Şimdi Ara

Borderlinx Rezaleti - Uzak durun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.517
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Daha önce borderlinx'le alışverişlerim oldu böyle bir de rezillikle karşılaşmadım. Örneğin, 79 dolara kindle paperwhite almıştım; 74 euroya denk geliyordu; vergi ödemeden toplam 13 dolar kargo parası ödeyip almıştım. Yine herhalde öyle bir ücret öderim diyip 2 tane kindle tablet siparişini toplam 66 dolara verdim. Neyse bunlar borderlinx'e geldi. Sonra bu ikisine borderlinx 41 dolar kargo parası artı 18 dolar vergi gibi abuk bir ücret çıkardı. Müşteri temsilcisine bağlandım; inatla ürün fiyatı artı kargo ücreti üzerinden vergi hesaplanıyor diyor hiç bilmiyorum sanki. Hadi vergiyi geçtim kargo parası da rezalet. O adamlara da para kaptırmayı hiç istemiyorum. İyice dolandırıcıya bağlamış bu firma, uzak durun kullanmayın kullandırtmayın.



  • 2 tane olduğu için ticari olarak değerlendirilmiş olabilir. Ben de 2 monitör aldım gümrüğe takıldı vergisini ödedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: forumnik

    2 tane olduğu için ticari olarak değerlendirilmiş olabilir. Ben de 2 monitör aldım gümrüğe takıldı vergisini ödedim.

    2 tane monitör 75 euroyu geçmiştir diye tahmin ediyorum. Her türlü vergisi var, hatta teki 75 eurodan fazlaysa onun da vergisi var. 2 tane toplam 66 dolarlık tabletin ne vergisi ticarisi olacak? Ticari olsa zaten özel izin gerekir hiç geçmez. Ayrıca bunun kararını verecek olan da borderlinx değildir en başta. Bana dedikleri ürün fiyatı artı kargo 75 euroyu geçtiği için vergi çıkıyor; ki yok öyle bir saçmalık. Element uydurmuşlar milleti kazıklamaya.
  • lycantrophic kullanıcısına yanıt
    vergi sadece ürün fatura tutarı üzerinden hesaplanıyor. Ama burada borderlinx riske girmemek için böyle bişey uydurmuş olmalı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: forumnik

    vergi sadece ürün fatura tutarı üzerinden hesaplanıyor. Ama burada borderlinx riske girmemek için böyle bişey uydurmuş olmalı.

    Okkalı ama hakaret içermeyen bir email attım adamlara dün; daha cevap bile veremediler. ABD'de bunları şikayet edebileceğim bir yer varsa önerilere açığım.
  • tek tek yollayamıyorlar mıymış peki ? faturada ikisi bir olduğu için mümkün müdür bilmiyorum ama en azından 1 kargo fazla vermiş olursunuz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben defalarca Borderlinx'i kullandım. Genellikle 70-75 € civarında alışverilerim oluyor. Şimdiye kadar bahsettiğiniz tarzda bir sorun yaşamadım. Vergi hesaplanırken kesinlikle kargo ücreti dahil edilmez. Acaba sizin pakettin ebatı büyük mü gelmiş? Paketin bordelinxte yazan ebatını ve ağırlını yazabilir misiniz? Sitesinden hesaplayalım.
  • Ayni konuda farkli sikayetler de okudum, borderlinx vergiyi pesin alip sonra da odemiyormus. Sorgulatan biri de vardi. Ben de 75 euroya yakin cok alisveris yaptim ilk kez boyle bisey oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sistemleri otomatik vergi cikariyor. Rezillik. En fazla 13 dolar odemistim simdiye kadar bunlara.
     Borderlinx Rezaleti - Uzak durun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam şimdi tekrar baktım, sistemlerini biraz değiştirmişler sanki. Daha önce fiyat hesaplamasında boyutları minimum girip, fiyatıda 75-80 dolar(75€ nun altında kalacak şekilde) girince hiç vergi çıkmıyordu. Şimdi 65 doların üstünde ufaktan vergi koymaya başlamış. Boyutlar büyüdükçe muhtemelen vergi ve kargoda fazlalaşır. Site cazibesini kaybetmeye başlamış
  • Sleipnirr S kullanıcısına yanıt
    Eskiden ben de kullanmistim defalarca. Simdi dolandiciliga baslamis pislikler. Vergisiz kargo fiyatlari da ucuk.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı durum bu gün başıma geldi. Israrla kargo ücretinin dahil olmaması gerektiğini söyleyip resmi link verdim. Delirtti müşteri temsilcisi. Bankaya dilerkçe versek bir yolu olur mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozanselte

    Aynı durum bu gün başıma geldi. Israrla kargo ücretinin dahil olmaması gerektiğini söyleyip resmi link verdim. Delirtti müşteri temsilcisi. Bankaya dilerkçe versek bir yolu olur mu?

    Aynı şeyi ben de yaşadım. İşin komiği 66 dolara iki tablet aldım. 10 dolar promosyon kodu verdi amazon, 10 dolar da refund yaptılar sağolsunlar. 46 dolarlık alışverişe 60 dolar kargo ücreti de enteresan oldu. Borderlinx'te önce müşteri temsilcisiyle kavga ettim, sonra email yolladım, 24 saati çoktan geçti hala cevap yok. Ne yapılabilir diye bekliyorum, bunlara para kaptırmak gibi bir niyetim yok.
  • Borderlinx'le canlı temsilciye bağlanıp sıkıştırıyorum sürekli. Borderlinx'le vergi konusunda sıkıntı yaşayan varsa şu kısımları iletebilir, ikidir bunları koyuyorum önlerine, finans departmanına bağlanayım bir gün içinde email atarım diyorlar :
    http://ggm.gtb.gov.tr/frequently-asked-questions-faq/import-regime

    Question: How to import goods through post?
    Answer: All post bags and parcels taken to Custom territory of Turkey are dispatched to postal authorities under supervision of the customs administration and are subject to the customs control.
    Goods, taken to the Customs Territory of Turkey through post or cargo transportation and do not exceed 75 euro are defined as “noncommercial” and are granted exemption. Passengers are free to bring items not exceeding 430 Euros in total real value, the limitation of which is not valid for goods brought through post or cargo transportation.
    While dispatching goods do not exceed 1500 euro, fixed tax is applied depend upon where it is exported from:
    For goods from EU: %18
    For goods from other countries: %20
    Shipping cost is not included in taxing of goods taken by postal service or cargo transportation.
    For more information follow the link below;http://ggm.gtb.gov.tr/sikca-sorulan-sorular/bireysel/posta-ve-hizli-kargo-muafiyetleri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lycantrophic -- 12 Aralık 2016; 14:33:20 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.