Şimdi Ara

bulaşık makinası deterjanları(pril,calgon vs)deneyimleriniz (91. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.816
Cevap
47
Favori
343.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8788899091
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • biostrike kullanıcısına yanıt
    indirime girdiğinde (2.ye %50 olunca) 2 kutubu deterjandan aldım çünkü frosch aşırı zamlandı. bu neredeyse 1/3 fiyatına geldi. ben deterjanı 2 ye bölüp (deterjan miktarını azalttığım için) makineyi yoğun programda çalıştırıyorum. gayet güzel temizliyor. yalnız bu deterjanı kullandığımda yıkama bitince garip bir koku oluyor. bunun çaresini de yıkama sepetine limon kabuğu koymakta buldum. böylece o koku önemli ölçüde azalıyor. yaklaşık 1 hafta ya da 10 günde bir de fairy platinum plus kullanıyorum. çok güçlü olduğu için bulaşıkları da makineyi de temizliyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Munika M kullanıcısına yanıt
    İşinize yaramasına sevindim. Koku ile ilgili benim bir şikayetim olmadı ancak bu konu oldukça kişisel bu sebeple normal karşılıyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • konuyu canlandıralım, ben toz deterjan denemek istiyorum miktarını istediğim şekilde değiştirmek için ama piyasadan silinmiş neredeyse. sadece şok market için üretilen mintax var 750 gr 17.95 tl fakat çevredeki şubelerde bulamadım. yoksa mintax toz deterjan da mı bitecek? bulabilen var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • StG 44 kullanıcısına yanıt

    Şimdi bende merak ettim :) 750 Gr kaç yıkama hocam ? Siz menunmuydunuz ?

  • StG 44 kullanıcısına yanıt

    ortalama maliyeti düşürmek için kullanıyordum bunu. makine tam dolu değilken ya da içinde ağır kirli bulaşık yokken kullanıyordum. gayet memnundum. aylardır(en az 5-6 aydır) hiçbir şok şubesinde yok. sanırım satılmıyor diye şok üretimden çekmiş.


    2-3 ay önce porçöz jel forumunda olan gratiste indirimdeydi(60 liraydı herhalde). onu denedim. neredeyse quantum max kadar başarılı çıktı. stok yapmadığıma üzüldüm. şimdi bu da stoklardan çekiliyor. marketlerde-gratiste yok, onlineda çok pahalı.


    hazır 15 lira win iadesi varken şoktan mintax jel formunda olanı deneyeceğim. (66,50-15) toz kadar hesaplı değil ama yine de iş görür diye tahmin ediyorum.


    bu jel ve toz olardan max verim alabilmek için makine içine de az bişey dökmeniz gerek. ön yıkamayı da deterjanla yapsın diye. herkes tablete geçtiği için makina üreticileri ön yıkama deterjan haznesini kaldırdılar makinalardan. ama ön yıkama neredeyse bütün programlarda hala var. eski makinalarda ön yıkama deterjan gözü yine var. yine de makina için biraz dökerek ön yıkamayı da deterjanla yapabilirsiniz.





  • Extralarge kullanıcısına yanıt

    ben kullanmadım hocam bulamadığımdan  20-25 g yeterli olur deniyor normal kirlilik ve yük için. ama duruma göre azaltılabilir veya artırılabilir de. yine de tabletlere göre çok uyguna gelir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • StG 44 kullanıcısına yanıt

    Hangi ildesiniz hocam ?


    Bakayım bulursam haber ederim size.

  • fox_doctor F kullanıcısına yanıt

    jel olanlardan evdekiler memmun değildi hocam buğulanma yapmış bardaklarda. zaten ağartıcı ve enzim ikisini birden içeremiyormuş bu formdakiler birinden birini seçmek zorunda bırakıyor baktım sadece enzim vardı içeriğinde. bir de dediğiniz gibi toz olana göre pahalı kalıyor. ön yıkama olan programlarda dediğiniz gibi yapılabilir ama gereksiz yapmamak gerek, kire göre deterjan fazla gelirse kalıcı zarar vermeye başlıyor özellikle bardaklara. hepsi bir arada olanları bu yüzden sevmiyorum ama toz da bulamıyorum  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Extralarge kullanıcısına yanıt

    Ankara hocam ne tablet sevdasıymış toz deterjan bırakmamış piyasada  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuda bizim de sıkıntımız var. Bir kere makine iyi yıkamıyor, aldığımız deterjanlarda bir iyi yıkıyor bir kötü yıkıyor ne olduğu belli değil. Hangisi indirimdeyse Finish veya fairy alıyoruz. Ayda bir makineyi boşta çalıştırır filtreleri temizlerim. Deterjanın zerindeki eriyen plastik katman makine filtresinden kalıntı olarak çıkıyor. Demek ki tam erimiyor. Aslında asıl sıkıntı makinelerde. Sürdürülebilirlik ayağına iyice deterjandan ve sudan kıstılar. Sonuçta yıkıyor gibi gözüken makineler ortaya çıktı. Yukarıda denildiiği gibi ön yıkamalı toz deterjanlar olsa keşke. En mantıklısı makineyi 2 kere çalıştırmak bu da 2 kere tablet kullanmak demek. Hatta en son kısa program durulama çekmek lazım. Makine bosch plastik tabanlı modeli. Şimdiki aklım olsa leydi 170 i atmazdım 

  • Bu zor zamanda 2 tablet ve 2 kere yıkama zor iş. En azından beni aşar....


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnternette contnit ve titiz marka bulunabiliyor toz olarak. Contnit daha uygun (1 kg 79,90). Şok'taki fiyata bulmak zor, çünkü 2 sene önce mağazada bulunuyorken 13-17 tl gibi bir fiyata aldığımı hatırlıyorum. Ürün bayağıdır marketlerde olmadığından görünen fiyat eskide kalmış olabilir

    Bu arada pril excellence duo jeli deneme fırsatınız oldu mu? Ağartıcı ile enzim aynı kapta bulunamadığından pril bunları ayrı ayrı koymuş, şişeyi bastırınca ikisi ayrı yerden aynı anda çıkıyor Ev tablet dolu olmasa deneyecektim.

    https://www.pril.com.tr/urunler/excellence-duo-gel-grease-cutting.html

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt

    fiyat güncel hocam bulabilirseniz alabilirsiniz halen aynı fiyattan. pril duo iyiymiş ama kullanmadım denk de gelmedi marketlerde. contnit de calgonit çakması gibi duruyor  fiyatı toz için yüksek bence


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç bir yerde kalmamış ki hocam Şehir dışına çıktığımda şok'lara bakıyorum, oralarda da yok. Şok'un sitesinde varmış gibi görünüyor ama hiç bir mağazada göremedim ürünü. 2 sene önce de yaklaşık bu fiyattan aldığımdan, şimdi de bulunamadığından fiyatı o dönemden kalmış gibi geldi bana (Bazen aktüel ürünler mağazada satılmayıp kalıyor. Aylar sonra böyle bir ürüne denk gelince fiyatı aktüel geldiği dönemden kaldığından oldukça ucuza geldiği olabiliyor.)

    79,90 bana da biraz pahalı geldi açıkcası ama alternatif yok. Tabletten biraz ucuza/başabaş geliyor. (En ucuz market markalı tablet 1,85 tl. Tozda bir yıkama için 20 gr deniyordu. 1 kg toz ile 50 yıkama yapılır, yıkama başı 1.6 tl'ye denk gelir. Bulaşığa göre dozu ayarlayıp daha düşük maliyet elde edilebilir. Tabi tuz/parlatıcı ile biraz daha yükselebilir maliyet.)

    Eskiden tabletleri kesip yarım tablet atıp öyle yıkıyorum, yine de düzgün yıkıyor diyenler vardı. Onu da denemek lazım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt

    cepte şok ile bakın hocam ama her mağazasının stoğunu göstermiyor sanırım seçilen konuma bakan şubeyi gösteriyor. şehir dışında gittiğim yerde bakayım dedim stok gösterdiği mağazada vardı gerçekten, 17,95'ten 1 adet aldım denemelik. memnun kaldım yakınımdaki şubelere gelirse alırım kesin. bulamazsam da market tabletlerinden devam ederim migros ultra denedim ondan da memnunum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ürün alıp deneyen varmı ? Nasıldır acaba ? Eurotab ürünü değilmiş, kendi üretimleriymiş.




    https://www.trendyol.com/turkishcare/hepsi-bir-arada-ekonomik-40-yikama-bulasik-deterjani-premium-tablet-p-771577835





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Extralarge -- 8 Nisan 2024; 12:37:57 >




  • 
Sayfa: önceki 8788899091
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.