Şimdi Ara

ÇALIŞAN PC ANİDEN NEDEN KAPANABİLİR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ark.lar pc normal çalışırken bir müddet sonra(yaklaşık 5 dk.) aniden gücü kesiyor ve tak diye kapanıyor. sizce neden olabilir? Yardımcı olursanız sevinirim.



  • Sorun Güç Kaynağında Olabilir Kendini Isıtıyor Ve Kapatoyordur Dua Etki İşlemcide Bişey Olmasın :)
  • Sistem sıcaklıkları diyecektima am 5 derecede zor ısınması tabi işlemci fanın çalışıyor ise. Bence ısı kontrolü yap everest gibi programlar ile öğrenebilirsin. Isı değilse ya PSU yada anakart.
  • bencede sistem sıcaklığına bakmalısın
  • 1-CPU,Anakart, ve diğer sıcaklıkları everest veya speedfan proğramları ile kontrol et.
    2-PSU'nu elinle kontrol et ısınma varmı , fanı temizmi çalışıyormu
    3-Sonradan PC'ye ek bir donanım taktınmı ? (taktıysan PSU bu yükü kaldıramıyor olabilir)
    4-Evdeki elektrik hattındada biir problem olabilir(Diğer elektronik aletlerde problem yoksa bu madde önemli değil)

    Kolay gelsin şimdiden
  • Yardımlarınız için sağolun ark.lar. Fakat söylediğiniz bu programla test edemem. Çünkü pc de windows kurulu değil. Disk boş. XP cd sinden kurulum yaparken kapanıyor. Güç kaynağını değiştirdim. Farketmedi. İşlemcinin üzerindeki fanda çalışıyor. Acaba diskten olabilirmi (eğer bad sektor varsa) Anlamadım gitti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi othenga -- 8 Mart 2008; 22:10:09 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kırmızıvilla

    Ark.lar pc normal çalışırken bir müddet sonra(yaklaşık 5 dk.) aniden gücü kesiyor ve tak diye kapanıyor. sizce neden olabilir? Yardımcı olursanız sevinirim.


    Ama böyle soru sorulmaz,yardım istenmez ki!!!PC NORMAL ÇALIŞIRKEN diyorsun,insanlar da sana buna göre cevap yazıyorlar ama sonra disk boş,kurulum ekranında sorun olup kapanıyor diyorsun.Normal çalışan bir pc deyince kaç kişinin aklına boş disk gelir açıkcası bilemiyorum.
    Ayrıca;bu dediklerinizi yapamam demişsin..Sistem sıcaklıklarına bakamam demişsin,ne münasebet.İlk açılışta gir biosa,orada sıcaklıkları pek ala görebiliyorsun.
    2-PSU'nu elinle kontrol et ısınma varmı , fanı temizmi çalışıyormu demiş bir arkadaş.E bunun için de bir yazılıma ihtiyacın yok di mi?
    3-Sonradan PC'ye ek bir donanım taktınmı ? (taktıysan PSU bu yükü kaldıramıyor olabilir) bunun için de bir yazılıma gerek yok.
    4-Evdeki elektrik hattındada biir problem olabilir(Diğer elektronik aletlerde problem yoksa bu madde önemli değil ) bunun için de yok.

    Açıkcası ben arkadaşların yazdıklarında windows olmadığı için "yapılamayacak olan" birşey göremedim...
    Şimdi,bilgisayar kapanıyor diyorsun ama nerede kapanıyor?5dk diyorsun ya belki tam o sırada bir işlem yapıyor ve o işlem kapattırıyor sistemi?Böyle bir durum sözkonusu mu?Yani hep aynı yerde kapanıyor ise bunun nerede olduğunu bize söyle lütfen ok ve üstte denilen sıcaklıklara bakma olayını da yap,pls..




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.