Şimdi Ara

boşanma davasında sürenin uzaması ve avukatların ilgisizliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hayırlı günler

    Bir akrabamın 4 yıl önce açılan boşanma davasında bir ilerleme katedilemedi, ilk avukat 1.5 yıl sonra işi bıraktığından dava başka bir Avukata geçti , celseler sürüyor karşı tarafta sorun olduğu için avukat mahkemeye gelmenin uygun olmadığını her mahkeme gününden sonra bilgi vereceğini söyledi ilk 3 celseden sonra bilgi alamaz olduk. davadaki 2 kişide de sorunlar var (sorunları öğrenmek isteyene özelden iletebilirim) ve 2 de çocuk var . mahkeme açılırken yıpranma parası yazılmış mahkemenin uzamasının etkeni bu yüzdenmiş benim öğrenmek istediğim pek ilgili olmayan avukatı ya da onu atayan baroyu yasal olarak nasıl uyarabiliriz ? ve davayı hızlandırmak için hangi yolu izlememiz gerek?

    Teşekkürler.



  • Öncelikle davanın son durumuna dair net bilgi alın avukattan. Ondan sonra duruma göre bakılır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emin olun ki meslektaşımda elindeki davayı bir an önce bitirmek istiyordur. Davaların uzamasının birden çok sebebi olabilir. Bir sonraki duruşma gününüzü öğrenip duruşmaya bizzat giderseniz davanızın neden uzadığını öğrenebilirsiniz.
  • Nafakanın ilgili olduğu ayın üzerinden 10 yıl gecmişse zamanaşımına uğrar. Nafaka komple zamanaşımına girmez. Örneğin şu an 2017 ekim ayındayız. 2007 ekim ayının nafaka alacağı zamanaşımına uğramıştır ama 2007 kasım nafakası halen talep edilebilir.



    Bir avukattan hukuki destek almanızda fayda var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok teşekkür ederim hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.