Şimdi Ara

Çıtır çıtır ve lezzetli patates kızartmasının püf noktaları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu gün sizlerle çıtır çıtır ve lezzetli patates kızarmasının püf noktasını paylaşıyoruz.
    Evdeborek nefis ve leziz yemek tarifleri olarak sizlere şimdiden afiyet dileriz...

    Yapılışı:

    Yıkayıp soyduğunuz patatesleri dilediğiniz kalınlıkta doğrayın. Doğradığınız patatesleri bol su ile yıkayın. Bu arada derin bir tencereye bol sıvı yağ koyun ve kızdırın. Tuzu da bu arada ekleyebilirsiniz.

    Yıkadığınız patatesleri temiz bir mutfak havlusu veya kağıt havlu ile iyice kurulayın. Kuruladığınız patatesleri yağa atın ve 6 dakika orta ateşte kızartın. Yağ patateslerin üzerine çıkacak miktarda olmalı. Kızaran patatesleri bir tabağa alın. Bu arada kızartacağınız kalan patatesler varsa onları kızartın.

    İlk parti patatesleri tekrar kızgın yağa atın ve bu sefer pişene kadar kızartın. Bu şekilde iki kere kızaran patatesleriniz çıtır çıtır ve lezzetli olacaktır.

    Not: Kıbrıs patatesi kullanıyorsanız çok daha başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz.


     Çıtır çıtır ve lezzetli patates kızartmasının püf noktaları

    daha fazla tarif içinhttp://www.evdeborek.com internet sayfamızı ya da
    https://www.facebook.com/evdeborek.yemektarifleri sayfamızı gezebilirsiniz.

    Android uygulamamız için;

    https://play.google.com/store/apps/details?id=appinventor.ai_evdeborek.Evdeborek
    uygulamasını kullanabilirsiniz.

     Çıtır çıtır ve lezzetli patates kızartmasının püf noktaları







  • Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Unutmazsam denicem ama cok zararli yauv

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben ince kesilmiş patatesi çok seviyorum, ayrıca kıtır kıtır patatesler için bir taktikte benden.

    Standart kesimin yarısı kalınlığında kesin (burger,mc) ayarında.

    Sonra ısınmış yağa atın ve pişene kadar hiç bir materyal sokmayın yağa.

    Bırakın pişsin 10dk sonra sertleşip renkleri değişecektir, parçalanmayacak kıvamda sertleştiklerinde bir kez alttan üste çevirip karıştırın sonra yine bekleyin.

    5 dakika sonra işlem tamam basın ketçap mayonezi bak nasıl kıtır kıtır patates pişirilirmiş görün :)

    kraker gibi kıtır kıtır ediyo çok hoşuma gidiyo :D
  • Daha sağlıklı besinler için de yazını bekliyoruz.
  • Ben de bu tarifteki gibi iki kere kızartma yöntemiyle yapıyorum. Ancak arada farklar var.

    Ben soyup yıkadıktan sonra, patatesleri derin bir kap ve suyun içindeyken buzdolabına koyup orada 1 saat kadar bekletirim. Buzluktan çıkardığım patatesleri, tekrar bir güzel yıkayıp, ardından kağıt havluyla kurularım. Kızgın yağa atarım. Yağı bu tarifteki gibi o kadar fazla kullanmıyorum. Patatesler yarı saydam hale gelince, çıkarıp, ikinciyi partyi atarım. Daha sonra ilk partileri tekrar kızartırım. Tuzu da patatesler kızardıktan sonra en son atıyorum.

    Benim yöntemimle, patateslerin dışı çıtır, içi ise yumuşacık oluyor. Herkese tavsiye ederim.
  • Yani cok cabaliyorsunuzda bu sorunun cozumu basit. Findik yagi. Bir zamanlar insanlar neden bu kadsr abartiyorki atiyorsun citir citir patates oluyor diyordum. Sonrasinda cicek yagina donunce ezik buzuk patates kizartmasi oldugunu gordum ve o an anladim. Sorun yagda.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: frood

    Yani cok cabaliyorsunuzda bu sorunun cozumu basit. Findik yagi. Bir zamanlar insanlar neden bu kadsr abartiyorki atiyorsun citir citir patates oluyor diyordum. Sonrasinda cicek yagina donunce ezik buzuk patates kizartmasi oldugunu gordum ve o an anladim. Sorun yagda.

    Fındık yağıyla patates kızartıp bütün maaşı fındık yağına bıraktıracak kafaya bak. Siz fındık yağı falan denemeyin 5 lt'si 120tl çotanak 'ın arkadaş şaşırmış.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.