Şimdi Ara

Çin'den 3D Yazıcı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba,
    3D printer insa etme niyetim var. Ne yapamam gerektigi konusunda reprap sitesinde bilgi edindim. Sira geldi insa etmek icin malzemeleri satin almaya. Bircok farkli strateji izlenebilir. En mantiklisinin hangisinin olduguna buradaki bilgili kisilerle birlikte karar vermek istedim.
    Insa edecek kisinin bilgisi: Giris seviyesi
    Strateji 1- Tam kit halinde urunu Cin'den sayin almak. Ben sunu uyugun buldum:

    m.aliexpress.com/item/32471224370.html

    Sorunlar;1a) Gumruk vergisi cikma ihtimali yuksek. Zaten urun 220$ ekstradan %20 vergi vermek istemiyorum. Satici 80$ gibi degerler yazabilir fakat ise yaramayabilir. Kargoyu parclara hic kimse ayirmiyor alirxpress te. Zaten pek iyi Ingilizceleri olduklarini soyleyemem. :)
    1b) UPS ile gelecek kargo. UPS bildigim kadariyla urun gumrukte kalinca ekstra masraf alma durumu var. Bu konu hakkinda net bilgi sahibi degilim. Sizin bilgileriniz nedir?
    1c) Urunler muhtemelen dusuk kalitede olacak. Farkli kaynaklarda okuduguma gore bu kitler genelde muazzam calismiyormus.

    Strateji 2- Bazi urunleri Turkiye deb bazilarini Cin den almak.
    Avantajlar;
    2a) Gumruk vergisi problemi olmayacak.
    2b) Daha kaliteli bir son urun ortaya cikabilir.
    Strateji 3-Tum paracalari Turkiye den temin etmek.
    Avantajlati 2 ile benzer. Ayrica urunu istedigim zaman daha kolay bir sekilde upgrade edebilirim veya kimi degisiklikler(ozellikler bohutta) yapabilirim.
    Dezavantaji
    3a) Tum parcalara ulasilabilinecek mi?
    3b) 840 mm diye aldigim bir rod mesela 855 mm cikarsa sikinti yasayabilirim. Kesecek aletim yok.
    3c) Daha pahali olabilir.

    Hedef:
    Bunlar suan uzerinde sunudum Prussia i3 modeli icin gecerli ama asil hedefim bu degil zira priniting size'i istedimgimden kucuk. Nihai hedefim 80×40×20 cm lik priting size yapilabilcek bir yazici insaa etmek.( stabilite priblemleri ile karsilacagimi biliyorum, power konusunda sikinit yasamam gibime geliyor, 750W PSU var bosta) Bunun icin belki baska profiller( Kossel, Sigma vb.) Kullanmam gerekecek.
    Ben onu yapmaddan Prussia i3 yapayim diye dusundum-tecrube kazanmak amaciyla- fakat maliyeti fazla olacak bu durumda. Belki mantikli olan projeyi daha iyi tasarlayip 300 $'i buyuk projeye harcamam olacaktir. Siz ne dusunuyorsunuz? Basta yazmam gerekeni sonda yazdim sanirim :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Ecco -- 27 Aralık 2015; 19:39:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • takip
  • ürün linkinde alanlar tecrübelerini yazmışlr vergi ödemeyen de var '' UPS ile zamaninda gumruk islemleri icin geldi. Beyannamede "hobi amacli masaustu 3d yazici" olarak beyan ettim. Herhangi bir ekstra maliyet odemeden urunu cektim'' 44$ ekmasraf ödeyende var
    ''bildiginiz gibi gumrukte 75 $ alti gosterilen urunler hic takilmiyormus. urun icerigi 3d yazici parcasi olarak isimlenseydi, gumrukte takilmazmis. ben 44 dolar odedim ve 3 gun gecikme ile elime ulasti''
  • Anladim. Baktigimda Turklerde gumruk yorumu yapan gormemistim.Daha dikkatli olmaliydim.
    Peki diger sorular hakkinda bilginiz var mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.