Şimdi Ara

Bu 2 araç hoşuma gitti.. fikirleriniz? 98 polo - 01 fiesta 1.6 sport

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Fiestanın fiyatı düşürülebilirse onun alınması bence daha mantıklı... Kullanan arkadaşlardan fikir almanız çok daha önemli tabi.
  • Cuma fiestayı görücem.. 2 parça lokal boya hariç bişiyi yok diyo..bütün bakımları yapılmış.. lastikler yeni.. anlaşırsak almayı düşünüyorum.. bu araç hakkında fikri olan var mı? ama bilenler lütfen önceden kullanmış olanlar mesela..
  • hangisini alırdınız ?
  • 4 kapı ihtiyacınız yoksa fiesta.
  • sanayide bi ford servisine göstericem fiestayı inşallah.. yetkili servisi aradım.. 250 + kdv istiyorlar expertiz için.. bu nasıl bi fiyattır ya.. sizce bu araç için ideal fiyat nedir? 11 in altına düşmemeye çalışacak satıcı.. ben 10 dan gireyim 10.5 veya en son 10.750 nakite çıkayım diyorum..
  • Vw fanatiği değilim ki zaten Ford sahibiniyiz..Çok net söyleyeceğim Polo..Neden Polo?? Fiesta'nın bu kasası tutmadı satamazsın bu bir..İkincisi Ford'un arabası malesef konfora yönelik olmaz..Polo'yu 6 seneden fazla kullandı amcam araba hem oldukça rahat hem de ok gibi fırlar..Meret 160-170lere kadar 0'dan 100'e çıkar gibi kaçıyor yolda..Fiesta'dan uzak durun bir üst kasası bile bence(!) ilandaki Polo'ya tercih edilemez..
  • benim kişisel tavsiye, bütçesi bu civarda olanlara corsa veya yerli araçtır.

    çünkü bu tip 10 yaş civarındaki araçlar garajda dursa bile arıza yapacaktır.
    bende buna benzer bütçeyle Polo almıştım
    9000 Tl karşılığında aldığım aracın bana çıkardığı masraflar!!

    merkezi kilit pompası 250 Tl
    hava ve benzini karıştıra mikser gibi bir alet varmış 300 civarı ona ödedim;
    klima problem çıkarmıştı 150 Tl gibi tuttu;

    bunlar alırken mevcut olan sorunlarmış usta bile anlayamadı
    bu rakamlar yaklaşık 2 yıl önceye aittir.

    çok şükür polo'dan kurtuldum, şu an Renault Broadway'e biniyorum

    bu nedenle 10000 TL civarında araç arayan kısıtlı bütçeli arkadaşların tamir bakım ve parça ücretleri yüksek olan araçlar almamasını tavsiye ederim...

    Öncelikle bu bütçeye tavsiyem Palio 1,4
    ama ben Palio'ya binmem illa Alman olsun derseniz Corsa derim, parça ve işçilik olarak Polo veya Fiesta'ya göre çok daha uygun olacaktır.

    tabi ki siz bunları dikkate almayacaksınız ama ben anlatayım dedim;

    en azından ekspertizden kaçınmayın bari aaracın nesi var nesi yok döksünler
    sonrasında sürprizle karşılaşmayın




  • Sye88 teşekkürler.. polo da güzel araba eve ama illaki tutulan araba isteseydim zaten palio veya clio alırdım..bu arabaya sadece netteki fotolarına bakarak kanım çok ısındı.. isim bile koydum hatta :) ..

    http://www.sadecearaba.com/araba/ford/60131-ford-fiesta-sport-ozellikleri.html

    bu yazıyı da okuduktan sonra araca ilgim daha da arttı.. nasipse olacak inşallah.. evlenip çoluk çocuga karıştıgımda arabayı satmam gerekecek diye korkmaya başladım daha arabayı almadan.. o derece yani :)
  • MK4 Fiestam vardi' Polo'yu da biliyorum. Fiesta almanizi israrla tavsiye ederim. Suan yazamiyorum, daha detayli olarak yazacagim.
  • Sayın Tubo.. mutlaka detaylı tecrübelerinizi bekliyorum
  • Fiesta'nın motoru daha iyi, donanımı daha iyi, tipi daha güzel. Yalnız bu kasanın ikinci eli o kadar iyi değil, hele bu iki kapılısını satmak isterseniz oldukça zorlanırsınız diye tahmin ediyorum. Ama sonuçta karşılaştırdığınız iki araçtan Fiesta daha iyi olanı, daha kötü olana para vermek için bir sebep var mı?
  • satarken sıkıntı olabileceğini biliyorum ama benim gibi bi enayi buluruz herhalde :) Temiz Ford Ka lar bile satılırken bu arabanın satılmaması için bi neden göremiyorum ama..tabi ki bi renaul, fiat, hyundai kadar kolay satılmayacağı aşikar.. bakalım sevdik işte bir kere :) nasipse bizim olacak..
  • Bende MK5 (Yukarıda MK4 diye yanlış yazmışım) Fiesta'nın 1.25 Ghia modeli vardı. Ford'un o zamanlarda üretilmiş en sorunsuz otomobiliydi.
    1.6 Sport modelini sadece 1 kere kullanabildim, zamanında almak istedim kısmet olmadı.

    Çok net ve tepkili bir direksiyon sistemi vardır, zaten iyi yol tutan arabayı go-kart kullanımına yaklaştırır.
    Zetec-Se motorun 1.25 olanında devir kesici yoktu, muhtemelen 1.6'da da yoktur, devirli kullanılmayı seven, sesi de oldukça sportif olan bir motoru vardır.
    1.6 Sport modeli bildiğim kadarıyla Türkiye'ye sadece 50 adet geldi, dolayısıyla sadece bilenler için bile olsa değerli bir modeldir.
    Fazla konfor beklemeyin çünkü alt yapısı yol tutuş odaklı geliştirilmiştir ama yinede tangır tungur gitmezsiniz.
    Çok sert ve agresif kullanmama rağmen 65 bin km boyunca ne amortisör patlatabildim ne de salıncak yamultabildim, araba rijitliğinden hiç bir şey kaybetmemişti, zaten bu nedenle de özellikle İngiltere'de gençler tarafından çok sevilen bir modeldir.
    İç mekanda hava üfleyicilerin yönlendirme plastikleri çok zayıftır, çok çabuk kırılır.
    Donanımında Abs mevcut, ön diskler de bildiğim kadarıyla hava kanallı disk ama fren yaptığınızda sanki arka kampanalar fazla sıkışmıyor da araba öne yığılıyor gibi olur dolayısıyla biraz zayıf kalır, dikkat etmek gerek.

    Ayrıca 11 bin TL'ye eğer adam gibi bakılmışsa o arabayı oradan kısa zamanda alırlar... Şimdilik aklıma gelenler bunlar soru olursa daha net hatırladığım konular olabilir.

    İlandaki Polo anladığım kadarıyla 75hp'lik versiyon, o da çevik bir arabadır, o da dar-kısa virajlarda iyi yol tutar, keyifli bir kullanımı vardır fakat Fiesta'dan geri kalır diyebilirim, ikisini de kullanabilirseniz aradaki farkı rahatlıkla anlarsınız. Konfor olarak Fiesta'dan biraz daha iyi olsa da, o da konfor beklememeniz gereken bir süspansiyon sistemine sahiptir.

    Polo'da alınabilir bir araba ama karşısındaki Fiesta 1.6 Sport ise pek şansı kalmıyor bana göre.

    Fiesta'nın akselerasyonu ile ilgili bir kaç video paylaşmak isterdim ama forum kuralları müsaade etmiyor, özelden gönderebilirim.


    Bu da benimkiydi bir zamanlar (1.6 Sport olmasa da idare eder )

     Bu 2 araç hoşuma gitti.. fikirleriniz? 98 polo - 01 fiesta 1.6 sport




  • 99 model poloyu 1 sene kullanmış biri olarak traktör ford yerine aslan gibi bir polo almanızı tavsiye ederim.Fiestanın motoru daha iyi diyenler var onlar herhalde şakacı yada hayatlarında poloya binmemişler.Poloların 1.4 100hp ve 1.6 75hp lik motorları vardır ve 2 motorda muhteşemdir.3.viteste kendinizi koltuğa yapıştırır.Şasisi ford gibi çürük değil taş gibidir.2.elide her türlü satılır.Yakıtıda uzun yolda muhteşemdir ben 750km gibi değerler görebiliyordum.Heleki o lpg ile neler olur neler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi airarmada -- 19 Kasım 2009; 18:33:08 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrahisilti2

    99 model poloyu 1 sene kullanmış biri olarak traktör ford yerine aslan gibi bir polo almanızı tavsiye ederim.Fiestanın motoru daha iyi diyenler var onlar herhalde şakacı yada hayatlarında poloya binmemişler.Poloların 1.4 100hp ve 1.6 75hp lik motorları vardır ve 2 motorda muhteşemdir.3.viteste kendinizi koltuğa yapıştırır.Şasisi ford gibi çürük değil taş gibidir.2.elide her türlü satılır.Yakıtıda uzun yolda muhteşemdir ben 750km gibi değerler görebiliyordum.Heleki o lpg ile neler olur neler.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrahisilti2

    99 model poloyu 1 sene kullanmış biri olarak traktör ford yerine aslan gibi bir polo almanızı tavsiye ederim.Fiestanın motoru daha iyi diyenler var onlar herhalde şakacı yada hayatlarında poloya binmemişler.Poloların 1.4 100hp ve 1.6 75hp lik motorları vardır ve 2 motorda muhteşemdir.3.viteste kendinizi koltuğa yapıştırır.Şasisi ford gibi çürük değil taş gibidir.2.elide her türlü satılır.Yakıtıda uzun yolda muhteşemdir ben 750km gibi değerler görebiliyordum.Heleki o lpg ile neler olur neler.



    Bence siz bu araba işinden pek anlamıyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boz Yele -- 19 Kasım 2009; 18:52:38 >
  • Ben daha küçükken(11 yaşımdayken) 1.4 motorlusu vardı bizde,tam olarak uzantısını bilmiyorum fakat çelik jant vs vardı ve spor model olarak geçiyordu( 4 kapı).Direksiyonuna oturan hasta oluyordu o zamanlar...Farları çekikti ve rengi buz yeşili(mavimsi bir) renkti.3 kapılı modeli bilmiyordum,öğrendiğim iyi oldu

    Artık Ford markasına uzaktan bile bakmam,zaten fiesta'dan sonra baktığımız fordlar gerçektende kötüydü,nedense 2001 model fiesta'nın verdiği tadı şimdiki fiesta veremiyor...Bence güzel bir araç,tavsiye ederim
  • Bi önceki aracım 97 polo idi. Ok gibi bir arabadır ve süspansiyonu şehiriçi bozuk yollarda fena değildir. Yol tutuş bana göre zayıftı. Zaten lastikler 13" ti. Yakıt şehiriçi 8,5 civarı, şehirlerarası 6 lt civarıydı 100 km'de. 75 hp olmasına rağmen 132 nm gibi bi torku vardı ve hem güç hem tork çok düşük devirlerde geldiği için vites değiştirmeden hızlanabilen bir arabaydı. Kasa da çok toktu. Benim araçta sorun çıktı sattım, ama normalde güzel tutulan bi araçtır, kliması mükemmeldi bir de.

    Fiestanın o kasası pek tutulmamış bir kasa, polo kadar dayanıklı olacağını düşünmüyorum. Bence fiesta 2003ten sonra düzeldi, o modeller daha dayanıklı.

    O polonun fiyatı çok uygun, bakımları yapılmış lpg var, bence km ye baktırılmalı, muhtemelen de değişenler vardır yoksa o paraya olmaz.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.