Şimdi Ara

ÇAMAŞIR VE BULAŞIK MAKİNESİ ARIZALARI TEKNİK DESTEK (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
4
Favori
14.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kimden duyduysam, evde makinesi bozulan ve tamirci çağıran herkes, Ustanın geldiğini ve kartın yandığını söylediğini söylüyor. Artık bana hiç inandırıcı gelmiyorlar. Nasılsa müşteri anlamıyor, hesabı şişirdikçe şişirelim mantığı var. Ben o kartların sıfırınında o kadar pahalı olduğunu düşünmüyorum. Allah Islah etsin bunları. Sonuçta kandırılarak kazanılan para haramdır. Nasıl yiyorlar bu paraları hayret ediyorum.
  • Slm. Benim siemmens 3 programlı bir bulaşık makinem var. Sorunu ise şu : Makineyi herhangi bir programda ayarlayıp çalıştırdığımda normal bir şekilde çalışıyor ama makine durmuyor sürekli çalışıyor. Servis çağırdım abi bu iyi bir makine ve böyle bir arıza ile daha önce karşılaşmadık kartı arızalanmıştır dedi ve suyu ısıtıp ısıtmadığına baktı ısıtıyor dedi 35 tl yi aldı ve gitti kart ta 250 tl dedi. sizce sorun ne olabilir. Şimdiden tşk ederim.
  • Bosch Max kart tamiri

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ariston marka bulasik makinesi var. Surekli kopuklu birakiyor bulasiklari. 2 saat duzgun calistiriyoruz,2 saatte bos calistiriyoruz ki kopuk gitsin. Deterjani azalta azalta bir hal olduk. Yakinda hic koymayacagiz.

    Servisi cagirdik,ariston marka bulasik deterjani kullanin dediler. Saka gibi.
    Var mi tavsiye ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam makina ariston av62. Tambur bir süredir çok gürültülü dönüyordu. Şu anda makina su alıyor çalışıyor ses geliyor ama tambur dönmüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arçelik 8180 Nf , 815 Nf buz dolabı kart Tamiri

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • karttamir K kullanıcısına yanıt
    merhana benım çamasır makinem bosh clasıcxx 5 son ıkı yıkamadır deterjan koydugumuz kısımda su akıtıyor ufak bır cocugum var o göze bırşey atmıs olmasından kaynaklandıgını dusunuyorum kendim acıp yapabilirmiyim ?su dokmesi baska bır sebebi olabılır mı tesekkur ederim
  • Merhaba BOSCH WVH28420EU kurutmalı çamaşır makinam var.Geçen gün yıkama esnasında makina off.a geçti ekran ışıkları komple gitti.Servis çağırdım kartının bozulduğunu söylediler fiyat olarakta bir sene garantili 515 tl fiyat verdiler.Fiyat bana çok pahalı geldiğinden yaptırmadım.Ertesi gün anakartın bağlantı soketlerinin şemasını cizerek söktüm fakat servis üç adet soketi söküp bırakmış nereden çıktıklarını anlayamadım kart üstünde 5 adet soket girişi var.Kartı işyerindeki elektronikçi arkadaşın yardımıyla yaptırdım bir adet direnç ve entegre bozulmuş. Dün akşam montajını yapayım dedim fakat iki adet kablonun yerini ezbere karta taktım.on of düğme ışıgı geldi fakat ekranda E73 arıza ışıgı yanıp sönmeye başladı elinizde soketlerin takılma şeması varmı?
    İki adet soketi yanlış yere takarsam kart hasar görmüşmüdür.
    Şimdiden teşekkür ederim.
  • teşekkürler hocam.
  • karttamir K kullanıcısına yanıt
    arçelik 6030 m ön paneli söktüm ve yenisini getirttim ama arkasındaki renk renk kabloları montaj edemiyorum,hangisini nereye takacağım?
  • nihatkorucu26 N kullanıcısına yanıt
    Mekanik Beyin Mi Yoksa Kart mı Acaba O Konuyu Bildirirseniz Daha İyi Yardımcı Olabilirim
  • İsterseniz Yardımcı Olabilmek Namına Size Telefonu mu Veriyim Burdan Görüşelim
    Ahmet Yalçin
    0532 571 42 35
  • Beko marka bulaşık makinesi su almamaya başladı. Makineyi söktüm, içinden yanmış bir aliminyum rulo düştü. Su girişinin yakınında yanık parça gördüm ve çıkardım . Nedir acaba bu parça ? nerden bulurum. Şimdiden teşekkürler.
    Bu mesaja eklenen görseller:

     ÇAMAŞIR VE BULAŞIK MAKİNESİ ARIZALARI TEKNİK DESTEK



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi k@os -- 8 Temmuz 2016; 18:24:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • k@os K kullanıcısına yanıt
    geç olsun güç olmasın,

    fotoğraftaki parça 220 ac parazit filtresi,
    sizin sorunu kaynağı değil, başka bir şey yüzünden çalışmıyordur sizin makine.

    içinde motor olan makineler, Bulaşık Çamaşır makineleri içinde bulunan röle, motor bobini, açılıp-kapanan kontaklar çalışma anında kısa süreli de olsa yüksek frekanslı elektrik sinyalleri (parazitik sinyaller) üretir, bu sinyaller giriş beslemesine geri etki, voltaj dalgalanması parazit vb yapar.
    Yüksek frekanslı parazit sinyallerin yakın çevrede bulunan elektronik cihazlarına (TV, radyo, CD çalar, bilgisayar vb.) zarar vermesini önlemek için parazitik sinyalleri önleyen kondansatör kullanılır.
    Bu parazit filtresi olmasa da makine çalışır.


    Motora bağlı olan kalkış kondansatörü de buna benzer birşeydir ancak daha büyük ve daha yüksek kapasitelidir, motorun ilk kalkışta çekeceği yüksek akımı sağlar. O olmadan özellikle su motorları ilk kalkışı yapamazsa, vınlama yapar ve yüksek akım çeker, kendine zarar verir. O benzer nitelikte ama başka tip bir kondansatör..




  • Merhaba bulaşık makinem arıza verdi gelip baktılar servis den tahliye pompası yanmış değip 270 tl karşılığın da değiştirdiler arıza devam etti bu sefer geldiklerin de ana kart değişmesi gerekiyor dediler. 3 haftadır parçanın temin edilmesini beklemekteyim bugün aradığım da cihazın değişimi yapılacağını söylediler .bozuk dedikleri pompa yı fişe takıp denedik pompa çalışıyor. Firmayı arayıp şikayette bulunup ücreti iade etmeleri ni söylücem. Makine değişimiyle ilgili işlem de benden ücret talep etmeleri doğru bir prosedür mü bilginiz varmı konu hak. Da

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Herkese iyi forumlar.

    Elektrolüx bulaşık makinem var.



    Programı ayarlıyom starta basıyom hemen çalışmıyor.

    Kafasına göre 20dk yarım saat sonra başlıyor.

    Problemi nerede arayayım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • acrylia kullanıcısına yanıt
    merhaba

    sizin bulaşık makinesi geç başlıyor sorun çözme ile ilgili yapılabilecekler şunlar;
    1- tahliye pompa ilk çalışır, sesini duyarsınız, sonra
    2- su alımı başlar, bu aşama daha sessiz olur, daha sonra
    3- yıkama programı başlar; ana motor fıskiyelere su basar ve gürültülü çalışma başlar.

    bu aşamalardan, anladığım kadarıyla ana motor geç başlıyor..
    Bunun birkaç sebebi olabilir,

    tahliye motor başlayamama/geç başlama >> Motor pervanesi hareketi kontrol edilir, elektrik bağlantıları ve kontrol kartı çalışma komutu veren röle kontrol edilir.

    Su alma az / yetersiz >> Şebeke basıncı, duvar su çıkış musluğu, ara filtre, su alma ventili,(varsa aquastop ventili) ventile aç komutu veren röle kontrol edilir, ara hortumlar kontrol edilir. yan panel altı su sirkülasyon haznesi ve akış türbini kontrol edilir

    ana motor başlayamama/geç başlama >> Motor pervanesi hareketi kontrol edilir, sıkıştıran bloke eden bir şey var ise temizlenir, ilk kalkış kondansatörü ölçülür, kondansatörün tamiri olmaz değiştirilir, ana motor sökülür dışarıdan elektrik verilir, kömürleri sargısı ve çalışması kontrol edilir;(makine 10 yılı gecik bir maikna ise kömürleri bitik, değişim gerektirir olması yüksek olasılık) kontrol kartı çalışma komutu veren röle kontrol edilir.

    bunlardan biri; birkaçı problemli olabilir..
    en başta yazdığım ilk 3 işlem makul süresi hangisi aşıyorsa o aşamaya ait işlemler kontrol edilir.
    kolay gelsin




  • iolanthe İ kullanıcısına yanıt
    Bence sizin makine kontrol kartının üzerinde basit bir röle problem çıkarmış gibiye benziyor. röle tamiri mümkün. kontrol kartı söküp beyaz eşya parça satan / kart tamir eden yerleri sorarsanız az bir maliyetle kendiniz halledebilirsiniz.

    Bence diyorum, sadece anlattıklarınızdan bu sonuç çıkıyor.


    makinanızın markasını yazsaydınız iyi olurdu, sanırım antin kuntin bir marka; samsung LG Hoover candy hotpoint Indesit felan

    Arçelik beko Vestel bosch Siemens profilo servisi sizin olayları yapmaz diye tahmin ediyorum .. Tabi bu sözümona servisler adamı yanıltıyorlar..
  • Arkadaşlar arçelik 6366 bulaşık makinem led ekranında parlatıcı ayarı ekrana gelmiyordu tabi parlatıcıyı kullanıp kullanmadığını çok anlamıyorum, servis cihazı değiştirelim ya da kartını değiştirip +2 yıl garanti verelim dedi. 10 15 günlük bir ürün. Değişecek kart dediği yer de kapağın olduğu yerdeymiş.

    Ayrıca ürün değişimi 1 ay kadar sürer dedi.


    Sizce ne yapmalıyım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ScriptKidie -- 5 Ekim 2018; 18:59:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.