Şimdi Ara

Boğaziçi Bilgisayar VS Cerrahpaşa Tıp

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
2
Favori
2.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar çok saçma gelebilir.Sen ne biçim insansın daha ne istediğini bilmiyorsun diyen arkadaşlar da olacaktır. Ama ne yapayım benim istediğim tek şey çalışıp vatanıma milletime aileme faydalı bir insan olabilmek. Ama hangi mesleği yaparak daha faydalı olacağımı kestiremiyorum. Meslek seçmek elimde olsaydı Futbolcu olmak isterdim. Ama yok bu imkanım yok. önümde iki meslek var Doktorluk ve mühendislik.Bu bölümleride en iyi üniversitelerde okuma şansına sahibim. Tecrübelerini benimle paylaşıp yardımcı olmak isteyenlere şimdiden teşekkür ederim



  • Boğaziçi Bilgisayar ezer bence
  • Tıp fedakarlık işidir. Sonra girip pişman olabilirsin.
    Mühendislikse zeka işidir. Yaratıcılık işidir.

    Kendini doktor olarak hayal et, sonra bilg. mühendisi olarak. Hangi hayal seni daha çok mutlu ettiyse onu seç bence. :)
  • forumda bir kaç arkadaş vardı tıp okurken bırakma noktasına gelmişler.

    şimdi şöyle söyliyim tıp çok zor ve yıpratan bir meslek yeri gelecek tedavi diye milletin makatına elini sokacaksın yeri gelecek vajinaya geliceksin yeri gelicek insanların hayatları sana bağlı olucak , psikolojik olarak seni normal yaşantındada bu takip eder.Yani iş işte kalır mantığını güdemezsin tıpta.Gelelim maaşlarına bir kere 6-7 sene okuyup doktor olduktan sonra 10 bin maaş alırım havasına girmeyeceksin zaten giremezsin çünkü 10 bin 20 bin lafları profesörler için geçerli özel muaynane veya özel hastanede çalışıcaksın ki genelde 45 yaşında millet proluğa yaklaşıyor.yani bir 15-20 sene ah vah çekeceksin.

    Gelelim bilgisayar müh.

    kuzenim boğaziçine 1.likle girdi 1.likte bitirdi , amerikaya gitti önce aç sokaklarda yattılar böyle 3-5 hafta civarı sonra 2-3 sene zor koşullar ama işler rayına oturunca orda ev aldı evlendi araba aldı ki aldığı evi burda 6-7 sene çalışmayla alamazsın aldığı arabayı alamazsın.Ama stresi daha azdır tıpa göre en azından iğrençliklerle karşılaşmayacaksın.Karar senin.




  • tıp oku önümüzü kapama şaka şaka benim hedefimdi boun bilgisayar olmayacak ama ilgi alanına göre tercih yap derim bilgisayar mühendisliği matematik temellidir tıpta malum biyoloji kimya özellikle biyoloji sen hangisine daha çok ilgiliysen onu yaz bence
  • Boğazici endüstri mi hacettepe tıp mi sizce

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • *umutlu* * kullanıcısına yanıt
    aha buda benden
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ergenus94

    aha buda benden

    aynen kardesim asistanla doktorla falan gorustum hicbiri onermedı çevremdeki bazı kimseler tıp güzeldir diyo tam kararımı vermisken geri başa sarıyo herşey içine girince anliyosun bazen neyin ne olduğunu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ülkede en kral mühendislik mezununun en kötü tıp kadar (Tus'u kazanmış veya kazanmamış) maaş alabilmesi en az 15 yıl tecrübesi olması gerekiyor. Aldıkları net maaşı bırak, doktorların sadece 1 gece ek nöbetine 1000 lira veriyorlar. Başka söze gerek var mı ? Bunun yanında bilgisayar mühendisliğine aşırı ilgisi olmayan birinin bilgisayarı seçmesi çok yanlış. Çünkü hem yoğun çalışacaksın ve karşında sana emir veren (belki de lise mezunu bir patronun) olacak. Adam gibi maaşın olsa hadi yine bir nebze sineye çekilir ama o da yok. Boğaziçi sana sadece ilk işinde avantaj sağlar. Daha sonra zaten üniversitene bakmazlar, senin yaptığın işe bakarlar. Tüm bunlar makine ve elektrik elektronik için de geçerli.

    Not: Endüstri mühendisliğini tenzih ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bıyıklı genç forvet -- 25 Ağustos 2015; 15:24:45 >




  • Ne yaptın hocam ? Hangisini yazdın bitirmiş olman lazım şimdiye xd ???

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • up :D

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Up

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yükselsin, ben de merak ettim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gazi tıpa gitmiş

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tıpta hayatlar kurtarıp birine hatta onun yakınlarını da sayarsak pek çok insana sağlayabileceğin en iyi faydayı sağlayacaksın. Hem belki iyice uzmanlaşırsan yeni tedavi yöntemleri bulup ülkemizi onurlandırırsın.

    Mühendislikte ise proje yapacaksın sadece. Ha, olur da çok iyi bir mühendis olursan belki bir şeyler icat edersin. Bu şeyler de insanlara çok faydalı olur.

    Kısacası faydalı olma yönünü sorduğun için tıp diyorum. Fakat çok önemli bir seçim yapacaksın. Yani sadece fayda kısmına bakma. Hayatının sonuna kadar mutlu olacağın mesleği iyice düşün

    Kısaca

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cerrahpaşa tıp ve Boğaziçi bilgisayar arasında kalıp gazı tıpa gitmek. Yapılacak en kötü tercihlerden biri olmuş bence.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ikisi de çöp. ytü makina yaz dünyanın en zeki ve karizmatik insanı ol.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 12galatasaray12 kullanıcısına yanıt
    Hocam yıllar önce açılmış konu, sahibi mezun bile olmuştur şimdiye:) mühendislikte de çok büyük şeyler yapılabilir bu arada, "sadece"lik kısmı yok pek, görüşünüze tam katılmıyorum.
  • Uzanım7 U kullanıcısına yanıt
    Farketmedim onu djdkfjd

    Hocam ama neresi yanlış (:

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 12galatasaray12 kullanıcısına yanıt
    Hocam ya :D
    Ben şuna katılmıyorum: tıp vs X kıyaslamasında insanlar doğrudan tıpı "faydalı" diye ön plana koyuyo. Halbuki belki o doktor işini düzgün yapmıyor, kıyaslamadaki X de inanılmaz faydalı. Picasso mesela. Birçok doktordan daha faydalı olmuştur, nice insanın beynini geliştirmiş, onlara mutlu olacak bir sebep vermiştir. Falan filan işte çok uzattım:)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.