Şimdi Ara

Canon PGI-520 & CLI-521 ve HP 364 kolay dolum kartuşları hakkında...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
2.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Canon firması PGI-5BK & CLI-8 serisi kartuşlarının kolayca dolabilen ve otoreset özellikli alternatiflerinin üretilmesinden rahatsız olacak ki bilindiği gibi; PGI-520, CLI-521 kodlarıyla öncekilerden daha ufak olan yeni bir seriyi piyasaya sunmuştu. Bu hamleden sonra kartuşlarını kendi doldurmak isteyen birçok standart kullanıcı ve fotoğrafçı yeni tip Canon kartuşlarla ilgili bir çözüm arayışına girdi. Bir süredir Canon PGI-520 & CLI-521 serisi kartuşların kolay dolum tipleri piyasada olsa da üzerilerinde çipleri olmadığından orijinal kartuşlardan alınan çiplerin bu kartuşlara takılması gerekiyordu. Bu da bazı kullanıcılar için heves kırıcı bir işlem olduğundan bu tip çipsiz kartuşlar beklenen ilgiyi görmedi. Fakat Cescesor.com olarak şu an için Türkiye'de ilk defa çipli PGI-520 & CLI-521 kolay dolum kartuşlarını satışa sunmuş bulunuyoruz. Bu kartuşlardaki çipler otoreset özellikte olmadığı halde Canon yazıcılarda sürekli olarak kullanılabilmektedir. Çünkü Canon yazıcıların birçoğunda boş olarak algılanan kartuşlarla dahi çıktı almaya izin veren bir takım ayarlar bulunmaktadır. Kısacası Canon yazıcılardaki mürekkep seviye algılayıcısını pasifleştirip "kartuş boş" alarmını durdurarak çıktı alınması mümkündür. Aşağıdaki adreste bulunan çipli kartuşları yeni tip Canon yazıcılarda orijinal kartuş çipine ihtiyaç duymadan sürekli olarak doldurup kullanabilirsiniz. Canon PGI-520 CLI-521 nolu kartuşlar için kendi kendini resetleyen çipler şu ana kadar üretilememiştir fakat çip üreticisinden edindiğimiz bilgi ışığında 3 hafta içerisinde bu kartuşlardan da temin edipwww.cescesor.com 'a eklemiş olacağız.

    http://www.cescesor.com/urun/canon-pgi-520---cli-521-kolay-dolum-kartusu---5-li_280129.aspx


    ...Benzer şekilde; HP 364 model kartuşların da şu ana kadar bir çözümü maalesef bulunmamaktaydı. HP firması 363 nolu 6'lı kartuşların ardından 364 nolu 5'li kartuşlarıyla Canon'un konseptini kopyalayarak 2 farklı siyah ve 3 renkli kartuştan oluşan yeni bir sisteme geçmişti. Ayrıca HP 364 nolu kartuşların üzerine takılan orijinal çiplerin algoritması da şu ana kadar çözümlenemedi ve muadil çip üreticilerinin söylediklerine bakılırsa HP 364 nolu orijinal kartuşların çiplerinin yakın zamanda muadilini üretmek hayli zor olacak gibi görünüyor. Yine de HP birçok modelinde olduğu gibi HP 364 nolu kartuş kullanan yeni yazıcı modellerinde de "kartuş boş" uyarısı alınmasına rağmen kartuşun kullanımına izin vererek çıktı alınmasına imkan sağlamakta.. İşte bu yüzden yine Türkiye'ye ilk defa getirilen HP 364 kolay dolum kartuşlarını orijinal kartuşların çipini takarak kullanabilir ve defalarca dolum yapabilirsiniz.

    http://www.cescesor.com/urun/hp-364-kolay-dolum-kartusu---5li_280179.aspx

    HP 364 kolay dolum kartuşlarının muadil otoreset çipleri üretilir üretilmez temin edip sanal mağazamıza eklemiş olacağız.

    Zaman ayırdığınız için teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cescesor -- 5 Haziran 2009; 0:49:55 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.