Şimdi Ara

BOYKOTUN BAŞARISIZ OLMASI (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
134
Cevap
1
Favori
5.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Parayı ezmeyip ne yapacaklar, milyonluk ev ve araba alacaklar. Çoğu kişi artık Anda kalarak yaşamak istiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • McDonald's double quarter pounder 255 tl an itibariyle. Geçen ay 255 tl ye yemiştim. Gıda fiyatları türkiyede inanılmaz uçtu. Enflasyondan daha fazla bence de topyekün boykot edilmesi gerekiyor en başta kahve fiyatları 90 130tl arasında. İnanılmaz pahalı.

  • kahve fiyatlarını "gıda" olarak bile saymamak lazım. diğer konuda çok konuşuldu zaten, tamamen keriz silkeleme yerleri o ciks cafeler.

    Kadıköy'de sokakların kenalarında apartman girintileri var. üçgen girinti. oralara bile cafe açtılar. tuvalet-lavabo yok. gene aptal kahve 100~130 TL.

    yine Kadıköy'de poğaça yapmaktan başka bi işi olmayan pastaneler bile bu keriz.avi'ye ortak olmak için kaldırıma masa atıp 120 TL'ya kahve satmaya başladılar. tam komedi. birsürü keriz lavabosu bile olmayan bu yerlere oturup iki kahveye 250 TL ödeyip kalkıyo. havalı olduklarını sanıyolar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

    Öyle benim bile en yakın arkadaşlarımdan birisi illa akşam yemeğini yedikten sonra lüx kafelere kahve içmeye çıkmak istiyor. Yol parası git gel ( otobüsle bile 20tl öğrenciyim ) üstüne 30dk+30dk otobüs beklemem var etti 1 saat. Akşam yemeğimi evde tıkabasa yiyorum ağırlık çöküyor uzanıyorum TV izliyorum youtube vs takılıyorum. Sırf arkadaşım 2 tane derdini sorununu anlatacak diye bu kadar külfet çekeceğim üstüne kafede 100 120tl arasına ''latte'' içeceğim. Yani şuanki ekonomik sosyal ilişkide durumda bir bardak kahveye o kadar para ve zaman ayırabileceğimi hiç sanmıyorum o yüzden çıkmıyorum artık. Öğrencinin bildiği tek şey ''kaavvee içmee çığalımmııı''.

  • Tuzla'da bir yemek fiyatıyla Nişantaşı'ndaki bir yemek fiyatı aynı olmamalı. Şehir merkezine uzak yerlerdeki fiyatlar en lüks yerlerle yarışıyor. Mahalle arasındaki pastane ile marka pastanenin ürünleri aynı fiyat. Burada kesinlikle bir şişirme var. Ha ekonomi bombok, onun herkes farkında fakat yemek fiyatları avrupa fiyatlarıyla yarışacak hale geldi, bu kadar da abartmamak lazım.

  • WatchAndLearnn kullanıcısına yanıt
    ahaha valla aynı durumdayız, benim arkadaşlar cafe diye deliriyolar hatta bi arkadaşım hergün cafelerde. ciddiyim. ben artık bisiklete geri döndüm. dışarı çıkacaksam bisikletle çıkıyom geziyom, kendim gibi bisikletle çıkan arkadaşlarımla sahilde çimlere-banklara oturup laflıyoz. 200-250 TL'ya bi yemek yeyip dönüyoz. cafe olayını kapattım yoksa cafenin sonu yok. cafe seven kişiler doymuyolar. adama 3 yıl cafede eşlik edeyim desen, adam senden 30 sene daha eşlik etmeni bekliyo. cafe tayfası cafeden vazgeçmez. bu adamlar ölseler mezara kendileriyle birlikte bi filtre kahve makinesi gömdürürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 21 Nisan 2024; 21:35:38 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    masa başı çalışmak isteyenler yiyemiyormuş hocam doğru mudur  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Esnafın suçu yok. Herkes elindeki malı, hizmeti en yüksek fiyata satmak ister. Gitmezseniz fiyatlar zaten düşer. Gidiyolar ki adamlar bu fiyatları çekebiliyor. Ayrıca esnaf 5 sene öncekinden farklı bir esnaf değil. O zaman niye yoktu bu fiyatlar? Farklı olan ekonominin geldiği nokta. Onun da sorumlusu belli.

  • Kahvemi kendim demliyorum

    Et durum veya hamburger için kasapta 300tl civarında alınca, iki üç kişiye yetecek menü çıkıyor.

    1litre kola restoranta 90tl.
    Su 35

    Mado'ya girmiştim bir kere.

    Adam tiramusuyu oturur yersen 35tl
    Paket yaparsak 25tl felan demişti yıllar önce...

    Boykotu kendi zihninizde yapın ama tasarruf olsun adı...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Millet boykotu sandıkta yaptığını sanıyor 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence boykut lüzumsuz. Baktılar recep kırbacı ne kadar şaklatırsa şaklatsın oy alıyor, restoranlar da ne itirebilirlerse itiriyorlar. Kitleler de durumun farkına 22 sene sonra varırlarsa amenna, varmazlarsa oyna devam.


    orada burada da ekonomi kötü , yönetenlere oy vermeyin restoranlar haklı diyenler de mini çakaldır, bu ranttan para yiyenlerdir asla kat a şaşmaz.


    halep oradaysa arşın burada. Memlekette herkes tuttuğunu öper olmuş, öpülen memnun oldukça da boykot falan hak getire.

  • Klavyede herkes boykotta

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • boykot dediğin sınırsız sürede olur, iki gün ile neyin sonucunu alacaksın???

  • Ekonomi kötü ve sandıkta cevabını verdi halk. Geçen sene "oyu verin, düzelteceğiz" dediler ve halk tamam dedi verdi oyu. Ama aradan geçen zamanda iyileşme olmadı. En azından tabanda hissedilen bir iyileşme yok. Haliyle 3 hafta önce Afyon, Adıyaman bile gitti elden. Akp tarihinde ilk defa 2. parti oldu. Yani sandıkta gösterdi tepkisini halk gayet güzel.


    Diğer taraftan bariz bir esnaf silkelemesi var. Esnaf tarihinin en iyi zamanlarını yaşıyor. Halkın fiyat algısı kaybolduğu için geçirdikçe geçiriyor. Çok yüksek kâr oranları kazanır oldu. Normalde % 20 kâr eden adamlar % 200 kâr ediyor artık. Çünkü ekonomi kötü ve insanların fiyat algısı yok oldu.


    Ailenizde ya da arkadaşlarınızda hiç esnaf yok mu? Lokanta işleten, restaurant gibi bir yerde çalışan hiç arkadaşınız yok mu? Hepiniz mi beyaz yakasınız?


    İşletme sahipleri için altın dönem. Pandemi dönemi tekstil atölyeleri maske basarak paraya para demedi. Aynen öyle bir dönem. 10 liraya mal ettiğini 200 liraya satıyor adam.


    Arkadaş insanlar normal nasıl karşılıyor onu anlamıyorum. Boyoz bizim buradaki odun fırınında 7 liraya satılıyor. Adamlar odun fırınında yapıyor üstelik. Pideci gibi kürekle pişiriyorlar. Ama 11'de git boyoz yok. Bitiyor 10 11 gibi.


    Az ileride pastane-fırın var. 24 saat boyoz bulursun. 20 lira boyoz. 7 nere 20 nere? 7 liraya satan zararına yapmıyor bu işi. Arkadaşım çalışıyor orada 45 bin lira maaşı. İlkokul mezunu adam bu arada. Çocukken okula gitmeyince babası fırına çırak verdi oldu şimdi usta.


    1 dilim traliçe alıyorum pastaneden 20 lira. Harika traliçesi var, soğuk soğuk en sevdiğim tatlı olabilir. Geçen arkadaşın yanına gittik bizi Buca'da bir pastaneye götürdü. Traliçe 85 lira. Ohaa dedim. Oha ya. 85 lira traliçe olur mu?


    Buca'da kızarmış tavuğu meşhur bir kasap var, ismini vermeye gerek yok. Yılların kasabı. Şu son 2 senede öyle bir para kazandı ki yandaki binayı kökünden nakit para vererek satın aldı. Yetmedi Şirinyer'de bir tane daha bina satın aldı. Arabaları görseniz bu adam Koç, Sabancı ailesinden biri dersiniz. SUV tonla, spor arabalar, kamyonlar. Bir de öyle dinciler ki kredi falan asla çekmezler ha. Nakit çalışıyor adamlar. 7 milyonu şak diye koyup alıyor arabayı. Günde 300 bin lira ciro yapıyor adam. 100 bini net kâr. Tipini görün, yolda görün var ya dersin bu fukaraya vereyim fitremi. Kurbanda et yollayayım dersin. Öyle de bir hayat yaşıyorlar.


    Tarihe geçecek bu zamanlar. Mekan sahiplerinin astronomik zenginleştiği, borsadan çok kazandığı zamanlar olarak hatırlanacak. 20 sene sonra "ya 2 3 sene öyle iyiydi ki işler, öyle para kazanıyorduk ki ayda bir yeni araba alıyordum" diyecekler.





  • DarkTechno kullanıcısına yanıt

    Çözümleri belli. Milletin gazını alana kadar fiyatları bir tık düşürecekler. Tabi gene fiyatları düşürürken de kaliteyi de düşürecekler. Sonra millet unutunca gene zam gene zam.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim ülkede insanlar hakkını arasa, düzene itiraz etse zaten ülke bu durumda olmazdı.

  • Ülkenin bu hale gelmesinde açık ve net olarak emeği geçenleri protesto edin. Siz çok iyi biliyorsunuz kim olduklarını...

    Mutlaka abiniz babanız anneniz bacınız akrabanız bu yerlerinden birinde çalışıyor. Saçma sapan işlerle uğraşmayın...


    Stratejik hatalar taktik başarılarla düzeltilemez...

  • Pandemic kullanıcısına yanıt
    quote:

    Stratejik hatalar taktik başarılarla düzeltilemez...

    cool quote bro

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun bencillikle alakasi yok. Bencillik var mi? Evet ama konu başka.


    Turkiyede sermaye el degistirdi daha dogrusu, sivrileşti. Zengin daha da zengin, fakir daha da fakirleşti. Çogu mekanlarin muşteri kitlesi zaten zengin kesimlerden olusuyor onlarin da fiyatlar umurunda degil, ufak atistirmaliga 1500 lira hesap geliyor bahsis de birakip çikiyor. Fiyatlar da haliyle artiyor, firsat oldukça. Fakirlesen de enflasyondan dolayi gözr batar sekilde artik, kabaran seyi daha da cok hissetmeye başladi. Eskiden orta direk vardi o yok. Boykot muhabbetini zenginlerin yaptigi yok zaten, gidemeyenler ağlıyor, protesto ediyor. Onlar zaten mekanlarin para kazandigi potansiyel parali muşterileri degil.


    Bu boyle gider, ta ki ulkede bir seyler duzelmeye gidene kadar. He gider mi? Sanmam. Alissak iyi olur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasıl başarılı olmamış? Algıda seçicilik olmasın o. Neredeyse her ürünlerine indirim yaptırılıyor zincir marketlerde, bu arada blok, malum, teknoloji forumu.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.