Şimdi Ara

Bulunamayan arıza Epc

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Araç bilgisayara defalarca bağlandı ne hikmetse bilgisayarda çıkmıyor ve dönem dönem oluyor foruma daha öncede sormuştum gaz kelebeğine baktırdık çıkartıldı temizlendi 1.5 aydır bir sorun yoktu yine durup dururken çıktı. Benzin konusunda hep opetten alıyorum.


    Fotoğraflar araç vites boştayken ve gaz vermezken çekildi. Kendi kendine gaz veriyor ben vitese aldığımda ise gaz yemiyor gazı köklesem bile 15 in üstüne çıkmıyor.


    epc yanan fotoğraftan sonra 3-4 kez stop edip çalıştırdım epc söndü ama yine gaz vermeye devam etti 3-4 kez daha stop edip çalıştırdım be düzgünce çalışmaya başladı.


    eski seat aracımda da vardı kronik midir nedir çıldırtıyor...



    fikri olan???



    Bulunamayan arıza Epc


    Bulunamayan arıza Epc



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FF980A2B3 -- 27 Mart 2023; 12:13:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • İşi bilen bir ustanın canlı değerleri izleyerek ve kaydederek test sürüşü yapması sonrasında da veriler üzerinden yorum yaparak arızayı bulması gerekir.


    Bu lamba genelde motor hesaplanan gücü üretemediğinde yanar. Buda özellikle piston, subap ve benzeri güç elemanlarındaki arızalara işaret eder.


    Çok nadir enjektörler ateşlemeye yetişemediğinde kablo tesisatı ve akü yüzünden de yanar. Yani istediğim gibi ateşleyemedim olması gerektiği gibi çalışmıyor mantığında.


    Çok fazla değişkene sahip olduğu için dediğim gibi canlı veriler kaydedilerek ve yorumlanarak teşhis edilmesi gerekir. Yakıt filtresi bile olabilir öyle söyleyeyim. Sonu yok.

  • Genelde Gaz Boğaz kelebeği arızası olarak veriyor...


    Usta nasıl bir tespitte bulundu ?

  • Gaz kelebeği ve gaz pedalı arası iletişimde sıkıntı olması gibi basit bir neden bile olabilir. Bunun için gaz pedalı konum durumu verisini gözlemek lazım. Eğer mekanik bir gaz kelebeği ve pedalınız varsa bir fikrim yok açıkçası..

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.