Şimdi Ara

Bursa Sabit Radarların 82' ye çıkarılmasına hala alışamadık...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
2.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nın açıklamasında; “Ukome Kurulu’nun 29/04/2016 tarih ve 224 sayılı kararı ile Bursa kent merkezinde ana ulaşım güzergahı olan İzmir Yolu Caddesi’nin Gençosman Kavşağı- Mudanya Caddesi ile Uludağ Üniversitesi Köprülü Kavşağı arası, Mudanya Yolu’nun Mudanya Kavşağı Sanayi Caddesi ile Mudanya Girişi Güzelyalı Dönel Adalı kavşağı arası, İstanbul Yolu’nun, Gençosman Kavşağı ile Ovaakça Gemlik yönü çıkışı arası, Ankara Yolu’nun Gençosman Kavşağı ile Otoyol Bağlantı Kavşağı arası, Yakın Çevre Yolu’nun (Avrupa Konseyi Bulvarı - 11 Eylül Bulvarı - Mevlana Bulvarı) Acemler Kavşağı ile Otosansit Kavşağı arası ve Orhaneli Yolu (Lefkoşe Caddesi) İzmir Yolu Orhaneli Sapağı Kavşağı ile Gümüştepe Giriş kavşağı arası yol güzergahlarında hız sınırlarının 1 Haziran Çarşamba itibariyle otomobil cinsi araçlar için 82 km/sa, otomobil dışındaki diğer motorlu araçlar için 70 km/sa olarak düzenlenmesinin uygun olduğuna oy birliği ile karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

    Aradan neredeyse 3 ay geçmiş olmasına rağmen ve her yere 82 tabelası asılmasına rağmen hala otomobil sürücülerinin kural bilmemezlik mi desem trafik bilmemezlik mi bilemedim sabit radarlara gelince hızını eski alışkanlıklarına rağmen 70 yetmezmiş gibi birde 60' a düşürmeye devam etmesine anlam veremiyorum. 3 şeritli yolun her şeridi hemen hemen hep aynı şekilde kameralara gelince 60' a düşüyor. Geçince de hemen gaza yüklenip basıp gidiyorlar. Yani zaten 60' a düşmeyip 80-90 bandında seyir etsen daha sonra basmana da gerek kalmayacak arkandakilerin fren yapıp trafiği kitlemene de gerek kalmayacak. Ben bile normal seyrimde 80 ile giderken kameralara gelince önüm boşsa aynen devam ediyorum aynalara baktığımda millet yavaşlamış görünce anlık refleks olarak kadrana bakıp acaba hızlı mı geçtim diye anlık tırsıyorum. Bir türlü alışamadık gitti vesselam.







  • Orda yaşamıyorum ama 50 ye bile düşerim.
  • Durup yürüyerek bile geçerim yeter ki ceza gelmesin.
  • heymannn kullanıcısına yanıt
  • Bazı tabelalar hala 50 filan gösterdiği için sürücülerin yanılması normal
    Tepede radar radardan bi önceki tabela 50 gösteriyor 90 ile gitmeye korkuyor herkes
  • Sol seritteyken trafigi tehlikeye atmamak icin 82 KM\H hizla 200(PARDON 199) TL ceza yesen sen de alisamazsin.Cezayi Ordu'da yedim,merkezde yollarin bozuk oldugu yerler var,bu paralar nereye gidiyor coook merak ediyorum...
  • Ankarada yillardir 82 ama biz 40 ile geciyoruz. Radardan hemen sonra polis ekiplerinden ödülümüzü alip yola devam ediyoruz. Hele bir de osmanli paket doblolar var, onlar sol seritten 30 ile gidiyor radara gelince. Polis onlara ödüle ek bir de plaket veriyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hypnotica

    Ankarada yillardir 82 ama biz 40 ile geciyoruz. Radardan hemen sonra polis ekiplerinden ödülümüzü alip yola devam ediyoruz. Hele bir de osmanli paket doblolar var, onlar sol seritten 30 ile gidiyor radara gelince. Polis onlara ödüle ek bir de plaket veriyor.
    insanlar isini garantiye aliyor.

    bu sekilde sabit radarlar yerine belirli araliklarla ortalama hiz radari ve tehlikeli bolgelere anlik radar koymalilar.
  • ben hala 50-60 ile geçiyorum
  • Kimse sisteme guvenmiyor da ondan. Ankaraya gittigimde bos saatlerde 82de sabitliyorum ama inceden bir tirsma oluyor. Yogun saatlerde en hizli serit (mantik olarak sol olmasi lazim ama sag serit) 60 ile geciyor.
  • Ben şu haberi Hürriyet'te okumuştum ama bulamadım şuanda, şu haber sitesinde Hürriyet'ten zaten kopyala yapıştır yapmışlar. Buyrun milletin yavaş sürmesinin nedeninde biride bu. Bende hala Bursa'da acemlerde olsun, mudanya yolunda olsun, çevre yolu ve orhaneli yolunda olsun ya 55 yada 60 arası giderim. Çünkü bazı yerler geliyor 500-600 metre gerisinde 82 yazısını görüyorum ama emin olamıyorum. Para kolay kazanılmıyor. Herkes boşunapara ödemekten bıktı. Bi kere ceza ye bakalım sen 391 lira. Sonra 70'le geçebilecekmisin?

    http://www.kayserigundem.com/aktuel/belediyelerin-radar-tuzagi-h18661.html &http://www.milliyet.com.tr/radar-tuzagi-avci-firma-geliyor--ekonomi-2294818/

    Haberin içeriği:

    quote:

    Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, şehiriçi ve şehirlerarası yollarda hız limitinin vatandaşa kurulan tuzakla bir anda 40’a 50’ye düşürülüp ceza yazıldığını açıkladı. Bu yöntemi uygulayanların belediyelere trafik sistemi kuran “avcı şirketler” olduğunu belirten Bakan Özhaseki, bu şirketlerin vatandaşa kesilen trafik cezalarından daha çok pay alabilmek için sürücülere adeta tuzak kurduğunu bildirdi.


    Saygılar.




  • muradisdan kullanıcısına yanıt
    en azından sağdan gidinde bizi kitlemeyin

    Şu an orda ceza yemen için kadranda yaklaşık olarak 95 km/h görmen lazım. 82x1,1 = 90,2 birde kadranda 4-5 km/h sapma var desen 90,2+5 = 95 km/h

    Hız sınırı 70 iken eski aracımda elektronik gösterge vardı ,birçok kez 75 ile geçtim daha ceza yemedim. Şun hız sınırı 82 analog gösterge olduğu için hep 80-82 ile geçiyorum hiç yemedim.

    Hız sınırlarına uyalım uymayanları hızlandıralım yeni sloganımız
  • Yorumlardan da anlasilacagi uzere hani uzun yollarda falan veya sehir ici dahil bir konvoy olur ya en ondeki uyuz uyuz gider ne saga cekilir ne kendi gider aynaya bakmaz 70 sinir varsa 65 e sabitler gider cogu buradan iste
  • Ankarada 20 ile geçiyorlar o yine iyiymiş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lews Therin Telamon

    Ankarada 20 ile geçiyorlar o yine iyiymiş
    Ataşehir bulvarında 79 km ile ceza yediğimden beri 82 km sınır da olsa 70 le geçiyorum o kameraların önünden. Yani bahsettiğin kişilerden biri de benim.
  • maestro_of_world M kullanıcısına yanıt
    Ankara'da yıl oldu hala yığılma oluyor radar önlerinde 60-65 ile geçiyorlar
  • Bi ben mi 90 la geçiyorum ya la 😀
  • Bozöyük e dikkat, daha geçen 199 yazdılar hayatımdaki ilk cezam 15 yıllık şöförüm acımadılar, 90 mış sınır 100 le yakalanmışız
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-EB4865084

    Bozöyük e dikkat, daha geçen 199 yazdılar hayatımdaki ilk cezam 15 yıllık şöförüm acımadılar, 90 mış sınır 100 le yakalanmışız
    trafiği kitliyor ankarada öyle bir yer var normalde önleri bom boş radarın ordan geçerken 82 olan yolda 40 a kadar düşüyorlar.ya tamam 40 a düşersinde sol şeritte niye o hıza düşüyorsun yavaş gitceksen geç sağa ordan git.Tam tersi bu yavaş geçenlere cezayı çakmaları lazım onlar yüzünden sanki kaza olmuş gibi sabah istanbul yolu girişi tıkanıyor benim geldiğim tarafta.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hypnotica

    Ankarada yillardir 82 ama biz 40 ile geciyoruz. Radardan hemen sonra polis ekiplerinden ödülümüzü alip yola devam ediyoruz. Hele bir de osmanli paket doblolar var, onlar sol seritten 30 ile gidiyor radara gelince. Polis onlara ödüle ek bir de plaket veriyor.

    Hele eskişehir yolu... Hergün neden 60 la gittiklerini düşünüyorum gerçekten
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.