Şimdi Ara

Boşanma Davalarında Boşanma Avukatının Faydaları Nelerdir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Boşanma Davalarında Boşanma Avukatının Faydaları Nelerdir?

    Boşanma Davalarında Boşanma Avukatının Faydaları Nelerdir?

    Ankara Avukat

    Çeşitli nedenlerden dolayı yürütemediğiniz evliliğinizi, yasal olarak sona erdirmek için boşanma yoluna girmek çok kolay olmayan bir süreci beraberinde getirmektedir. Bu süreçte haklarınızı savunmak ve gereken işlemleri daha doğru bir şekilde yürütmek için davanızda her an yanınızda yer alacak bir Boşanma Avukatı ile daha makul bir sürede davanızı sonlandırabilirsiniz.

    Her davada olduğu gibi boşanma davalarında da vekil tayin etmek zorunda değilsiniz. Davanızı avukat olmadan da takip edebilir, kendinizi savunabilir ya da hak talebinde bulunabilirsiniz. Bununla birlikte başka birisi sizin için dava başvurusunda bulunamaz. Sadece tayin ettiğiniz vekil aracılığı ile davanızı açabilirsiniz. Bu vekillerde ancak ve ancak avukatlar olabilmektedir. Bu nedenle davanızı kendiniz yürütmek istiyorsanız bizzat kendiniz Aile Mahkemelerine başvurarak davanızı açmanız gerekmektedir. Ancak yargılama usulünü, hak ve sorumluluklarınızı bilmemeniz, davanızda haksız görülmenize ya da maddi manevi kayıplara uğramanıza sebep olabilir.

    Boşanma davanız ister anlaşmalı ister çekişmeli olsun bu süreçte yasalarla belirlenen hak ve görevlerinizi kendiniz takip etmeniz oldukça zor olacaktır. Bu nedenle, kesin olarak kararınızı verdikten sonra boşanma işlemlerinizi yürütmek ve haklarınızı yasalar doğrultusunda korumak amacıyla işinin ehli bir Boşanma Avukatı ile çalışmanız sizin menfaatiniz için en doğru seçim olacaktır.

    Boşanma kararı almanız hemen boşanabileceğiniz anlamına gelmemektedir. Boşanabilmeniz için geren bazı şartlar ve yükümlülükler bulunmaktadır. Bu şartlar ve yükümlülükler boşanma sebebine göre değişmektedir. Eğer eşinizle anlaşmalı olarak boşanmak istiyorsanız bunun için en az bir yıl evli kalmanız gerekmektedir. Ayrıca bazı protokollerin yerine getirilmesi mal ve çocuk durumlarının sağlıklı bir iletişimle ele alınması gerekmektedir. Bu durumlarda birlikte çalıştığınız Boşanma Avukatı, sizin için bu protokollerde gereken işlemlerin lehiniz doğrultusunda gerçekleşmesini sağlayacaktır.

    Eşiniz boşanmak istemiyor veya eşiniz sizden boşanmak istiyor, fakat siz istemiyorsanız ya da boşanmanın mali sonuçlarında anlaşmaya varamıyorsanız, bu boşanma davları çekişmeli boşanmalar olarak değerlendirilmektedir. Bu tür davlarda eşiniz size çeşitli ve yersiz suçlamalarda bulunabilir ya da haksız bir şekilde yüklü bir nafaka isteyebilir. Bu gibi durumlarda kendinizi yeterince iyi savunamamanız, sizin hak kayıplarına uğramanıza neden olabilir. Bu kayıpları yaşamamanız için bir avukata müracaat etmeniz faydalı olacaktır.

    Davanızda bir Boşanma Avukatı ile hareket etme kararı aldığınızda, avukatınız ile sizin aranızda sadece vekâlet kaynaklı bir iş ilişkisi yoktur. Bunun yanı sıra karşılıklı güven duygusunun sağlanması gerekmektedir. Avukatınıza dava sürecinde gerekli tüm açıklamaları saklamadan yapmanız, davanızın gereksiz yere uzamasını ve umulmadık bir gelişmenin aleyhinize işlemesini önleyecektir. Bu nedenle davanız boyunca avukatınızın sizi doğru bir şekilde savunabilmesi adına bütün mahremiyetiyle boşanma sebeplerinizi açıkça ifade etmelisiniz. Boşanma sebeplerinizi avukatınıza tam anlamıyla anlatmadan, boşanma davanızın açılması durumunda dava sonucunda hüsran yaşamanıza neden olabilir.
    Diğer yandan boşanma davalarında en önemli delil tanık delilidir. Bunun yanı sıra belge fotoğraf gibi deliller davanın gidişatına yön vermektedir. Avukatınız ne kadar davanıza hâkim olursa olsun, Yargıtay kararlarını ne kadar iyi analiz ederse etsin, boşanma sebepleri boşanmaya yeterli değilse ya da suçlamaları ve sebepleri kanıtlayacak deliller bulunmuyorsa dava reddedilmeye mahkûmdur.

    Boşanma davanızda da sizleri en iyi bir avukat savunacaktır. Dosyanızla ilgili tüm detaylara hâkim, Yargıtay’ın kararlarını devamlı takip eden, toplumun sosyolojik yapısı hakkında bilgi sahibi ve en önemlisi de insan psikolojisinden anlayan yani işinin ehli bir Boşanma Avukatı, bu süreçte sizi savunmanın yanında bilgilendirerek de doğru kararlar almaya yönlendirecektir. Bu şekilde davanızın sonucuna kısa zamanda ulaşabilirsiniz.

    https://goo.gl/owf7Vg
    Aile Boşanma Hukuku, Avukatlık ve Danışmanlık, Bankacılık Hukuku, Çevre Hukuku, Ceza Hukuku, Deniz Ticareti Hukuku,Devletler Hukuku, Enerji Hukuku, Faktoring Hukuku, Fikri ve Sanat Eserleri Hukuku, Gayrimenkul Hukuku, Hava Hukuku, İcra Hukuku, İdare Hukuku, İş Hukuku, Kamu İhale Davaları, Kira Hukuku, Kıdem Tazminatı, Kıymetli Evraklar Hukuku, Miras Hukuku, Nafaka Davaları, Sağlık Hukuku, Sigorta Hukuku, Şirketler Hukuku, Spor Hukuku, Tanıma ve Tenfiz, Tasarrufun İptali, Taşınmaz Hukuku, Ticaret Hukuku, Ticari İşletme Hukuku, Toprak Hukuku, Velayet Davaları, Vergi Hukuku,Yabancılar Hukuku Medeni Hukuk, Borçlar Hukuku, Ceza Hukuku, İcra İflas Hukuku, ve Tazminat Hukuku alanlarında Avukatlık hizmeti vermektedir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bidakkabi -- 4 Mart 2017; 17:16:52 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.