Şimdi Ara

boynerden parfüm almak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • boynerin sahte parfüm sattığına dair üç beş yazı okudum internet üzerinden ne kadar doğrudur? sitesinde %100 orijinal ürün garantisi diyor ama diyelim ki aldım geldim eve sahte çıktı iade alıyorlar mı? veya orada açıp bakabilir miyim? alacağım parfümün orijinalinin neye benzediğini az çok biliyorum.




  • 4 ay olmuş ama cevap veren olmamış. Bildiklerimi paylaşayım.

    Evet, maalesef Boyner de olsa Beymen de, sahte çıkabiliyor. Sorun, her parfüm markasının ithalatçısı ve/veya distribütöründe. İthalatçılar bu büyük markaları da kandırıyorlar.

    sikayetvar.com gibi bir sitede Boyner'den alınmış bir parfümün sahte çıkması ile ilgili bir şikayet okumuştum. Boyner ilgilenip parfümü incelemiş ve iade almış.

    Başka bir forumda da, yine orijinallik konusunda %100 garanti veren Rossman'dan alınmış bir parfümün sahte çıkması üzerine iade talebi yapılmış, Rossman ürünü alıp inceleme için ithalatçısına göndermiş. İthalatçı şişenin sahte olduğunu, alıcının şişeleri değiştirip sahtesini koyduğunu ileri sürüp iadeyi reddetmiş. Böyle bir şey yapmadığını söyleyen alıcı da konuyu tüketici koruma kurumuna (her ne kurum ise) götürmüş. Kurum yaptığı incelemede kutu üzerindeki kodun şişe üzerindeki kodla aynı olduğunu tespit etmiş ve satılan ürünün sahte olduğuna karar verip iade alınması gerektiğini öngörmüş. Alıcı parasını geri almış ama tabii sanırım bir 6 ay kadar sürmüş.

    Benim tahminim, ya ithalatçılar çok iyi taklit üreten Çinli firmalardan ithal edip gerçekmiş gibi satıp haksız kazanç sağlıyorlar ya da bozulmuş, elde kalmış, eski, bozuk batch, vb ürünleri çok ucuza ithal edip aynı fiyata satıyorlar.

    Boyner, Rossman ve benzeri yerler bunu bilerek veya isteyerek yapıyor değiller. Bu gibi yerlerden alınmış parfümlerin belki yalnızca %1'inde sahtelik ihtimali olabilir diye düşünüyorum. Zira birçok tanıdığım Boyner, Beymen gibi yerlerden parfüm alıyorlar ve sahte çıkması gibi bir durum çok duymadım.

    Boyner'den aldığında sahte çıkarsa ve bu kanıtlanırsa iade alırsın, ama Rossman hikayesi gibi bir durum da olabilir. Dikkatli olmak lazım.

    Durum bu maalesef.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi icemanigation-2 -- 24 Haziran 2022; 8:39:7 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • icemanigation-2 İ kullanıcısına yanıt
    Rossman mevzusubub aynısını birebir Sevil parfümeri ile yaşadım. Tüketici hakem heyeti paramın iade olmasını kabul etti ve paramı geri alabildim. Sevil ile yaşadığım problemde de söz konusu parfüm bir şekilde onların stoğuna girmiş. İthalatçı firmalardan mı kaynaklı yoksa aradaki süreçlerde bir problem mi var orası meçhul ancak çok düşük ihtimal de olsa böyle şeyler olabiliyor ve mecburen tüketici hakem heyeti ile çözülebiliyor bu durum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • boyner-morhipo'dan (boyner güvencesi ile dahi olsa)parfüm almak pişmanlıktır.

    direkt sahte bana gönderdikleri

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.