Şimdi Ara

Çizim ve tasarım için iPad Pro (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
157
Cevap
2
Favori
10.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Paintstorm'a iCloud ve Film Rulosuna kaydetme, ve oralardan açma geldi.
  • şunu izleyip karar verebilirsiniz

  • Ne çizimciyim ne ressam. Mesleğim ile de alakalı değil ama konuyu keyifle okudum. Gerçekten Apple insanları cihazlarına bağladığı gibi kullanıcıları da birbirine bağlamayı iyi başarıyor.

    Ben de teknoloji meraklısı ve hızlı Apple kullanıcısıyım. Açıkcası bu ikiliyi bende almayı düşünüyorum ama 2. el cazip bir şeyler denk gelirse.

    Daha önce Galaxy Note serisinin S-Pen'nini çok kullandım. Özellikle not alımlarda S-Pen çok işime yarıyordu. Ekran görüntüsü alırken vs. harikaydı. Ancak iOS işletim sisteminde bu kadar geniş kapsamlı kullanım hem Apple Pencil ile zor hemde Apple prensibine çok ters. Ama insan yine merak ediyor :)

    yeri gelmişken sorayım hatta; El yazısı tanıyan herhangi bir program var mı arkadaşlar kullandığınız? Yani el yazısını, elle yazılan formilleri vs. normal karaktere dönüştüren bir araç veyahut uygulama?
  • Sundukları evet ama bu kadar pahalılığı hak etmiyor. Sonuçta mobil bir işletim sistemi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: samonite
    ...
    yeri gelmişken sorayım hatta; El yazısı tanıyan herhangi bir program var mı arkadaşlar kullandığınız? Yani el yazısını, elle yazılan formilleri vs. normal karaktere dönüştüren bir araç veyahut uygulama?


    MyScript Stylus var, klavye eklentisi. Parmakla yazdığınızı bile hem de çevrimdışı olarak mükemmel çeviriyor. (Formüllerde mükemmel değil, bir türlü √ yazdıramadım. Belki de ben beceremedim :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asruh03

    Güzel umarım iyi bir program olur. Ben sattım ipadi arkadaşlar :D


    Şimdi bir açıklama yapmak gerekirse ipad pro alacaklar şunu dikkatle okusunlar.


    Eğer profesyonelseniz, piyasaya iş yapıyorsanız. Bu yaptığınız işleri ipad ile yapmayı beklemeyin ve sakın bu amaç için bu cihazı satın almayın.

    Eğer çizimi hobi olarak yapıyorsanız ve cintiq almaya gücünüz yetmiyorsa ( ki ipad parasına cintiq 13hd alınabiliyor ) o zaman hobi amaçlı alabilirsiniz. Aynı zamanda çizime yeni başlayan arkadaşlar da başlayabilir.

    Eğer profesyonel çizim yapıyorsanız ve çok paranız varsa arada ipadde eskiz yaparım diyorsanız alabilirsiniz.

    Ben neden sattım? Çünkü işlerimi profesyonel bir şekilde yapamıyordum. Şimdi gittim 8450tl verdim Cintiq 27QHD aldım ve inanılmaz memnunum.

    Cintiq ile ipadin farklarını açıklayım.

    Cintiq avantajları;

    Pc ye bağlandığından dolayı adobe uygulamaları, manga stuido gibi programlarda üst seviye işler çıkartabilmek.
    Monitor olarak kullanabilmek.
    Doğru renkler ile çalışmak ( baskıya iş gönderenler için )
    Şarjsız silgili, tuşlu pro pen.

    İpad avantajları;

    kalem basıncı ve tilt özelliği nispeten cintiqden çok az daha iyi.
    kalem ekrana daha yakın bu yüzden kağıda çizer hissi veriyor ( cintiq de kalemi koyduğunuz cam ile görüntünün arasında boşluk var. )
    kucağınıza alıp çalışabiliyorsunuz ( ki cintiq companion modelleri ile de bu yapılabiliyor )
    dokunmatiği bariz şekilde cintiq den daha iyi.

    Sadede gelecek olursak kimler ipad pro alsın?

    sadece çizim bazında konuşacağım.

    Çizim yapmayı sevenler, öğrenecekler, eskiz yapmak isteyenler alsın. Fakat profesyonel iş yapacağım diyen sakın almasın çünkü gerçekten çok fazla eksiği var. Programlar çok ama çok eksik. Ha şu olabilir. Sen 15-20 yıllık bir ustasındır. O zaman paintte bile çizim yaparsın. O yüzden sen ipad alırsan al. Fakat giriş ve orta seviyede ki arkadaşlar almasın iş için.


    Ben her zaman ki gibi ipad in reklamlarına kanıp 1 ayda 1000tl zarar ettim. Önemli değil. Buradan söylüyorum.

    IPAD TAMAMEN TÜKETİM İÇİN ÜRETİLMİŞTİR, ÜRETİM AŞAMASINDA ÇOK BÜYÜK SANCILAR ÇEKERSİNİZ. GERÇEK İŞLER ÜRETMEK İÇİN BU İŞİN PİRİ OLAN WACOM DAN VAZGEÇMEYİN.


    ( Eper apple ilerde macbooklarını surface book gibi yapar ve apple pencili daha iyi tasarlarsa inanılmaz bir devrim olur bunuda söyleyim. )

    Bu yorumu gördüğüm iyi oldu..

    teşekkürler.

    Tablet digital çizime hiç alışık değilim ama alışık olmam kolaylık sağlayacak mutlaka..Bu yuzden öğrenmem lazım.

    Geçenlerde Wacom standart modelini kullanmaya çalıştım nasıl olduysa az daha bilgisayarı kapatıyordum.. Ekrana bakmadığım için alışık olmadığım için fazla dışarı çıkmışım

    İpad Pro düşünüyorum.FAkat illustrasyon çizimler yapmıyorum çok profesyonel de çalışmıyorum..




  • atillakurt kullanıcısına yanıt
    iPad pro ve Windows kullananlar için de Duet Display'e Apple Pencil ile basınç duyarlılığı desteği geldi:
    https://itunes.apple.com/app/duet-display/id935754064?mt=8


    Ek: fiyatı köklemişler ama bu arada. Uygulama 10 $, basınç desteği gibi özellikler için yıllık 20 $



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncum -- 25 Ekim 2016; 12:41:53 >
  • turuncum kullanıcısına yanıt
    Mac aldım bile ben :D Astropad'i denedim, bariz lag var biraz ama çizim yapmak için yeterli geldi bana. Fakat param azaldığı için, ve 9.7 inç iPad Pro'da Photoshop çok küçük kaldığı için iade ettim uygulamayı. Belki ilerde alırım tekrar.

    Not: Evet biliyorum yeni Macbook'lar tanıtılacak, tanıtım gününden sonra iade etmeyi düşünüyorum, 14 gün iade periyodundayım hâlâ.
  • turuncum kullanıcısına yanıt
    sakın uzak durun.aldım denedim geri iade ettim.ben böyle crash eden böyle düşük performansda calısan bi uygulama görmedim:)+ kablosuz bağlantı desteğide yok.kabloyu takıp bataryanın ömründen ömür yemeyin boşverin:) bataryası birazcık pahalı bu cihazların.800 tl civarında demişti apple teknik servisi.Astropad en iyisi ama mac'i olana.Bu lag muhabbetini olayı sanıldıgı gibi degil lüften yanlıs bilgilendirmeyelim arkadaşlar.bende denedim.buradaki lag muhabbeti ekrana gelen görselin arada bir düşük stream etme olayı.kalem ve çizim neredeyse birebir hızında.kablosuz denedim ve tazeleme hızı mukemmel.oyle takılma vs olayı degil stream kalitesi düşüp artıyor sadece bundan ibaret.
  • Bu arada söylemeden geçmeyeyim.Uzun zamandır Ipad pro üzerinde çalışıyorum.Photoshop'dan tamamen uzaklaştım ancak bu süre zarfında tek yardımcım Procreate oldu.Seçtiğiniz çalışma alanı hangisi ise ona göre yazılım seçmek en mantıklısı.Beni cihazla haşır neşir olmaya iten en önemli sebeplerden biri Nikko dediğimiz Konsept Sanatcı.Ekmeğini Ipad'in eski sürümünden beri çıkarıyor.Hayret ettim,zorlandım ama uzun bir yol katettiğimi düşünüyorum.Aylarca her aksam işden geldigimde oturup Ipad proda yeni bir yazılım cıktımı,pc ye nasıl bağlayabilirim,nasıl olurda Cintiq gibi kullanabilirim,derken birşeyler yapabildigimi farkettim.Yazılıma alışıyordum artık.Yazılım bana ihtiyaç duydugum şeyleri kısa yoldan olmasa bile bir şekilde sağlayabiliyordu.Çünki Konsept Tasarım için gerçekten cok kullanışlı bir yazılım.

    Birde,daha önce bende Cintiq varken,sadece evde duruyordu.Geldigimde keyfim olursa çiziyordum.Çoğu zamanım boşa gitti,bir süre yerimde saydım,ancak Ipad pro bana başka bir şey ifade etmeye başladı;

    - Taşınabilirlik sayesinde şirkette buldugum boşluklarda bile çizim yapar hale geldim.

    - Çize çize,halliyle çok geliştirdim.Daha yolun yarısında bile değilim aslında.

    - Bazen yatarken bile cihazı kucagıma alıp başladıgım çizimlerde günün ağardıgını gördüm:)Gerçekten istedigim meslek için çok çalıştıgımı söylemeliyim.

    Ipad'in bende yeri artık farklı.10k çözünürlükde bile kasmayan fırça darbeleri,eskizler vs.Yapmak istediğim şey zaten çizgi ve renklerden ibaret.Ipad'de bana bunu gerçekten hızlı bir şekilde sağlıyor.Photoshop'un aksine dijital üzerinde'de olsa geleneksel resme ciddi katkı saglıyor.Çünki o sizin artık eskiz defteriniz ve nereye giderseniz orada.Hemde istediginizde finalize edebileceginiz kasmayan çöznürlüklerde dahil.


    Peki nereye kadar Ipad?;

    - Bu alanda(sektorde) çalışmayı çok isteyip,Digital altyapıyı Wacom'a geçmeden önce tamam hale getirme kısmına kadar.Wacom demeyelim ona,mesleğin gerektirdiği Dijital araç ve gereçlere geçmeden diyelim.

    Konsept Tasarımcı'ların hepsi Photoshop ustasıdır.Ancak bu adamlar zaten çizim konusunda çok iyiler.İyi bir altyapı ve eğitime sahipler.Paint'ide verseniz harikalar yaratabilecek durumdalar.

    O nedenle cihazı alanlar ve alacak olanlar,gerçekten ne sebeple almak istediklerini iyi düşünsünler.Hüsrana da uğrayabilirsiniz,çok iyi yerlerede gelebilirsiniz.Bu arada istisna bazı insanlar var dediğim gibi.Sektorde istenilenin tersine bu cihazlarda çalışıp cok iyi firmalarda iyi Konsept Tasarım'cı olan insanlar var.Bunlardan biri dediğim gibi "Nikolai Lockertsen" bu adamı araştırın derim.Benim gibi Konsept sanata ilgi duyan insanları Ipad'e ısındırıcak türden biridir kendileri.

    Bu arada çat pat içime sinen bazı işlerimide göndereyim:) uzun zaman oldu bişeler atmayalı.Umarım beğenirsiniz.Teşekkürler.


    https://www.artstation.com/artwork/1ZJe3

    https://www.artstation.com/artwork/v0odA

    https://www.artstation.com/artwork/gyxdZ

    https://www.artstation.com/artwork/zW1Vq

    https://www.behance.net/gallery/43049905/Sketches




  • Uzun bir aradan sonra konuyu güncelledim. İpad pro gerçekten günü kurtaran bir cihaz artık. Konuyu okuyun.
  • 12.9 modeli baya büyük gerçekten. Yani dışarıda kullanması bir laptop kadar zor. Ama derseniz ki ben sadece evde kullanırım, o zaman bir şey diyemem. Ben yine de 10.5'i tavsiye ederim.


    Resim öğrenmek istediğinizi söylemiştiniz o yüzden baya bir yazdım. Dövme tasarımlarını da yapabilirsiniz bu cihazda. Procreate adlı uygulamayı satın almanızı tavsiye ederim tekrardan. Dediğiniz her şeyi yapabilirsiniz bu uygulamada. Mesela bir katmana dövmeyi çizersiniz, alt katmana kendi fotoğrafınızı koyarsınız dövmenin nasıl gözüktüğüne bakarsınız vs. Keşfedecek çok şey var uygulamada.


    Toplam yaklaşık 10 aydır XP-Pen DECO 03 kullanıyorum. DECO 03 tabletlerde ekran olmadığı için alışmak gerekiyordu.

    https://www.xp-pen.com/goods/show/id/314.html




  • zhitai Z kullanıcısına yanıt
    12.9 kesinlikle büyük değil. Tam ideal boyut. Ayrıca laptop kadar zor değil, aşırı rahat. Kafede, otobüste, sokakta her yerde rahatlıkla kullandım.
  • beyler cok gaza geldim çöp adamdan öteye işler çıkarmak için ipad pro almak istiyorum ancak kendimi geliştirmek için bana ne önerirsiniz bende pro ve 120hz kalem alayim artık :)
  • Çizim konusunda çok işe yarar olduğunu düşünüyorum herkese tavsiye ederim.
  • PaperLike ya da benzeri mat ekran koruyucu kullanan var mı? Önerir misiniz?
  • RideMyRocket kullanıcısına yanıt
    Paperlike bana sponsor oldu ben kullanıyorum kesinlikle tavsiye ederim. Hele ilk zamanlar tam bir kapıt etkisi yarattı. 5 ayı geride bıraktım artık biraz matlık azaldı. Bu arada mat olduğu için kalem ucu hızlı eskiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.