mevcut, optik giriş coax çıkış olan alırsanız işinizi görmeme ihtimali var. sesin akacağı yöne dikkat etmeniz gerekiyor.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.