Şimdi Ara

★★★ CHEVROLET CRUZE ★★★ (1700. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45.112
Cevap
162
Favori
3.531.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 16981699170017011702
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ates_cagri33

    arkadaşlar araç çakmaklığını ışıklı ile değiştiren oldu mu hic veya düşünen?

    uygulayan kimse olmamış herhalde
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ates_cagri33

    quote:

    Orijinalden alıntı: ates_cagri33

    arkadaşlar araç çakmaklığını ışıklı ile değiştiren oldu mu hic veya düşünen?

    uygulayan kimse olmamış herhalde

    Siz alın ilk yapan olun bizde bakalım, güzel mi değil mi?.

    Ona göre karar verelim
  • Arkadaşlar merhaba ;


    Geçenlerde ilanlara bakarken dikkatimi çekti 2.0 dizel fiyatları 2. elde inanılmaz ucuzlamış durumda. Benimde aklımı karıştırmaya başladı sizce alınır mı tek handikap vergi mi? Test sürüşü yaptım araç harbiden asfaltı kazıyor. Ama kafamda soru işareti var...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xCixLandx




    jantlar çok iyi olmuş şöyle farklı bir jant bulamadım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Panthér

    quote:

    Orijinalden alıntı: ates_cagri33

    quote:

    Orijinalden alıntı: ates_cagri33

    arkadaşlar araç çakmaklığını ışıklı ile değiştiren oldu mu hic veya düşünen?

    uygulayan kimse olmamış herhalde

    Siz alın ilk yapan olun bizde bakalım, güzel mi değil mi?.

    Ona göre karar verelim

    tamam yapıca paylaşırım mutlaka
  • Değerli üyeler,

    Teknik bilgisi olan siz arkadaşlara danışma kararı verdim. Cruze 1,6lt benzinli LT AT SR 2012 model 124 hp ikinci el olarak yakınlarda aldığımız makinede malesef USB bağlantısı olmadığını öğrendim!.. Modifikasyon ile monte edilebiliyor mu?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xtally kullanıcısına yanıt
    sizin araç plus değil sanırım ve bildiğim kadarıyla plus olmayanlarda usb girişi yok, (yada bazı LS serilerinde yok)
    sonradan taktıramazsın,
    çözüm ise çakmak gözü girişili mp3 çalarlar var piyasada 20-50 tl arası
  • Xtally kullanıcısına yanıt
    2011 ve üstü PLUS olan araçlarda usb mevcut. Daha taktıran/ekleten buralara gelmedi.

    Benzer işlev için AUX kullanılabilir(telefon, mp3 çalar vs.). Yada 700-800TL ye Multimedia montajı ile halledilebilir. @Xtally
  • Selam cruze severler. İyi kötü ayağımı yerden kesen bi symbolüm var. Şu çekilme kararından beridir bütçeme uygun gibi gelen cruze fiyatlarını gördükten sonra yollarda rast geldiğimde gözümü ayıramadığım cruze hb 1.4 t bu saatten sonra hala gönül rahatlığıyla alınır uzun süre binilir mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zuzzi

    Selam cruze severler. İyi kötü ayağımı yerden kesen bi symbolüm var. Şu çekilme kararından beridir bütçeme uygun gibi gelen cruze fiyatlarını gördükten sonra yollarda rast geldiğimde gözümü ayıramadığım cruze hb 1.4 t bu saatten sonra hala gönül rahatlığıyla alınır uzun süre binilir mi?

    clio symbol ile cruze arasında teknik yapı malzemesi açısından kağıt ile demir arasındaki fark kadar bir farlılık var........ dolayısıyla yakıt farkı doğar.....

    BENZİNLİ clio symbol araç ile varsayalım sizin şehirde sizin mahalle-iş-ev-hafta sonu AVM gezileri falan güzergahında 7,3 litre yakıyor iseniz !!!(benzinli clio dan bahsediyorum,,,LPG işin içine girerse farklı durum olur)

    cruze 1.4 T ile gizlice sizi takip eden izleyen xxxx meçhul bir şahısta 8,8 litre yakar.......

    clio nun 7,3 yaktığı yerde 1.4 T cruze 8,8 yakar...... bu kadar açık,,, net,,,, doğru !!!!!!!!

    şu çekilme olayı hep laf oluyor.....


    çekilmeseydi cruze sedan LTZ 1,4 T nin fiyatı şu an listede 45 değil 50,600 olurdu (bu fiyata tavsiye edermiydik ???? zorrr beee!!!)...... iyi ki çekilmişler ,,,, iyi ki gitmişler,,,,(aralıkta ilk çekilme haberi ile birlikte burada yazıp çizen 5-10 arkadaş aynı LTZ SEDAN 1.4 T cruzeları 42 ye aldılar.... ) keşke ben 4 sene önce 2010 da 1.6 cruze alırken chevrolet çekiliyorum deseydi ,,,, 35 'e aldığım arabayı 28 'e alırdım....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joliva -- 28 Nisan 2014; 22:58:06 >
  • birde o ikisi arasında gerçekten fark var biri araba, diğeri araba görünümlü sadece 4 teker can taşımıyor sanki koyun taşıyor :D
  • Symbol'e laf atmadan cevap verelim de, yoksa sonra da birileri bizim Cruze için Doğan görünümlü Şahin deyip cevap yazıyorlar, bozuluyoruz :)
    Symbol iyi ama Cruze ondan bi 7-8 kat daha iyi.

    4 ay önce kaskodan araç verildi bize. 2013 model Symbol. Eşim kullandı 3 gün. İlk gün aracın dış aynalarını ayarlayamadan kullanmış. Bana sordu bunun dış aynaları nerden ayarlanıyor diye. Şoför koltuğuna oturup 6-7 saniye nerede bunun ayna ayar düğmeleri diye kontrol edip acı gerçeği farkettim. Elektrikli ayna yoktu araçta. Aynaya uzanan bir kolçakla manuel ayar yapılıyordu aynalara. Eşime gösterdiğimde ''nasıl yani!'' oldu kendisi :)))

    Tamam Cruze ile diğer bir aracı karşılaştıralım da, en azından karşılaştırılacak araç bir Clio falan olsaydı bari.
  • Symbolüm dci olduğundan ortalama 5-5.5 lt tüketime sahip 100 km.de çoğunlukla şehiriçi kullanıyorum. Yılda en çok 10-12 bin km. yol yaptığım için de yakıt hiç gözümde büyümüyor. Dizelin homurtusundan yeğdir diyorum. Bir süredir cruze grubunu sessiz sedasız takip ediyorum. Bu arada paylaşımlarınızı ilgiyle ve beğenerek okudum. Yorumunuz için teşekkürler.

    Cruze gözümde önemli bi yere sahipse sırf fiyat cazibesi değil aynı zamanda güvenlik donanım görünüm vs. yönünden de birçok artılara sahip olduğu için.

    :) zaten 2002 model boş plus symbolle cruze'u kıyaslamak yersiz olur zira



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zuzzi -- 29 Nisan 2014; 10:24:39 >
  • ForAnAngel22 kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

    Yaklaşık 8000 km'dir 2.0 dizel kullanıcısı olarak ben cevap vereyim.

    Daha önce uzun süre Focus ve Corolla kullandım. Bir çok C sınıfı araç hakkında fikrim olabilecek kadar kullanmışlığım oldu. O yüzden sağlıklı bir karşılaştırma yapabileceğime inanıyorum.

    Performans olarak gerçekten tatmin edici ama bir süre sonra alışıyorsunuz ve hatta yavaş gelmeye başlıyor. Hatta bir gün bir sorun var sandım da Golf sahibi yakın bir arkadaşıma verdim aracı. Biraz gazlayıp "Olm bu neyy lan!" tepkisi alınca aracıma alıştığımı anladım.
    1000-1500 devir arası hiç de 163 beygirlik bir araç gibi değil ama arabaya alışınca manuel olmasının da avantajını kullanıp zaten o devirlere hiç düşmüyorsunuz.

    Yol ve lastik sesini eski aracım Focus kadar çok alıyor. Golf, Corolla, Astra gibi benzerlerinin çok gerisinde. Özellikle 120 km/h geçince aynalardan ciddi miktarda rüzgar sesi geliyor.
    Motor sesini pek içeri almıyor, 3000 devirleri geçince motor sesi geliyor ama ben dizelin hırıltısını sevenlerden olduğum için sorun etmiyorum.
    Daha önceki Cruze'larda insanların şikayet ettiği trim sesi yok. Doğruluğundan emin değilim ama dizel Cruze'un yüksek torkuna dayanması için alt ve yürüyen takımının benzinlilerden daha güçlü olduğunu okudum ama sağlam bir kaynak da bulamadım.

    Performans olarak beni oldukça memnun ediyor. Gaza yüklenince 2. ve 3. viteslerde resmen araba asfaltı yırtarcasına öne atıyor. TCS devreye giriyor. 1,5 tonun üzerindeki ağırlığıyla 180, 190'lık hızlarda bile oldukça güven veriyor insana fakat 200'lü hızlardan sonra yolda geziniyormuş hissi var. En son 215'i gördüm güvenemeyip ayağımız gazdan çektim.Gerçi benim lastiklerim henüz değişmedi. Yeni performans lastikleriyle o hızlarda sıkıntı yaratmaz diye düşünüyorum.
    Dışarıdan bakınca diğer Cruze'lardan farkı olmadığı için Golf, Passat, Coralla, Civic, Astra bir önceki nesil A4, A6, C220 CDI, 320 ve 520d kullanıcıları size pek yol vermiyor çünkü geçeceğiniz tahmin etmiyor. O yüzden genelde bu araçları sağdan geçmek suretiyle üzüyorsunuz.

    Yakıt olarak manuel aracımla Ankara ortalamam sakin kullanımda 6,5 hakkını verince 8,5. Uzun yolda 5 civarlarına kadar düşer diye düşünüyorum ama şehir dışı fabrika değeri olan 4.4'ü yakalamak bence imkansız.

    Ben daha düşük model daha yüksek kilometreli daha az donanımlı Focus'umu satıp Cruze aldım üstüne de 3000 liraya yakın para kaldı.
    Bana sorarsanız tek handikapı vergi ama bu sene vergi indirimden faydalanıp bir alt dilimden ödediğimiz için o kadar da çok koymadı açıkcası. Bu yıl 1500 küsur para ödedik.
    Aslında devlet vergi alırken yalnızca motor hacmi değil de aracın kasko değeri, salınım, yakıt tipi, motor hacmi vs gibi bir çok değişkene göre adilane bir sisteme geçebilir ama bu hayal.

    Cruze'un konforu, donanımı, güvenlik donanımları, bagaj ve iç hacmiyle ilgili pek bir şey yazmadım çünkü sanırım sizde de Cruze var.
    Aklınıza takılan başka şeyler varsa da elimden geldiğince yardımcı olabilirim.
  • congman kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,
    Açıklayıcı bilgileriniz için teşekkür ederim.
    1.2 Clio 4 Touch donanımlı arabam var.
    Yaklaşık 15 ay önce 0 almıştım ve ilk arabam.
    ilk başlarda çok memnundum görünüşü filan çok hoşuma gidiyordu ama önemli olan dış görünüşü değil sürücüye verdiği güven ve tatmin duyusu olduğunu anladım.
    Arabam tam sehir içi arabası ortalama 6,5-7 lt arası ortalamada devam ediyor. Ama uzun yolda 120 den sonra sıkıntı başlıyor.
    Uzun yolda sabit 130 km hızla 8.5-9 lt oluyor. Hele bide biraz yokuşlu bir yol olursa bu rakam daha da artıyor.
    Bende arabamı satıp Cruze almayı planlıyorum.
    Hafta sou galerileri filan gezdim. Galerici tanımam etmem 2010 ls cruze var elinde biraz sohbet ettik alma arabana bin daha ii dedi.
    Kafam allak bullak oluyor. Forumu yaklaşık 5 aydır satır satır takip ediyorum. Buraya gelince hemen sahibinden de ilanlara bakıyorum.
    Başka yorumları okuyunca acaba???? diyorum.
  • cabbarkoksalkoc C kullanıcısına yanıt
    Cruze'a bulaşma diyenlerin çok büyük bir kısmı hayatlarında Cruze'a binmeyenlerdir.
    Gerçi bu durum yalnızca bizim araçlarıma özgü bir durum değil. Genellikle bir aracı hakaret edercesine kötüleyenler o araçla alakası olmayan kişilerdir.

    Tabii bu eğilimin yaşattığı bir realite var ki bu da 2. el piyasası. İster istemez 2. el fiyatlar düşüyor ama bana sorarsanız Cruze'un piyasası artık oturdu.
    Tabii durumun biz bilinçli kullanıcılar için artıları da mevcut. Cruze yokuşta gitmez, 35 litre yakar, kore malı lan bu (i30'un fiyat tavan yaptı nasıl olduysa) gibi şehir efsaneleri olmasaydı ben 30 bin kilometrede 163 beygirlik orijinal 2012 model bir aracı almam şimdiki mali durumumla imkansızdı.

    Bu doluluktaki bir aracı çok daha düşük model boş golf, corolla fiyatına alıyorsunuz daha ne olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zuzzi

    Symbolüm dci olduğundan ortalama 5-5.5 lt tüketime sahip 100 km.de çoğunlukla şehiriçi kullanıyorum. Yılda en çok 10-12 bin km. yol yaptığım için de yakıt hiç gözümde büyümüyor. Dizelin homurtusundan yeğdir diyorum. Bir süredir cruze grubunu sessiz sedasız takip ediyorum. Bu arada paylaşımlarınızı ilgiyle ve beğenerek okudum. Yorumunuz için teşekkürler.

    Cruze gözümde önemli bi yere sahipse sırf fiyat cazibesi değil aynı zamanda güvenlik donanım görünüm vs. yönünden de birçok artılara sahip olduğu için.

    :) zaten 2002 model boş plus symbolle cruze'u kıyaslamak yersiz olur zira

    Yazınızı okuyunca bir anda ben bu mesajı ne zaman yazdım diye düşündüm Bende Clio 3 1.5 dci kullanıcısıyım şehir için 5 LT yakıyor o yönden çok memnunum ama hem yılda 10.000 km zor yapıyorum hemde küçük kızımın arabası + puseti vs. arabaya sığmıyor bu yüzden Cruze hb lt plus arayışındayım hatta 30.000 tl ye 2011 hb lt buldum ama illa plus olsun dediğim için kaldı
  • congman kullanıcısına yanıt
    Haklısınız en boş, 80-90 bin km yapmış arabalar cruze' dan pahalı. Ara ara fiyatlara bakıyorum kafama yatan bir tek Cruze oluyor.
    Benim kağnı gibi gidip 7 lt yaktığım aracımın yerine Cruze varsın 9 lt yaksın razıyım ben.
    Peki bir çok model var ((ls-lt-design edition-sport)+plus ve iki tip motor 110 ve 124 hp. Bunlardan hangisi tercih edilmeli.
    Gaziantep'te ikamet ediyorum ama İskenderun'luyum. Genelde uzun yolda kullanıyorum.
  • cabbarkoksalkoc C kullanıcısına yanıt
    Maalesef benzinli motorlar ve donanımlarıyla ilgili çok bilgim yok ama diğer arkadaşlar yol gösterir.
    Dizellerde giriş donanım LT, üst donanım LTZ olarak geçiyor.
    LT donanımda 8 hava yastığı, hız sabitleme, 16' jantlar, TCS (ESP benzeri bir sistem), sis farı gibi donanımlar varken LTZ'de bunlara ek olarak yağmur ve far sensörü, kararan iç dikiz aynası, dijital klima, 17' jantlar var.
  • 
Sayfa: önceki 16981699170017011702
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.