Şimdi Ara

Çekim Gücü Konusunda Avea'ya Haksızlık Yapılmıyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
212
Cevap
3
Favori
31.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çekim kalitesi konusunda Avea'ya haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Evet, eskiden Turkcell'e göre daha az yerde çekiyordu. Turkcell'den çok sonra kurulduğu için de bu çok normaldi ancak günümüz itibariyle Avea hemen hemen her yerde sorunsuz çekiyor. 11 yıllık Avea müşterisi olarak bu çekim konusundaki ilerlemeyi bizzat yaşadım. Şu an çift hatlı telefon kullanıyorum., biri Turkcell diğeri de Avea. O nedenle iki operatörü de gittiğim yerlerde çekim gücü yönüyle kıyaslayabilme şansım oluyor. Turkcell öyle abartıldığı gibi dört çeken bir operatör olmadığı gibi Avea da çekmeyen bir operatör değil. Hatta diyebilirim ki Turkcell'in çekmediği birçok yerde de Avea full çekiyor. Sizlerin de Avea'nın çekim gücü konusundaki düşüncelerinizi ve tecrübelerinizi merak ediyorum. Belki hep birlikte bu haksızlığın önüne geçebiliriz diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakerim1976 -- 19 Haziran 2011; 23:20:41 >







  • Evet bence yapılıyor..

    Bundan 5 sene önce üniversite okurken bile yeni yeni kurulan Aveanın çekim kalitesi oldukça tatminkardı..

    Şimdi 5 sene geçti ve o kadar yatırım yaptı herhalde çok daha iyidir..

    Avea hattımı çok fazla kullanmıyorum ama şebeke sinyallerini vodafone ile karşılaştırıyorum 3G de geri kalmasına rağman , 2G de oldukça iyi..

    Çekim gücünü bu kadar abartmaya da ne gerek var anlamıyorum aslında.
  • uzun yıllardır çift telefon kullanıyorum, 3 operatörün hattına da sahibim ancak uzun süredir avea ve turkcell hatlarım telefonlarımda takılı,
    gittiğim her yerde genellikle şebeke durumlarına göz atarım. bundan 5yıl önce yeni kurulmuş olan aveada bazı yerlerde sorun yaşanabiliyor, sinyal kesintileri ya da çekimde düşüklük olabiliyordu. bugüne geldiğimizde ise bence operatörlerimiz arasında çok büyük bir fark kalmadı. özellikle avea ve turkcell sinyal olarak gayet orantılılar. pek çok insanda imajı kötü olan aveanın da çekiminden gayet memnunum! aveanın tek sorunu halen kalın duvarlı noktalarda çekim sorunu yaşamasıdır. kırsal alanda çekim gücü olarak bazen sıkıntı yarattığı noktalar olabilir. bu konuda da 1-2 yıl içinde sorun kalmayacağını düşünüyorum. 3g konusunda ise kapsamada geride kaldılar. burası çok kesin!
  • Ben de 6 senedir Avea kullanıyorum. İlk senelerde mesajların iletilmemesinden tutun, konuşmaların sürekli kesilmesine kadar bir çok sorun yaşadım. Artık bunlar olmuyor. Hatta Avea Gsm 1800 kullandığından dolayı ses kalitesi diğer operatörlere göre daha iyidir.

    Büyük bir şehirde yaşadığım için çekim sorunu da yaşamıyorum. Tabi şebeke gücünde Avea sonuncudur hala. Ama aradaki fark eskisi kadar uçurum değil. 3 operatörün şebeke güçleri birbirine yakın artık. Yatırımlarına devam etmeleri gerekiyor. 1-2 seneye tamamen kalkar bu sıkıntılar da.


    Avea'nın altyapı yatırımlarıyla ilgili bir reklam kampanyasına girmesi gerekiyor bence. Bu imajı düzeltme açısından. Ucuz ama kalitesiz algısı müşteriyi itiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Albus Dumbledore -- 19 Haziran 2011; 23:59:16 >
  • Vallahi ben onu bunu bilmem de T-Mobile en iyi çekeni. Ülkemizde ne kadar da güzel kandırılıyoruz; şöyle iyi çekiyoruz, böyle iyi çekiyoruz diye.. Turkcell sadece kötünün iyisiymiş meğer.

    NOT: Bu arada senelerce fiilen Avea kullanmış biri olarak haksızlık edildiğini düşünmüyorum. HAkkını veriyor çekim gücü kötü söylemlerinin. Aslında çekim gücü berbat yorumu çekim gücünün gercekten berbat olmasından değil, bir yeri aradığında veya mesaj gönderdiğinde şebeke mesgul uyarıları almak ve mesajların ulaşmamasıdır. Şundan 1 ay öncesine kadar bile mesajların gönderilmesinde problemler olusabiliyordu. Bizzat yasadım..

    NOT2: Tüm hatları kullanmış biri olarak BANA GÖRE Avea Vodafone'a göre çok daha iyi. Ama Turkcell'e göre daha kötü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A.R.E.S. -- 20 Haziran 2011; 11:56:24 >




  • bence haksızlık yapılmıyor. daha dün iş için bir köye gitmek zorundaydım. turkcell çekiyordu avea çekmiyordu.
  • çekim gücü muhabbeti eskisi gibi değil.tamam turkcell hepsinden iyi çekiyor belki ama öyle ekstrem bir fark yok.en azından aynı tarifeye 2 kat fazla para verecek fark yok.ikisininde fiyatları aynı olsa tercihim türkcell olur.ama f/p karşılaştırması yapınca avea.yıllarca 532 li faturalı hat kullanan biriyim.eşimde faturalı.onu 1 ay önce deneme amaçlı aveanın genç paketine geçirmiştik(1 gb internet 1000 sms 500 dk her yöne=19 tl)turkcelden geri kalır bir yanı yok çekim yönünden.aynı paketi turkcell ne kadara veriyor bakın.eşimin ailesi ankara/ayrancıda oturuyorlar.ankarada oturanlar ayrancının nerede olduğunu bilir.merkezi bir yer.benim turkcel orada çekmiyor.harbiden sıfır.ama eşimin avea hattı orada ful çekiyor.bende başvuruda bulundum aveya geçiyorum.turkcell fiyat politikasını gözden geçireceğine oturup aveanın ve vodafonun reklamlarına dava açıyor.




  • Son 1 yılda ağırlıklı İzmir olmak üzere üç operatörü de kullandım.
    1. kesinlikle Turkcell, 2. Avea ve 3. Vodafone...

    Aslında bence de en iyisi T-Mobile ama nerdeeee...
  • avea'nın çekimi stabil değil. işyerinde masada otururken telefonu kaldırıyorum full çekiyor. 50 cm indiriyorum bir tane çekiyor. bu kadar değişmemeli.
  • Evet yapılıyor daha önce yazdım. 1800 mhz frekansının çekim gücü 900 mhzye göre daha düşüktür radyasyonu da daha fazladır.
    Aynı marka iki telefona bir avea bir de turkcell veya vodafon takıp elektronik bir cihazın yanında arama yapın. Tc veya Vf parazitten ortalığı inletir.
    Avaenın yetkililerinden biri 1800 mhznin düşük sinyal gücü nedeniyle 900 mhzye göre daha fazla baz istasyonu gerektirdiğini söylemişti.
    Kısaca şehirde avea, arazide türkcel veya vodafon.
  • Geçen bende şok oldum acıkcasi.Babamlarla piknige gitmiştim babamin hatti turkcell benimki avea bir ara telefonum caldı konustuktan sonra babam benimki türkcell olmasina ragmen cekmıyor vay be dedi inanmadim gittim baktım harbi cekmiyordu turkcell ama yinede beni tatmin etmiyor en kısa zamanda Vodafoneye gecicegim :)
  • 3 cekiyordu,5 cekiyordu diye kiyaslamak yanlis bence.
    1 cekerken kesintisiz konusturan var,5 cekerken hoop kesilen var...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bencede calıştıgım yerde soyunma dolapları yerin 2. Katının altında ve sadece avea cekiyo avea anca yerin dibinde ceker
  • Avea'ya haksızlık yapanlar aslında kendilerine haksızlık yapıyorlar.Öztürkcell rezaletlerine dayanabiliyorlarsa söyleyecek laf yok.Daha önce birçok yazıda da not düştüm,Avea her açıdan her geçen yıl çok aşama kaydediyor,bence arada sırada numaranızı taşıyıp Aveayı mutlaka deneyin.Çekme kalitesinden tutunda bir çok alanda çok gelişti ki bence 2012 ve sonrasının en iyi operatörü Avea olacak.hem Vodafone hem Turkcell , Avrupa da dalga dalga yayılan ama Ortadoğu ve Asya 'nın yatırım merkezi olan Türkiyeyi etkilemeyecek krizden ötürü Vodafone başta olmak üzere Turkcell de çok zor günler geçirecek ve sorunu abonelere yansıtacak.Zaten Turkcell daha şimdiden o kadar sıkıştı ki saçma sapan zamlar ve ekstra ücretler koymaya başladı.

    Yalnız,Anadolu'nun birçok ilçesinde ve köyünde Avea'yı savunup insanlara da zaman kaybettirmek istemem,yanlış yönlendirmek istemem,çünkü birçok anadolu köyünde Turkcell hala çekim konusunda rakipsiz galiba,öyle bilgiler alıyorum.




  • Kesinlikle haksızlık yapılmıyor, İzmir i ve Balçova yı bilenler için söylüyorum evim Agora, 5M Migros un 200 Mt ilerisinde ve Avea size şu satırları yazarken 5/2 çekiyor maalesef, bu yıllardır böyle, vakt-i zamanında 2-3 arkadaş mail atmıştık avea ya, ama değişen bişi yok hala, Turkcell den kurtulmak istiyorum ama bi yandan da mecbur kalıyorum maalesef...
  • istanbul'da 3G gerçekten çok iyi,eh geriside beni ilgilendirmiyor.
  • Bulunduğum ilçede diğer iki operatörden daha iyi çekiyor. Fakat köye gittiğimde 5 yıldır diğer iki operatörün olmasına rağmen hala Avea bir anten kurmuş değil.
  • Hep aynı hikaye, kim daha iyi. Forumu arasak tonla konu çıkar bu konuda. Kim nerede hangi operatörden daha iyi verim alıyorsa gitsin onu kullansın. Turkcell'in Bursa'nın göbeğinde 1 diş bile çekmediği yer biliyorum, fakat aynı yerde Avea full çekiyor. Bunun anlamı Turkcell kötü demek mi oluyor bu durumda?

    Bu konu hakkında kimse ortak bir karara varamaz, ama herkezin ortak düşüncesi var, en kazık Turkcell, var mı aksini iddaa eden?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tikak -- 21 Haziran 2011; 13:29:48 >
  • Avea'ya haksızlık felan yapıldığı yok.
    2 sene önce Fulya'da oturduğum evde mutfakta çekmezdi.
    Memlekette yaylada yıllardır çekmez zaten. Köyün kasabaya bakan yamaçlarında birazcık.
    Denize gidersiniz, koylarda çekmez, açığa çıkmanız gerekir vs vs.
  • işyerinde, istanbul pendik batı mahallesi sahilde avea bazen 3 bazen 1 diş çekiyo aradada kesilip geliyor. kamu tarifesinde olmasam direk değiştireceğim.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.