Şimdi Ara

CASIO-Her açılışta ayar sorunu lütfen yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selam. Bir fotoğraf m akinam var. CASI EXILIM EX-Z75 marka model. Bayaa bir süredir sorunsuz kullanıyordum fakat 1 aydır filan yada belki daha uzun zamandır makinayı her açışımda sürekli ayarları sıfırlanmış şekilde dil saat tarih şehir vs. vs ayarelarını elle tek tek yapmam gerekiyor. Yapmadan menüye basarsam tarihi 01.01.2007 ve dili ingilizce şeklinde kullanıyorum açılışta ayar girmekten bıktığım için. Pili üstünde olasada olmasada durum aynı. Acaba bazı nokialardaki gibi bios poili bunlarda da varmıdır?

    Ustalardan bununla ilgili bilen varsa çözüm bekliyorum.



  • Dijital makinanızın saat-tarih bilgisininin hafızada kalmasını sağlayan bir pili var, o pil bitmiştir. Değiştirirseniz problem kalmaz.
  • Teşekkürler, içini açarsam kolaklıkla bulup kendim değiştirebilirmiyim peki?
  • Arkadaşlar makinayı açtım, tam önde altta minicik bi pil vardı, söktüm yerinden. Ölçmeden benzer boyutta bi saatçiden pil aldım 1.55v. Lakin eve geldim ve makinanın + - yerini bi ölçeyim dedim ne var ne yok diye. Dahili bataryası varken oraya 3v enerji geliyor, batarya yokken 0 volt görünüyor. Bu, buraya takılacak minik pilin 3v olması gerektiğinimi gösterir acaba?

    Çünkü 1.5v luk pili değdirip ayarları yapıyorum kapatıp bidaha açtığımda yine ayarlar sıfırlanıyor. Sanırım aldığım pil 3v olacak yanlış aldık
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.