Şimdi Ara

clio symbol km sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Süraat 140 km'den sonra direksiyonda çok fazla sarsıntı oluyor ve nekadar gaza yüklensem de ibre 140 km'nin üzerine çıkmıyor neden acaba?Sorun yokken en son 180 km yapmıştım.



  • quote:

    Orjinalden alıntı: driverx

    Süraat 140 km'den sonra direksiyonda çok fazla sarsıntı oluyor ve nekadar gaza yüklensem de ibre 140 km'nin üzerine çıkmıyor neden acaba?Sorun yokken en son 180 km yapmıştım.


    Sadece 140 Km/s civarında mı oluyor? Bu sürate kadar hızlanma nasıl? Eğer bu sürate kadar hızlanma isteksiz ise, muhtemel problem her bujide yer alan ateşleme bobinlerden bir veya bir kaçının görevini kısmen veya tamamen yapmaması olabilir.. Bu problem Renault 1,4 ve 1,6 motorlarının klasik hastalığı.. Geçenlerde Clio Symbol 1,4 16V aracımın sarsıntılı ve isteksiz hızlanması neticesinde, serviste yapılan kontrolde 4 adet bobinden 1'inin tamamen, diğerinin %80 oranında görevini yapamadığı tespit edildi. Her iki bobinde değiştirilince sorun çözüldü. Bobinin tanesi 55 YTL.. Belki sizin aracınızda da aynı problem meydana gelmiş olabilir. Aracı Renault servislerde bulunan diagnostik cihazına sokarsanız, problem teşhis edilebilir. Eğer sorun bu değilse, aracın rot-balansı ayarsız olabilir. Servis size yardımcı olacaktır.Selamlar..




  • peki bu sorun garanti yılları içinde olsaydı yine 55 ytl verirmiydik. Bu garanti olayında neye bakıcak teknik servis. Sonuçta kimseinin bujilere mudahele edicek durumu yok bir sürücü olarak.
  • Dostum ön düzenini kontrol ettir.
  • Yorumlar için tek tek teşekkür ediyorum.Gitmeden önce bilgi sahibi olmak istedim.Araç 140 km hıza gelene kadar hiçbir proplem yok 140 km hıza gelince süraat sabitleniyor ve sarsıntı başlıyor gaza bastıkça sarsıntı artıyor.Yaklaşık 2 ay sonra karlar tam olarak erir ozaman gösteririm.Malum usta şöförler karsız havada park halindeyken çarpıyorlar hava karlıyken çıkarıp sürmeye korkuyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.