Şimdi Ara

Çif bobin JBL woofer hakkında...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Meraba JBL GT4-12D çift bobin wooferim var. Wooferin üzerinde 2 or 8 ohm yazıyor. Sorularım şunlar:
    Tek bobinden bağlarsam kaç ohm da çalışır?
    Sanırım tek bobin bağlarsam 4 ohm çalışır. Çift bobin bağlarsam seri iken 8ohm paralale bağlarsam 2 ohm da çalışacağını belirtmek istemiş üzerinde 2 or 8 ohm yazarken... Peki neden 4 yazmamış? 4 de kullanmamın bir sakıncası varmı? Ohm düşük olsun istemiyorum kullandığım amfi 4-16ohm arası sürebiliyor. 4 veya 8 ohm işimi görür. Hatta 8 olsa daha iyi olur. 8ohm da kullanmak için seri bağlamam gerek deilmi?
    Teşekkürler şimdiden.


    Bu arada şuanda 4hz test açıp deniyorum, tek bobin bağlıyken seri bağlanmış haline göre daha güçlü ittiriyor. Portsuz kabinde kullanıyorum ve şuan ters bağladım. 1 adet vida deliği boş. Vida deliğinden gelen hava şiddeti bariz biçimde artıyor seri bağladığım zaten tek bobine göre.

    Bir soru işareti daha oldu kafamda. Ohm düştükçe güç artar ise şuan wooferim neden tek bobinde daha güçsüz çalışıyor çift bobine seri bağlanmış haline göre???



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OKUZBURAK -- 21 Mart 2016; 22:34:13 >







  • Dual 4ohm sanirim cihaz. 4+4 bu cihazi paralelde 2 seride 8 ohm baglarsiniz baslari ciftlerseniz 2adet 8ohm paralelle 4 ohma dusurursunuz tek bobin calistirarak cihaza zarar veriyorsunuz ohm dusurmenin amaci amfiden daha cok guc cekmeye tekabul ediyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ohm olayi bas sayisi artmasindada kullanilir sizin bagladiginiz sekilde tek olarak 4ohm kullanilmaz 2+2 bir sub olsaydi seri yapip 4e yulseltip ayni urunden bir adet daha alinca ayni islemi ona yapip iki basi paralalellerseniz 2ohma duser mono amfiler en performansli 2ohmda calisirlar yani kisacasi amfinin dusuk ohmda verdigi rmsi degerlendirmek icin yapilan islemler bunlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OKUZBURAK kullanıcısına yanıt
    Konunun yeri burası değil ama ....Elinizdeki subwoofer'ın en verimli çalışacağı metod 4+4=2Ohm bağlantı şeklidir. Amfinizden en yüksek verim bu şekilde alınır . Bu şekilde çalışacak bir MONO amfiye sahip değilseniz neden böyle çift bobin bir sub aldığınızı sorgulayın derim. Keza amfinize güvenmiyorsanız 4 OHM tek bobin bir sub da alabilirdiniz. Ben tek bobin çalıştığında problem olmaması gerektiğini düşünüyorum ...
  • OKUZBURAK kullanıcısına yanıt
    Bu woofer'ı eğer çift kanal ampli ile sürecekseniz her kanala 4 ohm sargısını ayrı ayrı bağlayabilirsiniz.
    Eğer elinizdeki ampli çift kanal ve köprülenebilir ise kanalları köprülemenizi, hoparlör sargılarını seri bağlamanızı ve 8 ohm olarak kullanmanızı önerebilirim.
    Eğer ampliniz tek kanal ise ve 2 ohm desteklediği çok açık olarak belirtilmediyse 2 ohm olarak kullanmamanızı ve hiç bir şekilde tek sargı kullanmamanızı öneririm.

    Tek bobin kullandığınız zaman sargının yarısını kullandığınızdan bir miktar randıman düşüklüğü olması normaldir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.