Şimdi Ara

Civic 2014 mü Egea 2020 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
4.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 120 bin TL bütçem var. Eleyerek şu iki araç arasında kaldım.

    Egea 1.3 Multijet urban plus manuel SIFIR mi? (121 bin )

    2014 Civic Eco elegance otomatik 70 bin km mi? (110 bin civarı)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FeYYaZ_007 -- 26 Ocak 2020; 20:24:52 >



  • Merhaba, bende egea hakkın da biraz yorum yapayım nacizane. Nikahım için 3 günlüğüne rentacar aracı kiraladım, daha 600 km deydi araç. Arka koltuklar ve bagaj dahi kullanılmamış bir araçtı. Bu 3 günde anadolu ve avrupa yakası arası mekik dokudum en yoğun trafikte kullandım daha çok ve uzun yol olarak gölcüğe de gittim. 4 kişi de bindik araca çoğu zaman, hatta bu şekilde kağıthanenin dik yokuşlarına da çıktım. Kullanımım bu şekildeydi ve aracın deposu tek dişe düşene kadar kullandım, öyle doldurdum. 36 litre aldı 6.080tl den toplam 217tl ye depo fullendi. 800 km kullandım ama araç biraz daha rodajını tamamlarsa rahatlıkla 1000km üstü görür diye düşünüyorum (istanbul şartlarında). Motor sesinden rahatsız olmadım, 120 civarı rüzgar sesi geliyor, 170km hızı geçemedi, ses sistemi vasattı, sıfır araç tabi trim sesi yoktu, ben dönüş çapını çok beğenmedim ama city mod direksiyon olması çok rahattı. Çok uzattım, toparlayacak olursam ben çok okuyordum olumsuz yazı ama araca binip bu kadar yol yapınca bakış açım değişti. Günümüz şartlarının durumu belli ve ekonomik durum açısından bakacak olursak alınıp gönül rahatlığıyla binilecek bir araç belki fazlasını bile karşılar. Her şey gönlünüzce olsun.
  • Civic
  • 2014 70bin km turşu olmuş civice 120 bin mi?? Yo yo...
  • 6 yaşındaki Civic'e 120 vermek için; küçükken japon yapıştırıcı bağımlısı olmak lazım.

    Sabaha kadar Egea
  • Benim tericihim de Egea olurdu.
  • Başka fikri olan varsa paylaşırsa sevinirim.
  • Tabiki egea

    Ama 1.6 dizel otomatik alabilirsiniz o bütçede, en fazla 1 litre fazla yakar 1.3 manuele göre ama çok keyiflidir.
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-fiat-egea-1.6-multijet-lounge-dct-770418869/detay

    İllaha sıfır diyorsanız başka tabi.
  • Civic EGEA nın içinden geçer. İsterse 2045 model olsun. İki aracı yan yana dahi koymam. Ha bu arada 2014 civic in ederi max 100 bin lira
  • Eğer 105binin varsa hiçbir problemi olmayan 1.6 dizel egea hb loungeplus aracımı satabilirim. Boya değişen hiç bir şey yok. Bronz kahve renk. Tüm bakimları serviste yapıldı, garantisi devam etmekte. Manuel 65bin km de. Expertiz garantili. 2 yıldır kullanıyorum, ciddi memnunum ama Kredi faizleri düşükken suv araca geçmek istiyorum.
  • lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Değerlendireceğim fikrinizi. Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FeYYaZ_007 -- 25 Ocak 2020; 20:48:22 >
  • Nacila N kullanıcısına yanıt
    Piyasa da şu anda sizin dediginiz fiyatlara hasarlı Civic var. Yani araba alırken ister istemez ayak uydurmak zorunda kalıyoruz piyasaya.
  • FB7 Civic'i 2 yıl kullanmış, Egea'yı da uzun süre ikame araç kullanmış birisi olarak 2.el Civic'in kesinlikle o paraları hakedecek bir araba olmadığını düşünüyorum.

    Süspansiyon konforu ve izolasyon açısından Egea daha başarılı. Civic ise yol tutuş konusunda daha başarılı. FB7 Civic'in tork fakiri motoruna rağmen aşırı uzun olan vites oranları rampada sürücüsüne saç baş yoldurtacak kadar uzun. Bilecik-Bozüyük arasındaki normal sayılabilecek rampayı 100 km/h ile çıkabilmek için dahi 3. vitese düşüyor, bu da akustik konforu ciddi anlamda bozuyor. Civic, sırf o motoru yüzünden otomatik şanzımanla alınmaz.

    Yerinizde olsaydım Egea tercih ederdim. Hangi marka model olursa olsun sıfır araç ikinci ele göre her zaman daha çok güven verir. En azından benden önceki sahibi nasıl kullandı, bakımlarını aksattı mı acaba korkularınız olmaz.

    Ek olarak, bu bütçelerde donanım olarak her ne kadar daha düşük olsa da 2020 Megane 1.3 Tce'lere de göz atmanızı öneririm.




  • Egea daha iyi bir seçim olur. Motoru bilindik ve az yakıyor. Ayrıca daha yeni bir araba.

    O fiyata 2. el 1.6 multijet Egea da bakabilirsiniz. 1.6 motor daha performanslı çalışıyor. Yakıt tüketimi yine sınıfına göre iyi bir motor.
  • orijinal parçası ucuz; egea

    ustası çok; egea

    sürpriz masrafı az; egea

    kullanıma bağlı yorgunluğu yok; sıfır km egea

    dizel motor; egea

    çok düşünmeye gerek yok gibi... hele bir de kdv - stopaj avantajınız varsa daha ne olsun.

    kapıdaki arabayı satıp sıfır egea alasım geldi
  • Bende egea derim Babamın bir lafı var 0km olsun ne olursa olsun Urban plus donanım olarak güzel diye düşünüyorum Civic severim ama gitmiyor be kardeş Gitmeye çalışınca da yakıyor vallahi :)
  • Sıfır araba
  • fd6 civic otomatik parasına 2017 urban 1.6 e-torg otomatik 23000 km egea aldım eski bir fda6 civic sahibiyim ben çok memnun kaldım parasının hakkını fazlasıyla veriyor gerisi parayla alakalıdır daha fazlasını verirsen daha iyisini alırsınız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_kucukaksoy -- 25 Ocak 2020; 23:46:51 >
  • İkisini de almamhttps://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-sifirdan-farksiz-hatasiz-megane-4-lpg-ve-bol-extrali-782692882/detay

    1.6 Megane Touch alırım hem dolu + hem yeni hemde lpg uyumlu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 25 Ocak 2020; 23:47:43 >
  • Fb7 kasayı sevmemekle birlikte ya manuel fd6 alırım temiz ya da bütçeyi biraz zorlar fc5 alırım. Egeaya falan para vermem boşa hocam.
  • Lan Civic'in sıfırı kaç para da 5 yaşındaki hali 120.000
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.