Şimdi Ara

Canon 10-18mm IS STM yi nasıl bilirsiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
2.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, 60d ile 2 yıldır kullandığım tamron 17-50mm vcsiz var, fotoğraflarıma bakıyorum genelde bu lensi manzara çekimlerinde kullanmışım.
    çok övülen lens malum ama aldığım ilk günde bu yana keskinliği konusunda hep şüphelerim oldu. (Hoya ND400 ile tripod üzerinden uzun pozlamalarım hariç--onlar şaşırtıcı derece de keskin)
    Belki VC siz olması da buna sebep olmuştur, elim de ayarsız gibi

    Uzatmadan...
    IS si olması, 67 mm olması sayesinde ND filtremin çöpe gitmemesi ve dediğim gibi manzara ağırlıklı çekimlerimde daha geniş açı için tamronu satıp 10-18mm almak istiyorum.

    Sorularım şunlar:
    İkinci elde garantili temiz 600-650 TL ye Canon 10-18mm tercih edilir mi? edilmeli mi?
    Keskinlik konusunda tamrondan sonra çok pişman eder mi? (teori de kağıt üzerinde ibre hangisinden yanadır?)

    Tamronu sattığımda elimdeki seri şu şekilde olacak. Canon 10-18 mm + Canon 50mm 1.8 + 55-250mm ii. böyle bir seri mantıklı olur mu?

    Yorumlarınızı esirgemezseniz çok memnun olacağım.
    Teşekkürler şimdidden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jugglor -- 7 Temmuz 2015; 4:02:00 >







  • Kalite konusunda 10-22 aratmaz. Tavsiye ederim.
    Canon 10-22 & Canon 10-18 Compare TheDigitalPicture.com
  • Benimde kullandığım keyifli lenslerden biridir. tavsiye edilir. 46 Sanat

     Canon 10-18mm IS STM yi nasıl bilirsiniz?




  • Tamronu satma, o aralığı 50mm ile kapatamazsin, satmadan almaya bak bence. 17-50 'nin keskinliginden suphenizin olmaması lazım, belki Lenste back-front focus problemi olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam dediğim gibi fotolarımın çoğu 17-22- mm aralığında gidip geliyor. Elde cekımlerım ve Özellikle 17mm deki fotolarım keskin değil. (tamronda 22 den sonra keskinlik artıyor yada ben böyle bılıyorum.)
    Tamronla Çok güzel portrelerde çıkarmışlıgım var. İşte bu yüzden de canon 50 mm paslandı gitti. Hemde f1.8 imkanı varken...50mm nin de önünü açmak ıstıyorum.
    Pişman olurmuyum dediğim tek nokta, tamronun F2.8 ini ararmıyım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jugglor J kullanıcısına yanıt
    Valla bana mantıksız geliyor, hiç mi 22-50mm arası çekim yapmayacaksınız? 17-50 çok iyi lens, buna ultra geniş acıyı da ekleyip seti tamamlamış olursunuz. Yinede siz bilirsiniz tabi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 17-50 mm sizin tarzınıza uymuyorsa bilemem ama ben o lensten daha doğrusu o arada lensten pek kolay vaz geçmezdim.

    Çok ciddi manzara hevesiniz varsa bir şey diyemem. Bazen ekipman insanı özel hissettirir ve daha iyi çektiğinizi düşünürsünüz veya gerçekten de öyle olur. Bu işler biraz motivasyon işidir. Nihayetinde de zevk için yapıyorsanız almayın diyemem. Bazı insanlar kötü alışkanlıkları için tonla para döküyor. Bunu kıyaslayınca bence hiç bir şey ama 17-50 den vazgeçip 10-18 almak bana mantıklı gelmiyor.

    18 den sonra EF lens kullandığınız için 50mm yani 80mm gibi düşünürsek, özellikle az ışık bulunan durumlarda fotoğraf çekmek isterseniz ciddi zorda kalırsınız. Çünkü 10-18 F 4.5 dan başlayacak. Yani bu demek oluyor ki, hafif gölge, ağaç altında bile 200 enstantene üzerinde isoya abanmaya başlamanız gerekecek.

    Yine gönlünüzdeki yapın ama alabiliyorsanız 17-50 den yine de vazgeçmeyin. Birde mümkün olduğu kadar VC siz lenslerde yüksek enstantene ile çekmeye çalışın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X Files -- 8 Temmuz 2015; 0:44:53 >




  • arkadaşlar fotoğraf işinden en ufak bir kazancım yok, tamamen hobi amaçlı, ağırlıklı olarak yaz aylarında İzmir tatil beldelerinde ciddi zaman ayırdığım(öğretmenim bu arada) zevkli güzel bir uğraşım...
    60d yi ilk çıktığında sıfır aldım, ilk lensim ise malumunuz nette videolarda üstüne basa basa söylenen vc siz tamron ikinci el. .. belki vc li tamronu deneme şansım olsaydı yada satın alsaydım durum biraz farklı olurdu.

    galiba bu kadar tamron kalmalı mesajının üstüne satmak doğru olamayacak
    sürekli yatıştaki 50mm yi satışa çıkarıyorum. (160 TL den almak isteyen varsa irtibat kursun )
    üzerine 450 civarı ekleyip temiz 10-18 bulursam seriyi tamamlayacağım.

    b planı : 10-18 denk gelmezse vc'siz tamronu elden çıkarıp, sıfır vC li olanına dönüş yapabilirim.

    buyrun şimdi bur dan yakın...




  • Bugün itibariyle temiz bir arkadaştan yine çok temiz 10-18mm lensini satın almış bulunmaktayım.

    Yabancı alışveriş ve inceleme sitelerinde Lens ile ilgili yoğun şekilde olumlu değerlendirmeler vardı + aynı mm aralığında fiyat/perfomans oranında rakipsiz olması ve mevcut tamron 17-50mm lensimde kullandığım 67mm Hoya ND400 filtremin boşa çıkmayacak olması satın almam da oldukça etkili oldu.(bu arada 10-18 IS STM geniş açı olup 67mm olan tek lens sanırım)


    Lensi makineye taktım, 10mm de iken vizörden baktığımda gördüğüm gemiş açıya hala inanabilmiş değilim :) minimum mesafede maximum çekim alanı görmek ne kadar güzelmiş arkadaş.!

    AF 'si yeterli ışıkta inanılmaz hızlı ve sessiz. (tamron'un 4-5 sn süren cırt cızıt seslerinden sonra bi de netleme yapamaması yüzünden sinirler az tavan yapmadı... AF rahatlığını unutmuşum meğer)


    Canon 10-18mm için en keskin diyafram F8.0 , Tamron için de F5.6... Bu diyafram değerlerinde tripod üzerinden iki lensin imaj kalitesini karşılaştırdım. Aşağıdaki fotoğraflardan sonra keskinliklerinin aynı olduğunu düşünüyorum. Renk doygunluğunda belki 0,5 tık canon önde gibi.

    (Sol üst köşede exifleri yazıyor. 20mm olan fotolar tamron ile çekildi

     Canon 10-18mm IS STM yi nasıl bilirsiniz?
     Canon 10-18mm IS STM yi nasıl bilirsiniz?
     Canon 10-18mm IS STM yi nasıl bilirsiniz?
     Canon 10-18mm IS STM yi nasıl bilirsiniz?
    -------------------------------------------------------------------------
    Fotoğraflardan %100 crop halleri her ikisi de printscreen ile alındı.
     Canon 10-18mm IS STM yi nasıl bilirsiniz?
     Canon 10-18mm IS STM yi nasıl bilirsiniz?

    ----------------------------------------------------
    Aşağıdakileri de bu akşam itibariyle çekmiş bulunmaktayım. (Atlı karınca fotosu raw'dan direk JPEG yapıldı, en ufak müdahale yok, gün batımında renklerle oynandı)
     Canon 10-18mm IS STM yi nasıl bilirsiniz?
     Canon 10-18mm IS STM yi nasıl bilirsiniz?

    Sonuç olarak:
    10-18 i ağırlıklı olarak tripod üzerinden manzara vs. de uzun pozlama ile kullanıp çok iyi sonuçlar alacağım sanırım. ve IS si sayesinde el çekimlerinde de üzmeyeceğe benziyor.
    Yine tripod üzerinden çekimler yapacağım için diyaframın 4.5-5.6 olması çok önemli değil. F8'de neler çıkaracak kim bilir?
    Crop makineniz varsa ve manzara -mimari çekmeyi seviyorsanız geniş açı lens büyük bir nimetmiş, bugün ki 4-5 deneme çekiminden sonra bunu söylüyorum.




  • Hayırlısı ile kullanmak nasip olsun.
  • teşekkürler X-files

    forumun az ekmeğini yemedik, Sıcak fırsatlardan elektronik cihaz telefonlara kadar çok şeyden faydalandım ve faydalanmaya da devam ediyorum.
    10-18mm yi satın almak isteyen arkadaşlara fikir vermesi açısından bir şeyler paylaştım. olur da benim gibi dengesizin biri 17-50 mm ile 10-18 arasında kalırsa faydası olur belki...
  • Biz iyi biliyoruz :) istersen video incelemesine bir bak. kafana takılan soruları çözer.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.