Şimdi Ara

Chevrolet Servisleri'nin (Opel Servisleri'nin)Bilgisizliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Chevrolet Servislerinin Yeni Aveo için (Ataköy Chevrolet Opel , bütün araçlar için aynı yağı kullanıyoruz dedi) kullandıkları yağları yazıcam şimdi, eminim bilmeyenler şok olacaklardır .Bu bilgileri direkt birebir görüşmelerim sonucu edindim, hiçbir yerden alıntı yapmıyorum. Ayrıca Yeni Aveo için yıllık bakım ücretlerini de yazıcam.

    Ataköy Chevrolet Mobil1 0w40 Yıllık Bakım Ücreti:466 TL
    Odak Chevrolet Mobil1 10w40 Yıllık Bakım Ücreti:426 TL
    Çiftkurtlar Chevrolet GM 5w30 Yıllık Bakım Ücreti:420 TL
    Gedizler Chevrolet Mobil1 0w40 Yıllık Bakım Ücreti:400 TL
    Mar Chevrolet Mobil1 5w40 Yıllık Bakım Ücreti:445 TL
    Balkan Chevrolet Mobil1 5w30 Yıllık Bakım Ücreti:375 TL


    Bu bilgiler Yeni Aveo araç için alınmıştır.
    Görüşmeler sırasında geçen konuşmalar:

    Mobil1 5w30 koyulduğunu söyleyen servis görevlisine esp 5w30 mu yoksa fe 5w30 mu dedim tam sentetik işte abi esp ne bilmiyorum dedi.
    Gm 5w30 koydulduğunu söyleyen servis görevlisine de bu yağ dexos2 normlarını karşılıyan yağ değil mi dedim? abi senin dediğin şanzıman yağı dedi yok dedim aracın bakım kitapçığında yazıyor dexos 2 normlarını karşılayan motor yağ kullanın diye dedim.Valla bize Gm ne koyun diyosa biz onu koyuyoruz dedi.Daha fazla zorlamadım yoksa devreleri yanıcaktı.
    Mar Oto daki hanıma da neden dexos 2 standardında bir motor yağ kullanmıyorsunuz dedim.Aracınız için en iyisi neyse onu kullanıyoruz,mobil1 dünyanın en iyi yağ üreticisi dedi.Peki dedim bakım kitapçığında dexos 2 normlarını karşılayan yağ kullanın diyor.Ben sizi bir arkadaşıma aktarıyım o size yardımcı olsun ben bilmiyorum dedi.Sonra aktardığı arkadaş cevap vermedi.
    Odak'la görüşürkende bir sürü servisle görüştüm hepiniz farklı viskozitede yağ kullanıyorsunuz bunun sebebi nedir dedim.Valla biz önümüz yaz diye 10w40 kullanıyoruz dedi.Olur mu öyle şey yılda bir kere yağ değiştiriyorum sonuçta o yağla kışı da geçiricem dedim.Abi doğru söylüyorsun o zaman 5w40 koyalım istersen dedi.Biz kendi yağımızı getirebiliyor muyuz dedim evet tabii dedi.


    Genel olarak bu görüşmeleri yaptıktan sonra servislerin bilgi ve tecrübesi konusunda ciddi tereddütlerim oldu.Temmuzda yıllık bakım yaptırmak zorundayım en önemli şeyin motor yağı olduğunu düşünüyorum.Mobil 1 esp 5w30 mantıklı geliyor şuanda.Zira forumda Vezir nickli bilgili bir abimizle konuştum dexos 2 standardı dizel araçlar için geliştirildi dedi, kendisi mobil1 0w30 yağ önerdi ama 5w30 da gayet uyumlu olur dedi.

    Ayrıca bişey sormak istiyorum PO GA5w30 dediğiniz yağ GM'in sitesinde PO MAXIMA GA Petrol Ofisi (POAS) dexos2 5W-30 Global şeklinde yerini almış yani GM'in onayını almış bir yağ.Bu yağı PO kendisi mi üretiyor.Ayrıca PO yabancı bir firmamı ?







  • Sizin tercih ettiğiniz Chevrolet Opel Servisleri hangileri?
  • Motor yağı sorunu ilk defa duydum.


    Tam otomatik şanzımanım var. Ustaya bunun yağını değiştirelim dediğimde daha aptal yorumlar yapıyorlar. Şanzıman yağı değişmez. Değişirse bozulur. Benim mercedes 90bin'de değişiyor o zaman gel. Filtre mi şanzımanın filtresi mi olur? gibi usta zanneden kişiliklerden bu yorumları alıyorum. Bir özel servis buldum. Oraya gidip sorular soracağım. Tatmin olmazsam en son kendim şanzıman yağını değiştireceğim. Onarım kataloğu bulup nasıl söküm yapılacağını öğrendim. Şanzıman daha önemli. Yanlış yağ koyduklarında 5-10bin TL. Ayrıca motorda 5-30 10-40 5-40 çok fark etmese de doğrusu koyulmalı. Motorda bölgeye ait yağ kullanılır. O bölge ılıman ise motora konulacak bellidir ama Kars, Erzurum gibi -30ları gören şehirlerde farklı yağlar kullanılır.
  • dexos 2 diye bir norm var
    http://www.gmdexos.com/
    sitesinden ne olduğu incelenebilir.Bu normu karşılayan yağ kullanılması gerekiyor.Mobil 1 esp 0w40, Castrol Edge 5w40 yağları bu normu karşılayan yağlar mesela ama hiçbir servis bu yağı kullanmıyor.
    Bunun haricinde GM 5w30,Bp Visco5000m 5w30, PO GA5w30 da bu normu karşılıyor ancak bu yağları kullanmak istemiyorum.GM'in yağını kullanan servisle görüştüğümdede dexos 2 den haberi yoktu.
  • GM yağı Petrol Ofisi üretiyor TR'de.Yurtdışında durum ne bilmiyorum,fakat ülkemizde GM onaylı olduğu için kullanmakta bence sakınca yok.
    Servis konusunda benim tercihim Akatlar Arkas idi o da Opel bölümü kapandı.Bundan sonra da ya Çengelköy'e giderim ya da özel servise.
    Odak'tan çok sorun duydum,Çiftkurtlar'la da bizzat kendim sıkıntı yaşadım bu ikisine asla gitmem diğerlerini bilmiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sapultra

    GM yağı Petrol Ofisi üretiyor TR'de.Yurtdışında durum ne bilmiyorum,fakat ülkemizde GM onaylı olduğu için kullanmakta bence sakınca yok.
    Servis konusunda benim tercihim Akatlar Arkas idi o da Opel bölümü kapandı.Bundan sonra da ya Çengelköy'e giderim ya da özel servise.
    Odak'tan çok sorun duydum,Çiftkurtlar'la da bizzat kendim sıkıntı yaşadım bu ikisine asla gitmem diğerlerini bilmiyorum.

    odaktan ne sorun duydunuz? Bende Odak'a gitmeyi düşünüyordum yalnız biliyorsunuz 2 tane Odak var biri cevizlibağ da diğeri Bayrampaşa'da . Sorun olduğunu duyduğunuz bayii hangisi idi?
  • Standart servis şikayetleri işte,değişmemesi gereken şeylerin değiştirilmesi,çıkan sorunların halledilmemesi vs.
    Çiftkurtlar'ın bana Aralık 2010'da değişmesi gerekiyor dediği disk-balata takımına bir yıl ve 12 bin km sonra Arkas değişmesine gerek yok demişti :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.