Şimdi Ara

check uyarısı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
89.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2005 model Getz benzinli otomobilim var.Geçen hafta alarm ve cam sensörü taktırdım ondanmıdır bilmem ama göstergeler kısmında check ( sözlüğe göre kontrol ) ışığı yanıyor.Bu konuda bilgisi olan değerli Getz kullanıcıları varsa memnun olurum.



  • aracında motor arızası var demek oluyor, kontrol için en yakın servise götürmen gerekiyor.

    motorda yolunda gitmeyen bişeyler olabilir, ateşleme sorunu, buji çapak yaptı, ne bileyim ne felan filan gibi.
  • az önce arabayla bi yere gitmiştim yoldas bi farkına vardımki benimde check lambası yanıyor...
    Geri dönüp servise gidiyordum yolda söndü yine defalarca denedim yanacakmı diye yok yanmadı...
    Vazgeçtim servise gitmekten eve geldim kullanma klavuzuna baktm Egzozla ilgili arızalarda lamba yanar yazıyor...
    Arabam Elantra bu arada...
    Lamba yanmadan hemen önce benzin almıştım acaba onla ilgili bi durum olabailirmi?
  • lamba söndüyse sorun çözülmüştür arkadaşım bişey yapmana gerek yok.
  • inşallah çözülmüştür ya...
    Çok canımı sıktı ama söndü ve baya bi dolaştım şehri defalarca çalıştırıp kapattım arabayı ama yanmadı...
    İnşallah bi şeyi yoktur...
    yedi aylık araba ya...
  • Benim 1 senedir yanıyor o ışık ,,, hava bilmem ne valfi kronik sorunlu ,,, yenisini takıyorlar garantiden 480 ytl mi neydi , 1 ay sonra hop yine aynı sorun götürmüyorum artık valla check yanık o bana bakıyor ben yola öle gidioruz ,,,
  • evet arkadasım aynısı bana da oldu. benim de elantram var.bende de benzin aldıktan sonra yaptı.ama bidaha yanmadı.önemli bişey değil merak etme.
  • demekki benzin değişince falan öyle yapıyor...
    bunu öğrenmiş olduk...
  • acabaa ''ustaa..!! bir daha buradan benzin alma bunların sattığı benzine su karıştırmışlar'' uyarısı için yanıyor olabilir mi..??
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cevizkabugu

    acabaa ''ustaa..!! bir daha buradan benzin alma bunların sattığı benzine su karıştırmışlar'' uyarısı için yanıyor olabilir mi..??


  • CHECK ARIZA İKAZ LAMBASI:Bu ışık egsoz sistemi ile ilgili bir sorun olduğunda yanar ve egsoz gaz değerleri uygun olmadığından sistem düzenli çalışmaz. Kontak anahtarı "ON"konumuna getirildiğinde bu ışık yanar ve birkaç saniye içerisinde söner. Sürüş sırasında yanar veya kontak anahtarı "ON" konumuna getirildiğinde yanmazsa aracınızı en yakın servise götürünüz veya sistemi kontrol ettiriniz. der Aracın kataloğunda.
  • İlginize teşekkür ederim.check uyarısı kendiliğinden söndü birdaha ne zaman yanar bilmem.Sizlerinde bashettiği gibi egzoz problemi, motorda oluşan bir aksaklıktan olabilir.serviste bilgisayarla ayarlıyorlar çalışma rölantisini bundan kaynaklanıyorda olabilir. şimdi söndü yanmaması dileyiğle....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mevlüt Aksoy

    CHECK ARIZA İKAZ LAMBASI:Bu ışık egsoz sistemi ile ilgili bir sorun olduğunda yanar ve egsoz gaz değerleri uygun olmadığından sistem düzenli çalışmaz. Kontak anahtarı "ON"konumuna getirildiğinde bu ışık yanar ve birkaç saniye içerisinde söner. Sürüş sırasında yanar veya kontak anahtarı "ON" konumuna getirildiğinde yanmazsa aracınızı en yakın servise götürünüz veya sistemi kontrol ettiriniz. der Aracın kataloğunda.

    benim arabam kia carnival 2006 model gaza fazla basınca check ışığı yanıyor ve çekiş azalıyor ve benzin yakıtı artıyor benim gözlemim bu.

    Otomatik vites aracım şunu anladım 1. viteste yüksek devir yapsam hayatta yanmıyor genelde 2. viteste yanıyor tabi gaza fazla basınca ve yüksek hızda giderken bazen yanıyor. En çokta yokuş çıkarken. Bunun sebebi benzinin yeterli püskürtülmediğindenmidir ?




  • 3 ay önce hafif rampada zorladım check ışığı yandı. servite cihaza bağladı söndü arıza yok dedi.bugünde yine yandı birşey anlamadım.birine sordum 10km git otomatik söner dedi.
  • Konu bayağı eskiymis ama yeni konu açmak istemedim 2007 Kia picanto model dizel aracımla petrolden çıktıktan sonra turuncu check ışığı yandı . Önemli birşey midir acaba ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.