Şimdi Ara

Bulaşık Mak. Su Girişi Sıcağa mı Bağlanmalı Soğuğa mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
57.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Seimens Bulaşık makinemizin montajını yetkili servis yaptı ve su girişini sıcak su musluğuna bağlamış.

    Şimdi makine her çalıştığında kombi ateşleniyor ve makine sıcak su alıyor, bu da yıkama sıcaklığını kombi belirliyor düşüncesini uyandırıyor ben de.

    işin bi de ekonomik boyutu var ki makine durulamayı bile mecburen sıcak suyla yapıyor, normalde soğuk suyla yapması gerekmiyor mu?



  • Yapay Zekanın Yanıtı

    Bulaşık Makinesi Su Girişi: Sıcağa mı Bağlanmalı Soğuğa mı?

    Bir bulaşık makinesi satın alırken, su girişinin sıcak mı yoksa soğuk mu suya bağlanması gerektiğine karar vermek gerekebilir. Bu karar, bulaşık makinenizin performansını ve enerji verimliliğini etkileyebilir.

    Çoğu bulaşık makinesi modeli hem sıcak hem de soğuk suya bağlanabilirken, en iyi seçeneğin belirlenmesi için birkaç faktörü göz önünde bulundurmalısınız:

    • Kombiniz varsa: Kombi cihazları sıcak su sağladığından, bulaşık makinesini sıcak suya bağlamak enerji tasarrufu sağlayabilir. Sıcak su kombiden alındığı için bulaşık makinesi kendi suyundan ısıtmak için enerji harcamaz.
    • Su Isıtıcı Kapasitesi: Su ısıtıcınızın kapasitesi, bulaşık makinesi de dahil olmak üzere tüm ev aletlerinin sıcak su talebini karşılayabilecek kadar büyük olmalıdır.
    • Elektrik Maliyetleri: Elektrikli su ısıtıcı kullanıyorsanız, sıcak suyu bulaşık makinesine iletmek için ek elektrik maliyetlerine neden olabilir.
    • Bulaşık Makinesi Modeli: Bazı bulaşık makinesi modelleri, daha yüksek sıcaklıklara ulaşmak için sıcak suya bağlanmayı gerektirebilir. Bulaşık makinenizin kullanım kılavuzunu kontrol ederek üreticinin tavsiyelerine uymanız önerilir.

    Genel olarak, kombiniz varsa veya su ısıtıcınızın kapasitesi yeterliyse, bulaşık makinenizi sıcak suya bağlamak enerji tasarruflu bir seçenek olabilir. Ancak elektrikli su ısıtıcı kullanıyorsanız veya bulaşık makinenizin modeli soğuk su bağlantısını gerektiriyorsa, soğuk suya bağlanmayı tercih etmelisiniz.

    Ek olarak, bazı bulaşık makineleri suyu kendi kendine ısıtabilir. Bu durumda, su girişinin sıcak veya soğuk olmasının performans üzerinde bir etkisi olmayacaktır.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bende Makinemi sıcak suya bağlattım(Miele G1833SCİ XXL)Max.60'C su için ama Böylece makine normalden %60-%80 daha az Elektrik tüketir.Ayrıca çoğu bulaşık makinesi 60'C üzeri programlarda ön yıkamayı 40'C-55'C yapıyor ayrıca Tüm bulaşık makineleri İlk durulamayı soğuk(Sadece 2dk) Diğer durulamaları normal programlarda 60'C-80'C Hassas ve çok kısa programlarda 45'C-60'C yapıyor.Sana önerim Kombinin sıcak su ayarı dereceli ise 65'C üzerine çıkma Max.65'C ayarla. Ya da 40'C-45'C ye ayarla. Bulaşık makinenin Modelini veya programlarını yazarsan ayarlayacağın sıcaklık hakkında bilgi verebilirim.
  • Düzelttir hocam doğalgaz faturası uçmasın her gün kullanılan bişey çünkü
  • Bulaşık makinesi son durulamayı sıcak su ile yapar.Makinem Bosch sgs4002. Son durulamayı sıcak yapıyor.
  • Doğalgaz faturası uçar bu durumda.
    Bizim soğuk su alıyor. 2 günde bir makine çalışır ve aylık elektrik ortalama 75 geliyor. Yaz aylarında aylık gaz 12TL geliyor. Eğer sıcak su girişi bağlasaydık gaz faturası 30TL ye rahat çıkardı sanırım.
  • Bulaşık Makinem Günde 1 bazen 2 kere çalışıyor Yazın normalde 30TL-50TL arası gelirdi.Makineyi sıcak suya bağlayınca 10-15TL fark etti 10TL-15TL de bişey değil.Makine Normalden %60-%80 Az elektrik tüketiyor ve daha hijyenik yıkıyorya ona bak.
  • Bence iyi bir iş yapmış servis, bulaşık makinesi eninde sonunda yıkama sıcaklığına getirir aldığı suyu, bunu da elektirkli ısıtıcı (rezistans) devreye sokarak yapar, hem su ısınsın diye beklersiniz hem elektirk harcarsınız, ki tarifeniz nedir bilmiyorum ama genelde doğalgazla ısıtmak elektrik kullanmaya göre daha ucuzdur. Böyle olmasaydı, evlere kombili ısıtma için gaz hattı bilmemne döşemek için uğraşmazlardı, takarlardı heryere elektrikli kombi, nasılolsa herevde var elektrik, ama gaz yok; gazı bulup boru döşeyip ısıtmaya bağlıyolar, bunlar hep para, hep iş; ama neticede daha ucuza geldiğinden bu şekilde yapılıyor. Elektrikle ısınmak daha ucuz diyen yanlış söyler, tüm ülke gazlı kombi çalıştırıyor.
    Siz hem zamandan hem paradan kazanırsınız kombi ile sıcak su sağlayarak.
    Sizin bulaşık makinesinde dikkat edilmesi geeken, çok yüksek sıcaklıkta besleme yapılmaması, 50 C yi geçmesin bulaşık makinenize ulaşan suyun sıcaklığı. Ventil (au açma kapama yapan parça) fazla sıcaklıktan kaynayabilir bozulabilir, aksi halde.

    Bu hesaplar heryerde geçer diye birşey yok, zira villa tipi bir evde yaşıyor olsanız ve kombiniz de bodrumda olsa, mutfaktaki bulaşık makinesinin her su alımında ihtiyaç duyacağı 6-8 litre suyu makineye ulaştırana kadar anca boruları sııtırsınız ancak makineye sıcak su erişmez, makinaya ulaşmayacak kadar az bir miktarda suyu boşuna ısıtmış olursunuz o durumda. Kombi ve bulaşık makinesi yahut çamaşır makinesi (ki çamaşır makinesi çok daha fazla su kullanır) birbirine yakınsa sıcak su ile beslemek çok daha akıllıca olur.
    Doğalgaz faturası bir miktar yükselir ama kıyasla daha yüksek bir miktar elektrik faturasından düşer, bilmem anlatabildim mi.

    Benden daha iyi bilen arkadaşlar bulaşık makinesinde herhangi bir aşamada soğuk su kullanıyor mu, ne miktarda suyu ısıtarak kullanıyor ne miktarda suyu soğuk olarak jkullanıyor belirtsinler, ona göre eğer, gerekmediği halde ısıtılarak verilen su var ise ortaya çıkar.




  • Bulaşık makinesini indirimli gece geç saatlerde çalıştırırsan kayde değer tasarruf sağlar mı?
  • Bulaşık makineleri'nin çoğu Özel programlar(Extra Hijyen70'C-80'C-Extra İntensive65'C-75'C-Günlük 60'C-65'C...>>)dışında ön yıkamayı soğuk veya 35'C yapar.Ana yıkamadan sonra Programına göre 2 veya 3 durulama yapar. 2 Durulamada ilk durulama çok kısa(2-3Dk)ve soğuktur.son Durulama ise Uzun/Çok uzun ve programa göre 55'C ile 80'C arasında değişir.3 Durulamada ise İlk durulama yine çok kısa(2-3Dk)ve soğuk 2. Durulama programa göre 40'C-60'C arası Ilık/sıcak normal sürede(15-20Dk)Son durulama ise programa göre 65'C ile 80'C arasında Uzun/Çok uzun olur.Daha sonra makine içindeki sıcaklıkla 20-40dk kurutma yapar(Fanlı ve Yoğunlaştırmalı kurutmada bu süre 15-25dk'dır).Ayrıca Makineyi sıcak suya bağlayarak Elektrikten %60-%80 Tasarruf edersiniz.Bulaşık Makinesi için Elektriğe vereceğiniz paranın 3te hatta 4te 1ini Doğalgaza verirsiniz ki bu daha avantajlı.Ayrıca daha iyi temizlik ve hijyen sağlarsınız makinenizin ömrüde artar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: lervolerto

    Seimens Bulaşık makinemizin montajını yetkili servis yaptı ve su girişini sıcak su musluğuna bağlamış.

    Şimdi makine her çalıştığında kombi ateşleniyor ve makine sıcak su alıyor, bu da yıkama sıcaklığını kombi belirliyor düşüncesini uyandırıyor ben de.

    işin bi de ekonomik boyutu var ki makine durulamayı bile mecburen sıcak suyla yapıyor, normalde soğuk suyla yapması gerekmiyor mu?

    Siemens bulaşık makineleri 60'C ye kadar sıcak suya bağlanabiliyor. Cihazın sıcak su girişine bağlanması elektrik enerjisinden büyük tasarruf sağlar. Gaz faturanız değişmez bile. Çünkü bulaşık makineleri toplamda 7 ile 20lt arası su kullanırlar. Oysa ki bir insan duş alırken aşağı yukarı 40lt su kullanır. Bu şekilde orantılarsanız gaz faturasına etki bile etmeyeceği açık.

    Bulaşık makinelerinde program akışı genelde şöyledir:

    Ilık ön yıkama>sıcak yıkama>soğuk ara yıkama>sıcak durulama>kurutma

    Firma bilgilerinde 60'C ye kadar bağlanabilir dediğine göre bir sakınca bulunmuyor.

    quote:

    Bulaşık makinesini indirimli gece geç saatlerde çalıştırırsan kayde değer tasarruf sağlar mı?


    Bulaşık makinenizi acele durumlar haricinde her zaman eko programda kullanın. Eko program çok düşük enerji harcaması ile yüksek yıkama performansı sağlar. Auto veya yoğun programlar bence çoğu zaman gereksiz. Makinenizi eko programda kullanırsanız normal tarifede 25 kuruş elektrik yakarsınız. Gece tarifesini de 1kw'dan hesap edin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: candogan62
    Bulaşık makinenizi acele durumlar haricinde her zaman eko programda kullanın. Eko program çok düşük enerji harcaması ile yüksek yıkama performansı sağlar. Auto veya yoğun programlar bence çoğu zaman gereksiz.

    Eco programını kullanın diyorsunuz Candoğan bey ama kim bi bulaşık makinesini 3 saat bekler.Makinemin Eco programı 02:55 Buna birde Tablet kullandığım için Kombi Tab tuşunu ekleyince 03:15 oluyor. Turbo Tuşuna basınca 02:00 oluyor.Özel bulaşıklar duşunda Çoğunlukla Auto+(45'C-75'C) ve Günlük Eco 60'C(Normalde 02:20 Kombi Tab ile 02:35 Turbo Fonk. ile 01:20 oluyor.)programlarını kullanıyorum.
  • ilgilenen arkadaşlara çok teşekkür ederim, kombinin çıkış sıcaklığı bilmediğim için şüpheye düşmüştüm,

    son durulamayı sıcak su ile yapıyorsa kombi ile kullanmak daha mantıklı gözüküyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gökoş


    quote:

    Orijinalden alıntı: candogan62
    Bulaşık makinenizi acele durumlar haricinde her zaman eko programda kullanın. Eko program çok düşük enerji harcaması ile yüksek yıkama performansı sağlar. Auto veya yoğun programlar bence çoğu zaman gereksiz.

    Eco programını kullanın diyorsunuz Candoğan bey ama kim bi bulaşık makinesini 3 saat bekler.Makinemin Eco programı 02:55 Buna birde Tablet kullandığım için Kombi Tab tuşunu ekleyince 03:15 oluyor. Turbo Tuşuna basınca 02:00 oluyor.Özel bulaşıklar duşunda Çoğunlukla Auto+(45'C-75'C) ve Günlük Eco 60'C(Normalde 02:20 Kombi Tab ile 02:35 Turbo Fonk. ile 01:20 oluyor.)programlarını kullanıyorum.


    Bosch grubunda bu süre 140 dakika ve tahammül edilebilecek bir süre diye düşünüyorum. Eğer aceleniz yoksa, mesela makineyi gece yattıktan sonra çalıştırıyorsanız doğayı ve bütçenizi düşünerek eko programı çalıştırmak en iyisi. Sizin kullandığınız Miele modelinde süre bu kadar uzunsa auto 45-75 programını tavsiye ederim.




  • 3 saatte bu makine ne yıkıyor, havan topu mu....
  • Yeni makineler niye bu kadar uzun yıkıyor? Bizdeki 13 yıllık Bosch makine 65 derecede 90 dakika yıkıyor, hızlıda ise 45 dakika.
  • Auto+(45'C-75'C) Programı 01:05 ile 03:25 arası sürüyor bu programda da sadece Kombi Tab ve Extra Kuru+ fonksiyonlarına basılabiliyor.Bu nedenle Normal 55'C(01:20), Kuvvetli 65'C(01:55) veya Hızlı 70'C(01:05) programlarını kullansam daha iyi olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ASUSX51

    Yeni makineler niye bu kadar uzun yıkıyor? Bizdeki 13 yıllık Bosch makine 65 derecede 90 dakika yıkıyor, hızlıda ise 45 dakika.

    A sınıfı enerji, yıkama ve kurutma performansını elde etmek için böyleler. Yıkama ve son durulama aşamasında ısıtırken az elektrik harcamak için az miktarda su alıyorlar ve sepetleri dönüşümlü olarak yıkıyorlar. Az miktarda su ve dönüşümlü yıkamayla da iyi yıkama/durulama performansı elde etmek için uzun süre çalışıyor. Kurutma da aynı şekilde, yeni Bosch makineler yaklaşık 45 dakika kadar kurutma yapıyor eko programda.
  • Benim Makinemin Kurutması 15dk tüm programlarda (Fan+Yoğunlaştırma)
  • Ekstra Hijyen+(50'C Ön Yıkama-75'C Ana Yıkama-Soğuk durulama(4Dk.)-Ilık/Sıcak Durulama(40'C-60'C)-Çok sıcak Durulama(70'C-75'C-80'C-85'C)-25Dk Fanlı ve Yoğunlaştırmalı kurutma Program bittiğinde yüzüme sıcak ve sıcak buhar vurmuyor ve Bulaşıklar sıcak değil biraz ılık/soğumuş oluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: candogan62


    quote:

    Orijinalden alıntı: ASUSX51

    Yeni makineler niye bu kadar uzun yıkıyor? Bizdeki 13 yıllık Bosch makine 65 derecede 90 dakika yıkıyor, hızlıda ise 45 dakika.

    A sınıfı enerji, yıkama ve kurutma performansını elde etmek için böyleler. Yıkama ve son durulama aşamasında ısıtırken az elektrik harcamak için az miktarda su alıyorlar ve sepetleri dönüşümlü olarak yıkıyorlar. Az miktarda su ve dönüşümlü yıkamayla da iyi yıkama/durulama performansı elde etmek için uzun süre çalışıyor. Kurutma da aynı şekilde, yeni Bosch makineler yaklaşık 45 dakika kadar kurutma yapıyor eko programda.

    Yanıt için teşekkür ederim.Acaba bizim makinede sorun mu var diye aklıma gelmişti.Aynı performans daha kısa yıkama süreleri ile elde edilemez mi acaba?Çamaşır makinesinin 3 sate yakın yıkaması bana çok uzun geliyordu(Lavamat 1050'ye göre)Demekki yeni makinelerin hepsi artık böyle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egenin_efesi -- 8 Ağustos 2010; 13:52:39 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.