Şimdi Ara

BOSCH ve BUDERUS KOMBİ hakkında hertürlü sorunlarınız ve cevapları (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.901
Cevap
69
Favori
317.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ahmetbayram A kullanıcısına yanıt
    hocam bosch marka kombim var arada f1 c0 uyarısı veriyor nedir sorun
  • Kombinizin modelini yazmamıssınız hocam
    Her cihazda farklı kodlar vardır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar.Bosh condense 2000w kombi ilk çalıştırmada en düşükte 35 -40 derece 10 m petekle günde 10 m3 yakıyor.normalmidir?ev güney - batı cephe çatı
    dubleks.dış sıcaklık gündüz - gece 15-5 derece.ev içi 21 derece.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar Bosch exclusiv kombim var. Benim sorunum üç dört yıldır sorunsuz çalışan kombime bu yıl artık bir bakım yaptırayım dedim. Ne olduysa bakımdan sonra oldu ve kombi aralıklarla hata kodları vermeye başladı, önce F07 verdi bir kaç kez, bakımı yapan özel servisi yeniden çağırdım heryeşi kontrol ettiler ama özel birşey bulamadılar. Takip edelim dediler. Yine denedim bu seferde C01 vermeye başladı bir kezde C07 verdi.

    Fan motorundan hafif ses geliyorda, fan motorunu değiştirelim dediler , motor yaklaşık 200 TL imiş. Açıkçası forumda bazı açıklamaları okuyunca kararsız kaldım.
    Önerisi olan var mı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: szgn123

    Merhaba arkadaşlar.Bosh condense 2000w kombi ilk çalıştırmada en düşükte 35 -40 derece 10 m petekle günde 10 m3 yakıyor.normalmidir?ev güney - batı cephe çatı
    dubleks.dış sıcaklık gündüz - gece 15-5 derece.ev içi 21 derece.

    Merhabalar hocam. Tuketiminiz bana normal geldi. Eviniz hem dublexmis hemde 10 m petek boyu. Ama 10u aşar ise normal olmayabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: enyontem

    Merhabalar Bosch exclusiv kombim var. Benim sorunum üç dört yıldır sorunsuz çalışan kombime bu yıl artık bir bakım yaptırayım dedim. Ne olduysa bakımdan sonra oldu ve kombi aralıklarla hata kodları vermeye başladı, önce F07 verdi bir kaç kez, bakımı yapan özel servisi yeniden çağırdım heryeşi kontrol ettiler ama özel birşey bulamadılar. Takip edelim dediler. Yine denedim bu seferde C01 vermeye başladı bir kezde C07 verdi.

    Fan motorundan hafif ses geliyorda, fan motorunu değiştirelim dediler , motor yaklaşık 200 TL imiş. Açıkçası forumda bazı açıklamaları okuyunca kararsız kaldım.
    Önerisi olan var mı.

    Fanin sokulup rulmanlari defisecek kartinda ufak bir arizasi mevcut 170 200 tl arasi fazla verme sadece fana 200 tl ister servisler kartada bi 250 servis seni 500 e cileden cikartir insallah vicdanlilara denk gelirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Teşekkürler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • enyontem E kullanıcısına yanıt
    hayırlı aksamlar

    exclusive, comfortun üst modeliydi sanırım
    f1 f7 fan ile ilgili değil, kartı ile alakalı olması lazım
    cihazınız fan motorunu 2 kademe olarak kullanıyor
    anakart uzerindeki fan roleleri zamanla arızalanıyıor
    sesi cok rahatsız etmıyorsa bosuna değiştirmeyin
  • Merhaba,

    İnşaatı süren evim için Bosch classic condense yoğuşmalı kombi almayı düşünüyorum. FR10 yada FR100 oda termostatını sisteme ekleyeceğim. Kabloyu sıva altından yaptıracağım. 2x0.75 yeterli olacağını araştırmalarım sonucu öğrendim. Ancak ürünü satan sitelerde 3x0.75 denilmiş. Acaba hangisi doğru?

    Kendi montaj dökümanında, Kesit yanlış anlamadıysam uzaklığa göre artıyor. 150metreye kadar 0.75 yeterli olur yazıyor. Ancak 2'li mi yoksa 3'lü mü olduğu konusunda bilgi yok.

    FR10 termostatı ile oda sıcaklığı ayarlaması dışında cihazı tamamen kapatabiliyorum değil mi.


     BOSCH ve BUDERUS KOMBİ hakkında hertürlü sorunlarınız ve cevapları



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ankay2 -- 13 Kasım 2014; 9:14:48 >




  • ankay2 kullanıcısına yanıt
    2*0.75 yeterli kullanım kılavuzu da aynı şekilde topraklama yapacak bir kablo girişi yok zaten fr10da 3.kablo nereye girecek.
    Kombiyi tamamen kapatmak için kendi düğmesinden kapatman gerekiyor. Ama donma koruması moduna getirirsen ortam sıcaklığı o saıcaklığı düşmediği sürece çalışmaz kombi ısıtma için. Sıcak su için kullanmaya devam edersin. Ayrıca Üç yollu vanayı da belli bir sürede bir tekrar çalışarak bloke olmasını n da önüne geçersiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yemret

    Herkese iyi akşamlar kiracı olarak oturduğum evde ilk defa iki gündür kombiyi açmaya başladım kombim bosch zwa24.Kombiyi akşam eve geldiğim zaman açıyorum sıcaklık ayarı için 3. konuma getiriyorum 58 derece su sıcaklığına tekabül ediyor yakmadan önce oda sıcaklığı 16 dereceyken yaktıktan sonra 18 19 derece oluyor oda boyutu 20 metre kare falan odada iki tane eski tip 10 dişli döküm petek var ve tek odayı ısıtmaya çalışıyorum.
    Sizce bu durum normal mi ankara da yaşıyorum 60 derece su sıcaklığında odanın 2 3 derece artması normal mi ne yapmam gerekir.

    Kombiyi kapatmak yerine sürekli açık bırak sabah çıkarken örneğin 1'e getir oda çok soğumadan belli bir sıcaklıkta kalsın ki tekrar ısıtmak için daha fazla gaz yakmasın gelince de SICAKLIK BİRAZ DAHA YÜKSEK OLACAĞI İÇİN BELKİ 2 DE BİLE AYNI SICAKLIĞI SAĞLAYABİLİRSİN.AYRICA EVDE BAŞKA ODA VARSA NORMAL ŞARTLARDA TÜM PETekleri açman daha mantıklı olabilir ama hiç kullanmıyorum diyorsan diğer odaların soğuk havasının ısıttığın odayı etkilememesi için izole etmelisin.




  • Arkadaşlar bosch clasic condense kombiyi kaç dereceye ayarlasam yoğuşma yapar.. Belli bir derece var mı?.. Ya da kaç derecede yaksam daha tasarruflu olur.. Lütfen yardım edin..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toprak4402 kullanıcısına yanıt
    yoğuşma için maksimum sıcaklık 55 derece civarı diyorlardı. FR10 termostadla oda sıcaklığına göre kombiyi çalıştırabilirsin sıcaklığı da termostaddan maksimum 55 ya da daha düşük kaçta ısınabiliyorsan o dereceye sınırlarsın. termostadsız da 3 te 50derecede yanar kombi buna ayarlayabilirsin ama burada tercih senin ev daha düşük sıcaklıkta ısınıyorsa 2ye de ya da arada bir yere de düşürebilirsin
  • Hocam evin altı üstü de boş akşamları 45 derecede bize yetiyor ama küçük çocuk üşüyor gibi sadece çocuğun odasını 50 yada 55 te oturduğum odayı da 45 te kullanabilsem daha güzel olacak ama nasıl??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Demek kimse bilmiyor cevabını..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toprak4402 kullanıcısına yanıt
    Kombiyi 50 derecede çalıştırın çocuk odası hariç diğer odalara termostatik vana takın ve ayarını 3-4 arası yapın.
  • Arkadaslar dubleks ev ve 11 m petek buderus gb012 kombi var. Kis icin petek suyu ve kullanim suyu dereceleri kac olmali. Bir de bazi petekleri kapatmak avantaj saglar mi. Modulasyonlu buderus kablolu termostat var. Oda sicakligini kaca ayarlamaliyim. Cephe kuzey guney il Manisa.Tavsiyeleriniz icin simdiden tesekkur ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    Zebra arkadaşım çok sağolun yardım ettiğiniz için
    .Bu termo vanaları 3 tane peteğe ayarı dediğiniz gibi yapsam. Diğer çalışan 2 peteği full açsam sistem doğru çalışır değil mi..Yani kombi pompasına zararlı etkisi olmaz inşallah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toprak4402 kullanıcısına yanıt
    2 Petek sonuna kadar açık olduğu sürece pompa zarar görmez.
  • nevzat1117 N kullanıcısına yanıt
    Kombinin bulunduğu kattaki tüm peteklere termostatik vana takın ayarlarını 3-4 arası yapın, oda termostatını diğer kata tercihen hole takın onunda ayarını 22°C yapın. Yalıtım yoksa petek arkalarına izopan koyun. Petek suyu 55°C geçmeyecek şeklinde ayarlayın, sıcak su kendi isteğinize göre ayarlayın.
  • 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.