Şimdi Ara

Çakmak Nasıl Yanar ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
5.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hayatımda 1-2 kez hariç hiç çakmak kullanmadım ve nasıl yakacağımı anlamadım . Bir lastik gibi birşey var ve altında basılacak biryer var . Nasıl yakarım . Gerçekten ciddi soruyorum . Facebook'dan 3-5 Dh'liye sordum dalga geçtiler çok önemli hadi bi yardım edin Az bi anlatın yeterli .

• Yapay Zekanın Yanıtı

Çakmak Nasıl Yanar?

Çakmaklar, günlük hayatımızda sıklıkla kullandığımız ateşleme cihazlarıdır. Ancak, bir çakmağı doğru şekilde yakmanın birkaç önemli adımı vardır. Bu kılavuzu izleyerek çakmağınızı kolaylıkla yakabilir ve güvenli bir şekilde kullanabilirsiniz.

Adım 1: Çakmağın Emniyetini Kaldır

Çoğu çakmağın bir emniyet kilidi bulunur. Bu kilidi kaldırarak çakmağın ateşleme mekanizmasını devreye sokabilirsiniz. Emniyet kilidi genellikle çakmağın yan tarafında bulunur ve aşağı veya yukarı kaydırılarak açılır.

Adım 2: Gaz Valfini Aç

Çakmağın alt kısmında veya yan tarafında bir gaz valfi bulunur. Bu valfi açarak çakmağın gaz akışını başlatabilirsiniz. Gaz valfi genellikle küçük bir tekerlek veya düğme şeklindedir ve saat yönünde çevrilerek açılır.

Adım 3: Ateşleme Düğmesine Bas

Emniyet kilidi kaldırılmış ve gaz valfi açılmış durumdayken ateşleme düğmesine basabilirsin. Ateşleme düğmesi genellikle çakmağın üst kısmında bulunur. Bu düğmeye bastığında, çakmak bir kıvılcım çıkaracaktır.

Adım 4: Çakmağı Gaz Kaynağına Yakın Tut

Kıvılcım çıktıktan sonra çakmağı hemen gaz kaynağına yaklaştırman gerekir. Gaz kaynağı genellikle bir sigara, mum veya ocak olabilir. Çakmağı gaz kaynağına çok yakın tutma, aksi takdirde alev büyüyecek ve kontrol edilemez hale gelebilir.

Adım 5: Alev Yandığında Gaz Valfini Kapat

Alev yandıktan sonra gaz valfini kapatabilirsin. Gaz valfini kapatmak için saat yönünün tersine çevrilmelidir. Bu, gaz akışını durduracak ve alev söndükten sonra gazın sızmasını önleyecektir.

Taşı Bitmiş Çakmak Nasıl Yakılır

Taşı biten bir çakmak yakmak için bir miktar sıvı gaz kullanabilirsin. Sıvı gazı çakmağın gaz giriş deliğine damlatabilir veya püskürtebilirsin. Ardından, yukarıda belirtilen adımları izleyerek çakmağı yakabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • " Çakmağı yan yatır."
  • quote:

Orijinalden alıntı: D.B CoopeR

Hayatımda 1-2 kez hariç hiç çakmak kullanmadım ve nasıl yakacağımı anlamadım . Bir lastik gibi birşey var ve altında basılacak biryer var . Nasıl yakarım . Gerçekten ciddi soruyorum . Facebook'dan 3-5 Dh'liye sordum dalga geçtiler çok önemli hadi bi yardım edin Az bi anlatın yeterli .

Çakmak kibrit bulunmadan önce ateş çıkaran çelik alete verilen ad. Eski çakmaklı tüfeklerde taşa çarpıp kıvılcım çıkarmak suretiyle barutlu ateşlemede kullanılan alete de bu ad verilirdi. Çakmağın çakıldığında kıvılcımların tutuşması için ağaçların gövdelerinden alınıp kurutulan, kolayca tutuşabilen, kav denilen maddeler kullanılırdı. Kav taşın üstüne konulur, sol elin baş ve işaret parmakları arasında sıkıştırılırdı. Sağ elde tutulan çakmak ise taşa vurmak suretiyle çıkan kıvılcımla yanma sağlanırdı. Daha sonraları kav yerine pamuk ipliğinden fitiller kullanılmıştı. Çakmak, taş, kav veya fitil deriden yapılmış ağzı büzmeli bir kesede muhafaza edilirdi.

Günümüzde çakmak daha çok sigara yakımında kullanılmaktadır. Ayrıca bütangaz tipi ocakları tutuşturmak için kullanılan aletlere de çakmak denmektedir. Önceleri benzinli sonraları gazlı olan çakmaklar yerine manyetolu çakmakların kullanılması yaygınlaşmıştır. Kibrit kutusundan çok küçük ve zarifleri yapılan çakmaklar çok kullanışlı olmaktadır. Ayrıca çakmaklar, erkek aksesuvarı olarakta kullanılmaktadır. Değişik modellerde, değişik değerli madenlerle kaplanmış çakmaklar, bazı erkeklerin oldukça ilgisini çekmektedir.Zippo marka çakmaklar en fazla ilgiyi çeken metal çakmak türüdür.

Çakmak Nasıl Yanar ?

• jentine sor
  • Ya biriniz cevap versin kalan hepiniz dalga geçebilir de bi cevap bekliyorum
  • .

Çakmak Nasıl Yanar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hærun

.

Çakmak Nasıl Yanar ?

• quote:

Orijinalden alıntı: D.B CoopeR

Ya biriniz cevap versin kalan hepiniz dalga geçebilir de bi cevap bekliyorum

webcam den video çektim de raw halinde büyük oldu baya.. hazırda encode edecek program yok..
  • quote:

Orijinalden alıntı: yekialem

jentine sor

süperdi
    geçenlerde konu açmıştı benimle niye alay ediyorsunuz diye,ben insan değilmiyim diye

sorunun cevabı şu

önce bir kibrit yakılır sonra çakmağın gazı bulunur basınca pıs pıs eder,3 -5 kere solu onu içine çek seni rahatsız edicek,ederse gazdır,şimdi tüp vesaire gibi böyle yanıcı maddelerin yanına yaklaşılır elimizde bulunan yanan kibrite çakmağın gazı verilir ve el çekilmez.bu suretle çakmak yanmış olur.Deneyip yazmanı bekliyorum.şimdiden ruhuna fatiha

• al panpa:

zippodan da hareket çekerdim onda daha artislik oluyor ama nerde bilmiyorum şimdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yekialem -- 4 Aralık 2010; 3:23:34 >

• Al buda benden donanımhaber sunucularından

yekialem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayati54 -- 4 Aralık 2010; 3:36:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayati54

Al buda benden donanımhaber sunucularından

yekialem

• quote:

al panpa:

zippodan da hareket çekerdim onda daha artislik oluyor ama nerde bilmiyorum şimdi

Eyvalllah hocam sayende yaptım ama 25. saniyede verdiğin sosyal mesajı da görmedim sanma .

• Normal çakmaklarda: Çakmağın üstünde tırtıklı kısmı parmağınla aşağıya doğru çevirdiğinde ve ardından gazı serbest bırakacak tuşa bastığında(buna tam dönüş diyelim) çakmaktaşı ile sürtüşmesinden oluşan kıvılcımile tuşa bastığında salınan gaz yardımı ile alev oluşuyor. Gaz burda kıvılcımın devamlılığını sağlıyarak alev oluşturuyor.

Zippo vari çakmak türlerinde: kapağı açman yeter. aynı işlem otomatik oalrak tamamlanıyor yalnızca.
  • quote:

al panpa:

el hareketi terk

• quote:

yekialem

hıınnkkk,alalahalalaahahaa abowwwwww,yanma nidaları
    jentin

• quote:

yekialem

Aaa harbi Türk'müş bu. Lan madem ayağım yanmıyor diye video çekiyorsun ee niye ayağının yandığı videoyu paylaşıma açıyorsun değil mi!

• quote:

Orijinalden alıntı: fuckulteli

quote:

yekialem

Aaa harbi Türk'müş bu. Lan madem ayağım yanmıyor diye video çekiyorsun ee niye ayağının yandığı videoyu paylaşıma açıyorsun değil mi!

Alın bunu da!

• Sana ilk önce çakmak lazım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.