Şimdi Ara

Bu Sisteme Upgrade Gerekli Midir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2008 yılı ağustos ayında (yanılmıyorsam) aldığım;

    Intel e8600 c2d işlemci
    Asus p51 deluxe anakart
    Mushkin 2*2gb ram

    üçlüsünü 3 yıldır sorunsuz olarak kullanıyorum. Stok hızı 3,33 ghz olan işlemciyi hava soğutma ile günlük 4.1 ghz de kullanıyorum. Oyun, simulasyon, photoshop vs hepsini oc li halde kullanıyorum, sorun yok. Ekran kartım MSI gtx 580, 750 watt psu, thermaltake kasa vs var.

    3 senedir işlemci camiasını takip etmiyorum. Bu işlemci, ram ve anakartı değiştirip yeni birşeyler almaya değer mi? Yeni işlemcilerle arasında çok fark olur mu?



  • Yok mu yardım eden?
  • Sistem size yetiyorsa, şikayetiniz yoksa niye upgrade edesiniz ki? Elbette yeni bir platform ile daha fazla başarılı sonuçlar alacaksınız ama önemli olan elinizdekilerin yetip yetmediği.
  • bence değiştirme canavar gibi. israf olur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

    Sistem size yetiyorsa, şikayetiniz yoksa niye upgrade edesiniz ki? Elbette yeni bir platform ile daha fazla başarılı sonuçlar alacaksınız ama önemli olan elinizdekilerin yetip yetmediği.





    Hakli. Sana yetiyorsa upradge gereksiz
    Hemde sistemin guzel
  • Windows 7 ye geçtim. Biraz daha sistemi zorlamaya başladı. Bir de simulasyon oyunlarında yüklemeler çok uzun sürüyor, arada takılmalar oluyor filan...
  • yenı ısletım sıstemı ve guncel oyun ve programların cok cekırdeklı ıslemcı kullanımları yuzunden oc lıde olsa elınızdekı ıslemcı yetmemeye baslıyor ama hala ıs gorur bır alt yapı elınızdekı
  • E8600 1 yıl kullandım Windows7 de gerçekten yavaş kalıyor OC yapıp 4.0@ghz kullandım yine aynı ama Q9550 ye geçtim aynı sistemimle sistem uçak gibi oldu şimdik hemde OC ye kesinlikle gerek kalmadı 4 ghz OC li E8600 den daha hızlı bütün uygulamalarda Q9550 775 soketin kral işlemcisi ama size yeter E8600'e en fazla gtx460 takarsın çünkü 2 çekirdek fazlasını yemez 4 çekirdek olsa tak gitsin gtx570'i rahat çeker bizzat kullanıcı yorumlarımdır.
    Bence sen sen ol o sistem yeter sana uprageye falan geçme şimdilik yeterli sistemin en az 2 yıl daha gider sonra DDR5 çıkarsa DDR3 ucuzlar beraber geçeriz.
  • Sisteminiz son derece yeterli. Ama yükleme hızı gibi durumlardan muzdaripseniz size kesinlikle ssd ye geçmenizi ve asla anakartlari ve işlemcinizi değiştirmemenizi öneririm. Ayrıca alacağınız termal macunla işlemcinin macununu yenileyin.
    Ssd olarakta ocz ve corsair ve kingston arasında tercih yapabilirsiniz.
    İnanın ssd takip sistemi kurduktan sonra işlemcinizin hızının hdd tarafından katledilip size gosterilmedigini anlayacaksınız.
  • Tavsiyeler için teşekkürler...

    Aslında yükleme zamanları ile ilgili sıkıntımın çözümü olarak ben de SSD ye geçmeyi gördüm. ABD bir arkadaşa OCZ marka bir ssd getirttim, 1 saat filan kullandım. Muhteşemdi.
    Ama 1 saat sonra bilgisayarı yeniden açınca SSD yi bios görmedi.
    Epey bir uğraştım, sorunu çözemedim. OCZ forumlarında da konuyu araştırdım, benim gibi sorun yaşayanlar varmış.
    En sonunda RMA yapıp yeni SSD ile değiştirdiler.
    Şimdi gelen SSD naylonu bile açılmadan öylece yatıyor. BU sisteme aynı ssd yi takıp yine benzer bir sorunla karşılaşmaktan korkuyorum.
  • görsele çok önem veren biri değilseniz benim gibi win xp kullanabilirsiniz oyunlarda win 7 den daha çok performans veriyor 7 ye göre çok daha az ram kullanıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karakaya_o

    görsele çok önem veren biri değilseniz benim gibi win xp kullanabilirsiniz oyunlarda win 7 den daha çok performans veriyor 7 ye göre çok daha az ram kullanıyor.

    Hocam görsel hiç önemli değil, zaten win 7 yi bile hala windows klasik görünümünde kullanıyorum.
    Yalnız elimdeki win7 orijinal, ama orijinal xp yok bende. Almışken win 7 ile devam etmek isterim.
  • orjinalse bende win 7 den devam ederdim. klasik görünümüde daha az ram kullanır. güzel böyle. ekran kartı zaten tam bi canavar gtx 580. e8600 de performanslı ama seneye falan ucuzdan q serisinden bulursanız geçmenizi öneririm ekran kartı yeter ama işlemci yavaş kalır oyunlarda sinir bozucu 1 2 snlik takılmalar oluşur görüntüler kesik kesik olur hızlı sahnelerde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karakaya_o -- 16 Ekim 2011; 0:53:34 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.