Şimdi Ara

BOSCH ve BUDERUS KOMBİ hakkında hertürlü sorunlarınız ve cevapları (53. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.901
Cevap
69
Favori
317.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Buderus rc10 oda termostatını 150 TL'ye alanlar olmuş, bulabildiğim en uygun fiyat 218 TL. Servisler daha ucuza mı satıyor acaba?
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    Merhaba Üstad
    Nekadar tasarruf sağlar bu vanalar.
    Çünkü kombi 10dk içinde 2 kere falan ateşleme yapıyor ve sürekli bir tüketim halinde.
    Bu sürede bir azalma olurmu ?
  • Realism R kullanıcısına yanıt
    Yalıtım sorununu çözünce problemleriniz ortadan kalkar, dükkanın tavanına en azından 5cm karbonlu EPS veya 3cm XPS kullanın.
  • sharpkiss kullanıcısına yanıt
    Kesin bir oran yok genelde %20-%50 arası tasarruf sağlar. Sisteme hazırlanacağı su miktarı azaldığı zamanlar elbette bekleme süresi bir miktar uzayacak, ne de olsa 100 Litre suyu ısıtmak için harcan efor ile 50 Litre suyu ısıtmak için harcananla aynı değildir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebza -- 16 Mart 2015; 9:26:54 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Goqhan06

    Arkadaşlar Annemin evinde Buderus FC 2520 S model kombi mevcut. Bugün kombi bozuldu diye çağırdı. Sorun şu şekilde; Enerjimetrede konumu petek ve musluğa getirince (sıcak su musluğu kapalı) oda derecesi kısıkta olsa kombi direk çalışıyor ve petekler ısınıyor. Sıcak su musluğunu açtığımızda sıcak su gelmiyor.
    Enerjimetreyi Petek konumuna aldığımızda ise kombi normale dönüyor, derece düşükken çalışmıyor, enerjimetreden dereceyi artırınca çalışıp petekleri ısıtıyor. Benim ilk izlenimim 3 yollu vana sorunu gibi görünmekte. Sıcak suyu açsamda 3 yollu vanadan tık ses yok. Bu konu hakkında sizinde görüşlerinizi almak istiyorum. 2010 yılında ben şehir dışındayken yine arızalanmış servis üç yollu vana bobin arızası diyerek bobini değiştirmiş. 500 TL ücret almış. 5 sene önce 500 TL ise bugün ne isterler bilemiyorum. Akşam vakti olduğu için pek uğraşamadım, yarın bobin uçlarını ölçeceğim. Sizce üç yollu diyaframmı, Bobinmi yada switcmi takılı kalmıştır? Bobin arızalıysa bulabileceğim Ankarada yer söylerseniz sevinirim. Bobin üzerinde şunlar yazılı ; "Fasto 24 V DC 10 W" 24 Voltluk bir bobin.
    Saygılar..

    Burda bahsettiğim konu hakkında Çıkma 3 yollu vana aldım, sıcak su sorununu çözdüm, yalnız bu sefer başka sorun baş gösterdi. Boylere saplanan Ekonomy+komfort ayarı olan termostat görev yapmıyor arkadaşlar. Kombi hiç durmadan boylerdeki suyu ısıtıyor, termostat görev ypmadığı için bir süre sonra yüksek ısıya çıkarak önce 4 yanıyor sonra 5, Anlamları : 4;istenilen sıcaklığa geldi 5; çok yüksek sıcaklık muslukları kontrol ediniz. Herhangi bir kaçak yok. Termostadın ucunu çıkrdığım anda ateşleme duruyor. Buda demektirki kombide bir sorun yok termostat istenilen 65 dereceye geldiğinde açmıyor. Bunun üzerine vanayı aldığım yere gittim yine çıkma termostat aldım durum ondada aynı. Sanırım aldığım termosttda arızalı nasıl anladın derseniz, teli ve ucundaki çubuku ısıtıp ölçü aletiyle ölçsemde devreyi açmıyor. Aranızdaki ustalar fikir beyan ederse sevinirim. Doğru yoldayım değilmi?
    Saygılar..




  • Goqhan06 kullanıcısına yanıt
    Sanki termostat değil de 3 yollu vana sorunu devam ediyor gibi görünüyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Proxy1

    Sanki termostat değil de 3 yollu vana sorunu devam ediyor gibi görünüyor.

    Cevabınız için teşekkürler, Yalnız önceden sıcak su musluğunu açınca sıcak su gelmiyordu. Değiştikten sonra sıcak su gelmeye başladı, birde son anlattıklarım Musluk kapalıyken olan olay.
    Saygılar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Goqhan06 -- 18 Mart 2015; 15:49:18 >
  • Kombi Seçiminde Son Karardayım.

    Yaklaşık 3 haftadır forumların neredeyse tamamını okudum ve hergün farklı bişey öğrendim sayenizde. Şimdi ise öyle bir kafam karıştıki anlatamam.
    Evimin özelliklerinden bahsedeyim.

    Kombi peteği ben alacağım ( mobil sistem kılıflı boruları peteklere kadar döşenmiş)
    Yer: Ankara- Keçiören (buderus servise çok yakın :) )
    Daire : 2+1 85-90 m2 net Salon mutfak güney , 2 oda kısmen kuzey batı cephe- bitişikte başka bina var - dairem yeni bina - mantolama var.

    Petekler : 4.70 m toplam petek gerekiyor, odalara yüksekliği 60 lık Salonda 2 tane 90lık ve banyoda havlupan düşünüyorum okuduklarıma göre kararım Demirdöküm plus radyatör.
    Ustaların dediğine göre tüm bağlantı aparatları ve 7li kollektör Kalde marka bunlarda tamam.

    Gelelim kombiye nedense eca confeo plus ve buderus u72 modellerine sempatim oluştu sebebini forumdaki diğer yazılardan olabilir.
    Sanırım bu metrajlar için yoğumalı yada yoğuşmasız pek önemli değil gibi geliyor. benim aradığım öncelikle özellik, sorunsuz uzun süre kullanım, az yakıt, bilinçli ve üzmeyen servis bunların dışında mutfakta olacağından küçük olması, tipinin yüzüne bakılır olması ve sesi ürkütmemesi 2. planda geliyor.

    Bütçe sadece kombi için 1700 sınırına çıkabilirim malum ilk evim ve bi kere masraf edip daha olmuşken iyisi olsun istiyorum.
    Vereceğiniz cevaplara göre seçimimi yapacağım aklımdaki modeller

    -Demirdöküm nitron 24Kw (Bu kombinin yok sattığını duydum ama 5 yıl önceki yorumlarda da bu kombiden bahsediliyor eski teknoloji olabileceğini düşünüyorum)

    -Eca confeo plus 24 Kw ( Bu kombiyi babamlar ve komşuları kullanıyor 2 yıldır 4 defa servis gördü ama komşuları sorunsuz kullanıyr - formda sıcak su sabitleyememe sorunundan bahsediliyor bizimkiler bu sorunun farkında değiller belkide şikayetleri bu yönde değildi)

    -Baymak Luna5 24Kw ( Satıcıların tavsiye ettiği bi kombi ama forumda olumsuz yazılar okumuştum sanırım tam hatırlamıyorum ama niyeyse düşünmediğim kombi)

    - Buderus U072 24Kw (Hakkında fazla bilgi yok Bosch modeliyle aynı olduğu söyleniyor fakat servisleri ayrı dendi, Ayrıca parçaları diğerlerine karşı çok çok mu pahalı ve hep pahalı parçalarımı arızalanır? Bilmiyorum ama bu kombiyi almak istiyorum Modülasyon aralığı çok geniş sessiz ve kompakt ) Satın alırkenki fiyat farkından çok arızalandığında servis fiyatı beni korkutuyor. Not: Parçaları sadece serviste bulunuryor diye duydum 5 sene sonrada adı yetkili servis diye fahiş rakamlar vermek istemem.
    -Buderus yerine Wiessman vitopend 100w daha iyi bir seçim olabilir mi?

    Bana yardımcı olun Lütfen bu işi artık bitirmek istiyorum inceledikçe farklı şeyler çıkıyor. Bana nokta atışı cevaplar verebilirseniz sevinirim. Takipteyim TEŞEKKÜRLER




  • omertsen O kullanıcısına yanıt
    Yaklaşık 90m² net için petek uzunluğu kesinlikle yetersiz en azından 2 katı olmalı. Demirdöküm Plus doğru karar ayrıca daha uyguna bulabiliyorsanız Airfel veya Vairad alabilirsiniz. Bütçenize uygun Demirdöküm Nitromix, Baymak Falke Condense veya Termoteknik Logic tercih edebilirsiniz. Düz konvansiyonel alacağım diyorsanız Ferroli Diva(Divatech), Bosch Class 6000W veya Demirdöküm Nitron arasında seçim yapabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zebza

    Yaklaşık 90m² net için petek uzunluğu kesinlikle yetersiz en azından 2 katı olmalı. Demirdöküm Plus doğru karar ayrıca daha uyguna bulabiliyorsanız Airfel veya Vairad alabilirsiniz. Bütçenize uygun Demirdöküm Nitromix, Baymak Falke Condense veya Termoteknik Logic tercih edebilirsiniz. Düz konvansiyonel alacağım diyorsanız Ferroli Diva(Divatech), Bosch Class 6000W veya Demirdöküm Nitron arasında seçim yapabilirsiniz.

    Hızlı cevabınız için teşekkür ederim.
    Düzeltmek isterim havlupan dahil 5.70 metre
    Petek uzunlukları tüm dairelerde aynı yani yerden çıkan iki boru arası uzunluğu evde petek koyulabilir toplam uzunluk bu Mütahit işi yani :))
    Bu fiyatlara düzgün bi yoğuşmalı alabilirmiyim bilmiyorum .
    Ayrıca buderus u72 için görüşleriniz nedir yada yerine tavsiyeleriniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omertsen -- 19 Mart 2015; 8:15:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • omertsen O kullanıcısına yanıt
    Boruları uzatıp daha büyük petekleri koyabilirsiniz, diğer alternatif ise daha kalın veya daha yüksek petekler kullanmak karar sizin inşallah ileride büyütmedim diye pişmanlık yaşamazsınız. Buderus U072 ile Bosch Class 6000W birebir aynı kombidir hangisini daha ucuza bulabiliyorsanız onu alın.
  • Merhaba,

    Ankara Çayyolu'nda tripleks müstakil bir evin ısınması hakkında yardım almak istiyorum. Amatörce dairenin şeklini eklemeye çalıştım. Petek ölçülerini bilmiyorum, evin ölçülerini de tahmini yazabildim. Peteklerin tümü panel olmak üzere Giriş Kat Salon ve Üst kat Yatak odasındaki petekler, kısa aşağıda ince uzun şeklinde, Alt Kat salondakiler ise orta boy şeklindekiler, malesef uzunluklarını da bilmiyorum.

    Evin iç dış mantolaması bulunuyor, pencereler sınırlı sayıda sayılabilir, küçük küçük pencereler, pimapen çift cam. Evde yanılmıyorsam Buderus'un GB072 yoğunlaşma kombisi bulunuyor. Ayrıca Giriş Kattaki antrede termostat bulunuyor. Bunun yanısıra da yanılmıyorsam tüm peteklerde Termostatik Vana bulunuyor.

    Buderusun yetkili servisini çağırdığımızda kombide peteklerin ısısın 65 derece musluk ısıının 50 derece olması gerektiğini, termostatında 20-22 olarak kullanılabileceğini söyledi. Tüm peteklerdeki TRV'ler 5. derecede, forumu okumadan önce kısık olanları da biz açmış olabiliriz. 1 haftadır bu şekilde gece gündüz 21-22 derece olarak ideal bir sıcaklık söz konusu ancak bunun fazla olacağını düşünerek optimal bir ayarlama için forumu okumaya başladım.

    Hem bu başlık hemde Termostatik Vanalar başlıklarından okuduğum kadarıyla kabaca, yoğunlaşma tipli kombilerde petek ısısının 50 derece (max 55 derece) olması gündüz 21-22 derece, gece isteğe göre düşürülebilecek şekilde termostat ayarının yapılması gerektiğini anladım. Bunun yanısıra TRV'lerin (yanılmıyorsa ECa olabilir) ayarının 3,4 arasında olması gerektiğini okudum.

    Evin şekli aşağıda, alt katta önümüzdeki kış yaşlı annem yaşayacak ve sıcaklık onun için önemli, ancak şuanda orası hiç kullanılmıyor. Bununla beraber evin içi 3 kat arasında merdiven olduğu ve kapı olmadığı için ısı hertarafa yayılmakta.

    Evin kaba şekline göre kombi ısısı, termostat ayarı ve TRV'lerin ayarının optimal olması için nasıl bir yol izlemeliyiz? Kullanılmayan odalarda bazıları kademenin 2 ye getirilmesi ve kullanılan odaların 3-4 arasında olması gerektiğini söylemiş ama emin olamadım.

    Şimdiden çok teşekkürler,





  • Merhaba

    Buderus GB012-25K kombimiz var, evde tadilat olması ve peteklerden birini değiştirecek olmamız nedeniyle bir sure kapalı moda almıştık. Bugün petek takıldı ve kombimizi çalıştırdık fakat 1 saattir çalışmasına rağmen petekler tam ısınmadı. Ayrıca kombinin üzerinde yazan petek derecesi sürekli derecesine yani 60 dereceye yükseliyor ve sonrasında 30-40 lara geri düşünüyor. Sonra tekrar gaz yakıyor ve 60 a yükseltiyor ve sonra yine 30 lara düşüyor. Peteklerin üst kısımları fena değil ama altlar soğuk diyebilirim. Sizce problem ne olabilir?

    NOT: PETEKLERIN VE BORULARIN HAVASINI ALDIK AMA FAYDA ETMEDI.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • naezli N kullanıcısına yanıt
    Bendede var ama ayarladım derecenin 5 yukarı 5 aşağı iniyor bu şekilde Çalışıyor

    Seninki gibi yanmıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FAtEisdEAtH kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Kombinizi maksimum 55°C'de çalıştırın, kullanmadığınız odaların TRV'sini 2.kademede, diğer odaları 3-4 arası aşağıdaki resimde kademe ve derece karşılığı tablosu var.

  • Merhaba,
    Evimde U072 kullanacagim insaatin bitmesini bekliyorum, buna tek uyumlu olan kumanda otm-p mi? rc20rf ile kullanamaz miyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zebza

    Merhaba,
    Kombinizi maksimum 55°C'de çalıştırın, kullanmadığınız odaların TRV'sini 2.kademede, diğer odaları 3-4 arası aşağıdaki resimde kademe ve derece karşılığı tablosu var.




    Çok teşekkürler. Kombiyi 50 derece TRV'leride dediğiniz gibi ayarladık şimdilik iyi gibi.




  • bosch classic condense 2500 kombi aldım ve montajı yapıldı.
    kombinin üst kısmı yani dış kapağı biraz ezik gibi içe doğru bombeli. kombiyi takan bayiye durumu anlattım bi sıkıntı olmayacağını söyledi. yetkili bosch servisi kombiyi açmaya geldiğinde bir sıkıntı varsa tutanak tutup kombiyi değiştirir diyede ekledi.
    bu durum, yani kombi kapağının biraz bombeli oluşu sıkıntı yaratırmı?
  • tnsrkn T kullanıcısına yanıt
    Sıkıntı olsun veya olmasın sonuçta sıfır ürün alıyorsunuz gövdede darbe varsa kusurlu ürün kategorisine girer, bayi darbe var diye indirim yaptı mı? Muhtemelen yapmadı, siz değişim hakkınızı sonuna kadar arayın.
  • Merhabalar,

    Müstakil bir ev almayı düşünüyoruz (bodrum-giriş-1.kat-çatı katı) ve ısıtmayla ilgili bir sorum vardı, yardımcı olabilirseniz memnun olurum.

    aşağıda kabataslak kullanılacak radyatör boyutlarını bulabilirsiniz (mm cinsinden):

    600x1500 x5
    600x1200 x4
    600x1000 x3
    600x900 x1
    600x700 x1
    600x600 x2
    600x500 x1

    aslında demirdökümün döküm radyatörünü istiyorduk ama hesap yapınca 307 dilim, yaklaşık 8000 tl fiyat çıktı. Bu nedenle demirdöküm'ün panel plus radyatörünü seçeceğiz gibi duruyor.

    Buna uygun hangi model kombiyi önerirsiniz (yaklaşık 19 metre petek, 3.5 katlı ev, net 230m2 kullanım alanı, ısıtma suyunu da bu kombi sağlayacak)?

    Saygılar,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ooztuncer -- 25 Mart 2015; 11:42:05 >
  • 
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.