Şimdi Ara

Cep telefonları insan DNA'sını bozuyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Cep telefonları insan DNA'sını bozuyor...

    Cep telefonu üreticileri ne kadar aksini iddia etseler de bilim adamları cep telefonundan yayılan radyo dalgalarının vücut hücrelerimize ve DNA'mıza zarar verebileceğini deneylerinde kanıtladılar.

    DNA üzerinde etkilerin tehlikeli boyutlarda olduğunu belirten bilim adamları radyasyon nedeniyle mutasyona uğrayan hücrelerin kanser riskini beraberinde getirdiğini belirtiyor.

    Avrupa Birliği'nin konuyla ilgili kuruluşları, yine de insanların henüz endişelenmesine gerek duyulacakcak bulgulara ulaşılmadığını belirtiyorlar.

    Dünya üzerinde 1.5 milyar cep telefonu halen kullanımda. Bu gelecek nesillerin ne kadar büyük risk altında olduğunun göstergesi.



  • Bunlar tahmin edilen, bilinen fakat söylenemeyen gerçekler. Kanser hastalığını son yıllardaki büyük artışının ve gelecek yıllardaki gelişmesinin çok iyi incelenmesi gerektiğini düşünüyorum.
  • alman profesör franz adlkofer baskanliginda ab tarafindan da desteklenen reflex isimli 3,5 yil sürmüs bir arastirma sonucu dna'ya ve dolayisiyla insan sagligina zarar verdigi bilimsel olarak ilk defa kanitlanmis.

    deney, hayvan ve insanlardan alinan hücre örneklerine bir cep telefonunun yaydigi kadar elektromanyetik dalga uygulanmasiyla gerceklestirilmis. defalarca kendini tekrarlamis sabit sonuc: dna sarmallarinin kirilmasi. olsun, kalpler kirilmasin denilebilir, ancak hücre bu bozuklugu tamir edemediginden vücutta anormal bir takim gelismelere yol acabilecek (bkz: kanser) tehlikeli bir veri bu. deneyin tek avundurucu yani, muhtemelen canli bir organizmada yer alan hücrelerin, deneyde kullanilan ortamindan koparilmis örneklere kiyasla, elektromanyetik dalgalardan daha az etkilendigi varsayimi. neyse, ne diyordum, gecen bir nokia gördüm arkadasta..

    -ek$i sozluk
  • İnsanlar kaptırmışlar kendilerini şu para denen kağıt parçalarına sağlık falan dinlemiyorlar.Harbiden de şu kağıt parçaları günümüzde kimi insanların Tanrı'sı kimilerinin ise dini olmuş durumda.Biz insanlık kim bilir neler çekecez şu kağıt parçalarından?Onun uğruna şavaşlar çıkıyor, kanlar dökülüyor.Parası olanlar güçlü olmayanlar rezil oluyor.Sağlık mı para mı diye sorun vatandaşa onda dokuzu para der.Kimi insanlar ise parasızlıktan tedavi olamadan ölüyorlar.Konuyu saptırmış gibi mi oldum?Evet.Ancak para da biz insanların her şeyini sapıttırdı.Para para para...Cep telefonu ticaret demk, kar demek, para demek.Sağlık mı?Kimin umrunda?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.