Şimdi Ara

C4-alfa 156-leon mu? Yardım pls

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
1.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2004 model Megane II Dynamique Pak exe (1,6 benzinli) sahibiyim. İyi bir otomobil dergisi okuyucusuyum. Aracımı alırken yaklaşık 3 ay araştırma ve test sürüşleri yaptıktan sonra oldukça da severek megane'ı tercih ettim. Aracım sportif sürüşü, konforu, yol tutuşu, donanımı ve frenleriyle beni oldukça memnun etmesine rağmen malzeme ve işçilik kalitesi oldukça düşük. Bu nedenle henüz 20.000 km de olan aracımı değiştirmek niyetindeyim. Ancak otomobil dergilerinin test sürüşleri ve karşılaştırmalarına pek güvenmediğimden ve bu forumda da oldukça tecrübeli arkadaşlar olduğundan sizlerden fikir danışmak istedim. Öncelikle aracıma yakın fiyatlarda özellikle malzeme kalitesi ve işçilik yönünden beni mutlu edecek C segmenti ya da D segmentinden ikinci el otomobil düşünüyorum. 110 hp dizel C4, 2004-2005 model Alfa Romeo 156 ve Seat Leon 1,6 (Yeni kasa) arasında seçim yapmakta zorlanıyorum. Bu araçlardan hangisini tavsiye edersiniz? Veya başka tavsiye edeğiniz otomobil var mı? (Maksimum 34000 YTL verebilirim).







  • Çok anlamam ama bana C4 daha iyi gibi geliyor. En azından bildiğim kadarıyla 3'ü arasıdan en güvenlisi C4. Eğer öyleyse kesin C4 alırdım
  • leon ve alfaya bak derim ama c4 dü tavsiye etmem
  • leonun da malzeme kalitesi fazla iyi değil bildiğim kadarıyla fakat dış tasarım olarak çok güzel donanımıda çok iyi.

    alfa diğer bahsettiğiniz markalardan prestij olarak çok önde fakat bakım masrafları nedir? bütçenizi aşar mı iyi bir araştırın.doğruluğunu bilmemekle beraber,alfa hakkında yapılan yorumların geneli pek iyi değil,kendi çapınızda bir araştırma yapın.

    C4 ün diğerlerine nazaran en avantajlı yanı dizel olması fakat megane dan daha iyi bir araç değil bence.

    bence listenize focus u da ekleyin trend dizel bulabilirsiniz yada GHIA benzinli ve ek olarak Octavia A5 kasa tavsiye edebilirim.

    yukarıda adı geçen 5 model içerisinde (Focus,C4,Leon,156 ve Octavia ) ,benim tavsiyem benzinli tercih edecekseniz Octavia,dizel tercih edecekseniz Focus olacak.
  • bence leonu eleyin c4 ile 156 ya bakın ama ben olsam 156 alırdım megane ın iyi yönlerini aratmaz
  • roomi 02 octavia ve leon, volkswagen çatısı altında olduğu için sanıyorum malzeme veya işçilik benzer olacaktır.Yanılıyormuyum bilmiyorum. Alfa Romeo 156 konusunda en büyük endişem son sahibi olma ihtimalim. C4 lerin kronik sorunları var diye duyuyorum tabii ki ne derece doğru onu da bilmiyorum . bir de yeni çıkacak Kia Cee'd dizel kafamı kurcalamıyor değil yani.
  • Frost 11 arkadaşım leon konusunda duyduğun olumsuzluklardan biraz bahsedersen sevinirim
  • skoda nın malzeme ve işçilik kalitesi seat tan daha iyidir.VW grup içerisinde (audi yi saymazsak tabii ) VW e en yakın kalite skoda da.
    quote:

    Orjinalden alıntı: multraslan

    roomi 02 octavia ve leon, volkswagen çatısı altında olduğu için sanıyorum malzeme veya işçilik benzer olacaktır.Yanılıyormuyum bilmiyorum. Alfa Romeo 156 konusunda en büyük endişem son sahibi olma ihtimalim. C4 lerin kronik sorunları var diye duyuyorum tabii ki ne derece doğru onu da bilmiyorum . bir de yeni çıkacak Kia Cee'd dizel kafamı kurcalamıyor değil yani.
  • çok olumsuzluğunu bilmiyorum ama o kadar para veripte seat almak bana gereksiz geliyor yalnız leon çok şık bir araba ama sen sedan mı istiyon yoksa hatchback mi o da önemli
  • benim için aracın sedan vaya hatchback olmasının önemi yok kendi aracım sedan ama farketmez çok fazla bagaj sıkıntısı çekeceğimi sanmıyorum
  • alfa 147 de alabilirsin veya 2.el istersen bmw de alabilirsin karizmaya önem verirsen
  • 2. Elde 23 milyardan başlayan güzel 147'ler var. 2004 model civarı...
    Ben 3 senedir kullanıyorum. Bagajının küçüklüğü haricinde 156'yı aratmaz.
  • VW GOLF
  • 34 milyar verebilirim demiş 147 nin sıfırıda o fiyatsa onu alabilir Alfalar gerçekten çok şık arabalar
  • Honda Civic Sedan 1.6 Dream

    yada

    Volksawagen Golf 1.6 Midline
  • bu linke bak

    2006 model volkwagen golf goal 1.6 fsı 26 bin kmde 34.000 ytl

    http://www.araba.com/433356.html

    bu linkte 2006 jetta comfortline

    http://www.araba.com/431874.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meganehb -- 3 Ocak 2007; 12:58:14 >
  • sadece dedigin kıstası ele alırsak, orta konsol ve plastik kalitesi olarak seni megane dan sonra c4 kesınlıkle mutlu etmez, bence c4 sınıfının en kotu iç mekanına ve kalitesine sahip araclarından biri...Leon uda şahsen cok begenmemıstım orta konsolu cok basit ve kalitesiz gelmıstı..işcilikleri idare eder...alfa 156 bence o seçenekler içerisinde en iyisi...deri koltuklu aldınmı da tadından yenmez...gumus orta konsol gostergeler hepsi sportif karakterli ve kaliteli
  • bence honda civic sedan
  • Ben bu 3 arabayida uzun sureli kullandim..Ilk olarak alfa lar..Yol tutusta cok ustun bir arabadir..Konfor yonundede extrali bir aractir..Yalniz benzini diger arabalardan fazla yakiyor ve kucuk elektronik sorunlari var..Motoru ise gercekten cok iyi gerek ara hizlanmalari gerekse direk hizlanmalari cok iyi bir aractir..

    Leonlarin malzeme kalitesinde abarticak derecede bir sey yok..Sportif bir arac.Yol tutusu cok iyi..Ozellikle esp li versiyonunu yoldan cikarmak kolay degil..Leonun tek dezavantaji motoru..leon kolay hizlanamayan bir arac..Egerki onumuzde ki yillarda fsi motor secenegini vw den alabilirlerse kesinlikle tercih sebebi olur..

    C4 ler yol tutusta bu ikisinin gerisinde kaliyo.carpisma testlerinde 5 yildiz almis.Konforu istediginiz opsiyonlara bagli.hizlanma degerleri ise kendi sinifindaki motorlara bakildiginda iyi sayilabilir.malzeme kalitesi ise cok iyi degil..

    Ben olsam aralarindan alfa yi secerdim..
  • Leon'ların bildiğim kadarıyla FSI motorlu 115 ve 150 beygirlik modelleri var.
    Ayrıca 105 ve 140 hp'lik 1.9 ve 2.0 TDI Dizel motorlarıda var.
    Ama ALFA 156'yı her konuda tek geçerim.
    Dün 1.6 Alfa'mın yol bilgisayarını uzun süreden sonra sıfırladım ve sakin kasmadan uzun mesafeli bir şehir içi sürüşte 7.4 litre yakmayı başardım.
    Şehir dışındada istenirse 6.5 litre kadar yakabiliyor. Ama performansta gerçekten yakar. Çünkü torkları düşük. 148 nm.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.