Şimdi Ara

Bu dünyaya 2. bir spartaküs gelmesi şart katılıyor musunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

Bu dünyaya 2. bir spartaküs gelmesi şart katılıyor musunuz?


(En Son Oy Tarihi: 2.12.2023)
Giriş
Mesaj
  • Dünya şu an altın çağını yaşasada adaletsizlik eşitsizlik tarihte hiç görülmemiş kadar fazla.biri bolluk bereket lüks villa yat spor arabayla yaşarken diğeri çöpten ekmek topluyor.biri istediği her ülkede yaşarken diğeri oturduğu şehirden çıkamıyor.kadınların modern çağa özgü düşünce biçimleri takıntıları yüzünden yani cinsel seçilim yüzünden dünya üzerinde milyonlarca erkek cinsel ihtiyaçlarını karşılayamıyor ona buna tecavüz ediyor.hatta amerikadaki katliamların yüzde 90 ı inceller yani cinsel ilişki yaşayamayan erkekler tarafından yapılıyormuş.oysa canım ortaçağımda öyle miydi? istediğin kadını ve hatta istediğin kadar çok kadını alabiliyordun.istediğin kişiyle evlenip cinsel ihtiyaçlarını hergün karşılayabiliyordun.


    günümüzün fransız ihtilalinden dolayı oluşan modern çağ altyapısı yüzden millet sevişemiyor.dahası savaşlar bile adilce mertçe değil.göğüs göğüse hıza ve reflekse dayalı kılıç çarpışmaları ve kılıç savaşları yapılmıyor uzaktan tek tetikle kalleşçe karşıdaki kişi anında öldürülüyor.hatta nükleer silahlar yüzünden dünya yok olmanın eşiğine geldi.uzun lafın kısası bu dünyaya bu dünya sistemi ve düzenine 2. bir spartaküs gelmesi kesinlikle şart.bu kişi ister mehdi olsun ister hz. isa fark etmez.allahtan 2. bir spartaküs istiyoruz.


    keşke 2. bir spartaküs çıksada tüm zulme uğrayanları toplasa herkesi savaşa götürse sonra bizde aynı dizideki gibi savaşlardan sonra SPARTAKÜS SPARTAKÜS diye tezahüratlar yapsak ne manyak olur ama.eğer kılıçlı savaşlar islamda yer aldığı gibi dönerse ve 2. spartaküs isyanı yaşanırsa şimdiden söyleyeyim ben gannicusum.herkes gelecekteki o isyanda kendine spartaküs dizisinden bir adam seçsin.ben gannicusum şimdiden söyleyeyim.








  • Konunun acayipliği bir tarafa Spartacus niye bu kadar abartılıyor; anlayamıyorum. Mevcut gayri adil ezici sosyal düzene karşı isyanı temsil eder, kabul. İsyanı da muadillerinin geneline nazaran görece büyük ve uzun sürelidir. Ama görünürde büyük bir ideal taşımayan Trakyalı bir köle gladyatörden fazlası değildir. Hani sol veya Marksist gelenekte felan Spartacus adeta kültleştirilir. Tarihsel sınıf savaşı teorilerinin hani belki bir doğrulayıcısı diye isyanını ciddiye almaları anlaşılabilir olurdu ama bunun da ötesinde böyle adeta Spartacus'ten komünist bir devrimci çıkaracaklar ve bu zamanın şartları düşünüldüğünde epey gülünç bir algı. Esasında anakronistik yani dönem veya bağlam dışı. Spartacus bence günümüz standartlarında bayağı bayağı eşkıya ve savaş beyi türevi, pek de sevimli olmayan, savaştığı ve büyük ihtimalle her bir hücresine kadar nefret ettiği Romalılardan çok da farklı olmayan bir tipti.




  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    iyide kardeşim spartaküs isyanı dünyanın gelmiş geçmiş en büyük isyanıdır bunu bilmiyor musun? 2 roma şehrini fethetmiş üstelik 5-6 defa roma lejyon ordularını bozguna uğratmış bir askeri dehadır.hatta bazı tarihçilere göre rivayet odur ki roma şehrini dahi kuşatacak duruma gelmiş ama stratejik fikir değişimlerinden bunu gerçekleştirmemiştir.günümüzde elbette böyle bir isyan yapılamaz.ama hz. mehdi geldiği zaman kılıçlı savaşlar geri dönecek.o zaman dünyaya spartaküs gibi biri gelirse ya da hz. mehdi 2. spartaküs olarak bütün islamı toplayıp hristiyanlığa ve yahudiliğe cihad ederse o zaman tarih tekabül eder ve tekrar spartaküs olayı yaşanır.bence spartaküsü bu kadar hafife alma.çünkü tarihin en ünlü kölesidir aynı zamanda.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.