Şimdi Ara

Buji sökme spreyi deneyen var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kızdırma bujilerini değiştirmek istiyorum fakat çıkarken kırılma olayları çok oluyormuş kırıldıktan sonra üst kapak sökme vb. gerekiyor ki bizim araçlarda (accent era 1.5 crdi) kırıldıktan sonra kapak sökmeden çalışmak çok zor kızdırma bujileri motorun arka tarafında el zor giriyor.


    Kırmadan nasıl çıkarırız diye araştırırken bu spreylere denk geldim. Enjektör/buji sökme spreyleri yabancıların yazdığı yorumlar var hepsi 5 yıldız olumlu yorum yapmışlar ama sahte yorum mu yazdılar gerçekten kullandılar mı bilmiyorum.


    Karşıma çıkan 2 ürün var biri liqui moly diğeri protec herhangi birini kullanıpta işine yarayan oldu mu acaba?




  • 1.3 multijet'te defalarca değiştirdim. Hiçbirinde kırılma olmadı. Bir tane 2013 model vardı, kızdırma bujisi orijinal hiç değiştirilmemişti. Ustama gittim, dikkatlice söktü, sıkıntı çıkmadı. Bana sahte bujileri orijinal diye sattı.   İki hafta sonra Fiat'ta değişim yaptım. Otomobillerde eğer üstünden çok zaman geçmemişse kırılma olmuyor. Konuyu takip edeceğim.  

  • RoyWalsh kullanıcısına yanıt

    Hocam araç 2010 model 6 yıldır bizde. Bizden önceki sahibi serviste yaptırıyormuş her işlemi hepsinin faturaları duruyor hiç birinde kızdırma bujisi değiştirmemiş. 12 yıldır değişmeyen buji oraya kaynamıştır diye tahmin ediyorum. Bir arkadaşım sağ sol yaparak milim milim oynatarak çıkar kırılmaz dedi ama risk almak istemiyorum spreyler işe yararsa alıp kullanmak daha mantıklı geliyor.


    Serviste orijinallerin fiyatı tanesi 1000 tl aşırı pahalı ngk tavsiye ediyorlar genelde ngk alıp takmayı planlıyorum.

  • bnym97 kullanıcısına yanıt

    NGK zaten çoğu markanın OEM üreticisi, belki orjinal dediğinizin bile üreticisi NGK olabilir.

  • Kırılma ihtimaline karşı NGK video yapmıştı. 1 hafta boyunca motor sıcakken WD40 sıkabilirsiniz.



    NGK SPARK PLUG EUROPE GmbHyoutube
    Kızdırma Bujisinin çıkarılması, kesilme riski nedeniyle zaman zaman çok zor olabilir. Bu video bu riski azaltmak için uygulanabilecek ipuçlarını ve yöntemleri göstermektedir. Yayımcı NGK Spark Plug Europe GmbH http://www.ngk.de/en/home/
    https://www.youtube.com/watch?v=CKZf-OOEqbM
  • Savunmadım Çıkar Göster kullanıcısına yanıt

    Video için teşekkür ederim 1 hafta boyunca wd40 gibi ince bir yağ sıksam rahatlıkla sökerim sanırım bakalım müsait bir zamanda risk alıp girişeceğiz artık.

  • Muhakkak deneyin sonra da montajı kremli yapın sonra çok bela
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.