Şimdi Ara

BOSCH ve BUDERUS KOMBİ hakkında hertürlü sorunlarınız ve cevapları (72. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.901
Cevap
69
Favori
317.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maverde

    Merhabalar,
    İki aydır doğal gaz ve kombi ile tanıştım. 160 metre kare olan evime tadilat yaptırdım. Mobil sistem (her peteğin gidiş ve dönüş boruları ayrı) kalorifer döşettim. Kombi Buderus GB0 72 24K. Sorunum şu RC 20 fn oda termostatı kullanıyorum. RC 20 nin programlarından 7 (tek kişilik) ayarladığım halde hafta içi gündüz ve geçe 23 den sonra çalışmaya devam ediyor. Tüm komşulardan fazla fatura geldi. Halbuki kılavuzda yazan kullandığım programa göre günlük 11 saat kadar çalışması gerekiyor. Bu konuda yardımcı olursanız çok minnettar kalırım. Herkese hayırlı günler.

    Merhaba
    Probleminiz benim RC35 ile yaşadığım probleme benziyor. Ben kazan ve kumanda üzerindeki tüm ayarları resetledim ve ana sigortadan 10 dk elektriği kesitm. sonra yeniden programladım. Şu anda bir problem kalmadı.

    RC20 nin 7 numaralı programına baktım. hafta için 06 -08 arası ve 16 -22 arası çalışacak gibi gözüküyor.

    Kumanda üzerindeki tarih ve saat ayarları doğru mu ?
    Kumanda üzerindeki aut tuşu aktif mi?
    Gece ve gündüz sıcaklıkları farklı mı ? Mesela gündüz sıcaklığı 23 derece iken gece sıcaklığı da 23 ise devre programı geçerliliğini kaybeder. konutu sürekli 23 derecede tutmaya çalışır.

    Bunlar basit şeyler ama ilk aklıma gelen bunlar oldu. Bazen bu tür basit şeyler gözden kaçabiliyor.

    Tüm bunlar doğruysa servise göstermekte fayda var. Kumanda kablo bağlantılarında veya köprülemede hata olabilir.




  • Buderus gb072 model yoğuşmalı kombim var 2 yıl kadar almıştık. Gecenlerde telefon caldı açtım telesekreter konuşmaya basladı kombinizin bakım zamanı geldi.... Diye. Telefonu kapattım araba kullanıyordum. buderus kombi sattıgı müşterilerini bu şekilde arama yapıyormu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dostlar evimde 2 yıl önce taktırdığım bosch classic condense zwb 28-3c yoğuşmalı kombi var. şuana kadar çok şükür bir sıkıntı yoktu az önce kombiden boğuk boğuk bayağı yüksek çalışma sesiyle birlikte sanki yağmur yağıyor gibi bir ses geldi! kombi herhangi bir uyarı vermedi! bende kapattım. şuan havada çok soğuk tekrar çalıştırmalı mıyım? ses öyle bir seski kombi zıngırdadı nerdeyse sanki bir yerlerden su akıyor gibiydi ama çok şükür dışardan bakınca birşey yok! yardımcı olabilirseniz memnun olurum.
  • Merhaba arkadaşlar benim buderus u 122 kombimde herhangi bir hata kodu falan vermedi çalışır vaziyette fakat sıcaklık göstergesi sifirda duruyor.Nedeni ne olabilir teşekkürler.20 den 120 ye kadar olan saat göstergesi resimdede göründüğü gibi en altta duruyor hiç hareket etmiyor.
     BOSCH ve BUDERUS KOMBİ hakkında hertürlü sorunlarınız ve cevapları



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kral740 -- 24 Ocak 2016; 17:12:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 adet Buderus gb022 kombiyi kullanıyoruz. Havanın -18 olduğu kış gününde kombimizin biri 6A arızası verdi. Gaz geliyormu diye kontrol edildi, su basıncına bakıldı, kombi 3 kez resetlendi fakat 6A arızası devam ediyordu.
    En sonunda yapılan kontrollerde kombinin ateşleme elektrodunun kırılmış olduğunu gördük.

    Bu parça Fiyatı 260 TL+ işçilikle birlikte 400 TL ye bize masrafı oldu.
     BOSCH ve BUDERUS KOMBİ hakkında hertürlü sorunlarınız ve cevapları

    Diğer marka kombilerde 30 TL olan basit, hiçbir teferruatı olmayan ateşleme ekipmanının Buderus'ta 200 TL'nin üzerinde olması Buderus'un parçalarının çok pahalı olduğunun kanıtı.

    Buderusun İthal modelleri olan gb022 ve yeni modeli gb072 gibi modellerinden uzak durmanızı öneririm.
    8 Yıllık 2 Tane Buderus gb022 kulanıcısı olarak her yıl bakım yaptırmakla birlikte senelik 400-500 TL arızadan dolayı gına geldi. Bu kadar parçası pahalı olan kombi piyasada yok.

    Buderus'u artık evime sokmayacağım. Astarı yüzünden pahalı bir kombi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by43 -- 26 Ocak 2016; 18:51:34 >




  • Arkadaşlar uzun uğraşlar sonucu burdaki konuyu buldum. Yardımınıza ihtiyacım var. Evimiz 135 mt kare Bosch condens 2000w kombi var şu zamanlarda ankara soğuğunda gündüz 45 akşam 50 derecede yakıyoruz. Oda termostati falan yok sadece kombi üzerinden ayar yapıyoruz. Fatura 400-500 lira geliyor. Isinsak iyi. Isınmıyoruz da. Duvarlarda ve en üst katta oturuyoz ısı yalıtımı mevcut. Alt komsuyla arada ısı yalıtım yok. Alt komşu pek yakmıyor yerler çekiyor. Sadece mutfak sıcak oluyor diyebilirim o da arada ve ocak olduğu için. Sizce napmaliyiz. Kombi den çok verim alamadığımızi da düşünüyorum. Sanki 40 ta yakıyor gibiyiz. Toplam petek 10 metre. Salonu yakmiyoruz yani 7.5 metre yanıyor. Salon 35 mt kare. Bi yardım edin. Kombi mi yetmiyor biz mi bi yerde hata yapıyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı şartlarda(en üst kat-tavanda köpük izolasyon var- duvarlarda yok, 140m2, 11m petek-2.5m kapalı, bosch classic condense-ayar 3te-45-50oC)kullanıyoruz. Fark altkat yanıyor+oda termostadı var.
    Gündüz 22oC gece 20,5oCye ayarlı. 300tl geldi bu ay ama üşüdük diyemem.
    Hata olduğunu sanmıyorum, kombiniz de yeterli. Ankara soğuk memleket. Alt katın yanmaması büyük etkenlerden biri.
  • Gb62 konusuna da yazmistim ama sorumun esas yeri burasi sanirim..

    Arkadaslar yeni eve gececegim kombi isine cok uzagim...Iyisini alalim dedik isin mercedesi buderusa karar verdik...simdi gb72 dusunurken gb 172i yi gorunce bu olsun dedim..buderus bayisi arkadas delimisin dedi hem daha buyuk yer icin hem de faturan yuksek gelir dedi...bana 62 modelinin yetecegini soyledi..ben de 72 de israrci oldum.62 72 arasinda isinma, tasarruf vs acilarindan far var midir?sonra pisman olmaktan korkuyorum bu tarz sikintilari yasamis biri olarak anlayis gosterin:)

    Ev 130 m2 dubleks 3+1 petek boyunu bilmiyorum:)

    Saygilar...

    (Bir de honeywell modulasyonlu internet baglantili termostat dusunuyorum..buderusta da var tc100 vericez dediler rusca 1 2 pdf disinda bilgi yok koca nette...)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çatıda izocam şiltesi yok ise alıp sermeni tavsiye ederim acilinden çok faydası var ısınırsın kesinlikle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,
    Buderus UO72 konvansiyonel kombi RC20RF kablosuz modülasyon lu OT ile tam uyumlu çalışır mi? Modülasyon yaparmi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • barsbulut B kullanıcısına yanıt
    rc20 uyumlu değil
    gb62,gb72,gb42,u52 ve u62 modelleri uyumludur,ama almadan önce servis ve müşteri hizmetlerini arayıp teyit ettirin
  • Proxy1 kullanıcısına yanıt
    Saolun hocam. Valla acimiyoruz ısınsın diye yakıyoruz da 450 lira fatura geliyor. Galiba bizim ısı hem alt komşuya hemde çatıya gidiyor. İzocam yok çünkü çatıda. Alt komşu ilede strafor yok. Dediğiniz tavsiyeleri uygulucam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaman zaman kombiden tik tak tik tak tik tak tik tak tak tik tik diye mendili gibi ses geliyor neden olur bu. (Kombi Buderus U062)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bosch kombinin 70 derece gösteren ışığı yanıp sönüyor ne yapmalıyım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,
    ben bu yoğuşmalı kombi önerilerinde hiç elektrik hesabı yapıldığını görmedim. Varsada rastlamadı.
    Merak ettiğim şu, spesifikasyonlarda yoğuşmalı kombiler içen elektrik tüketimi 70-150w arası değişiyor, Buderus da 120-150w değerlerini okudum, Vailant kombilerde 70w yazıyor.
    Yoğuşmalıdan yüksek verim almak için 40-50 derece aralığında çalışması gerektiğini biliyoruz, bu bahsedilen elektrik tüketimi çoğunlukla su pğompası tarafından tüketiliyordur diye düşünüyorum.
    Yoğuşmalı kombilerin daha düşük sıcaklıkta daha uzun süre çalışmasından dolayı elektrik tüketimi artmıyormu, bir yerden kazanıp biryerden geri vermiyor muyuz?
    Tam buderus yoğuşmalı kombi alacak iken elektrik tüketiminin pek düşük olmadığını farkettim o nedenle soruyorum.
    Cevap veren olursa şimdiden teşekkürler.
  • mrb bosch klasik condens kombim var havalar ısınınca kombi ayarını 3 ten 2 ye alıyorum bu esnada basın göstergeside 1 bar altına yada 1 bara falan düşüyor bu normalmi yoksa basınç tankı ile ilgili bir sıkıntımı var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bicer79

    mrb bosch klasik condens kombim var havalar ısınınca kombi ayarını 3 ten 2 ye alıyorum bu esnada basın göstergeside 1 bar altına yada 1 bara falan düşüyor bu normalmi yoksa basınç tankı ile ilgili bir sıkıntımı var

    öncelikle basıncı 1.5 bar seviyesine getirin. kombi çalışmaya başladıktan bir süre sonra basıncı kontrol edin basınç 2,5 bar seviyelerine geliyorsa genleşme tankı hava basıncı düşmüştür. kombi ayarı yüksek iken su daha sıcak olduğundan daha yüksek basınçlara çalışmış olabilir. basınçta çok yükselme yoksa sadece basıncı 1,5 bar ayarlayıp bırakın ( kombi soğukken. sıcaksa 2 ye yaklaşabilirsiniz)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unsal2003 -- 13 Şubat 2016; 20:12:07 >
  • Ok hocam kontrol edeceğim teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üç seneden beri Classic Condense ve FR10 kullanıyorum. Bugüne Kadar hiç bir problemim de olmadı. Bakımını da yetkili servise yaptırıyorum.
    Dün sabah benim FR10 hata verdi. Verdiği hata kodu : 01E
    Anlamı : Isıtma cihazı artık bilgi göndermiyor.
    Diğer anlamı : Yanlış bus üyesi bağlanmış
    Problem ne olabilir. Ya da ne yapmak lazım?

    Isıyı 22,5 e çekiyorum. O gene 24 dereceye kadar ısıtıyor. Oda termostatını dinlemiyor.
  • Atalay35 kullanıcısına yanıt
    Bunca zamandır düzgün çalıştığına göre yanlış bus üyesi bağlanmış olamaz.
    Fr10a bilgi gönderen kombideki sensörlere(dönüş su sıcaklığı vb) bakmak gerekir.
  • 
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.