Şimdi Ara

Body Background ile Browser Uyumsuzluğu - Yardım Lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, menülerimi, grafiklerimi body background ile sayfanın bgsine yerleştirmek ve bgnin üzerine bu menü ve şablonlarla uyumlu yazılar yazmak istiyorum.Fakat ayarlamayı kendi bilgisayarıma göre yapınca bir sorun olmuyor, başka bir bilgisayarda veya başka bir browserda sayfayı çalıştırınca yazılar ile menülerin uyumsuz yerlerde olduklarını görüyorum.Her bilgisayarda bgmin ve yazıların aynı şekilde çıkmasını sağlayabilir miyim, veya bana önerebileceğiniz başka bir şey va mı?



  • Sorun bir background resminin her bilgisayarda farklı şekilde görünmesi.Mesela büyük bir background resmi seçtim, benim bilgisayarımda sol üst tarafı görünüyor ve ben sayfa üzerindeki yazılarımı buraya göre ayarlıyorum fakat başka bir bilgisayarda sayfayı çalıştırdığımda resim daha büyük görünüyor, dolayısıyla hazırladığım yazılar yerinde olmuyor ve düzensiz bir görüntü oluşuyor.Ben de bu background resminin her bilgisayarda aynı şekilde görünmesini istiyorum...
  • body background attribute olarak mı var yoksa CSS kullanarak mı yaptın?
  • CSS olarak değil normal html kodu olarak.Reset.css kullanmaya başladım ama yine de sorun devam ediyor.
  • CSS'de bacground pozisyonu ile ilgili deneyebileceğin çeşitli özelliklerhttp://www.w3schools.com/css/css_background.asp adresinde var. Bunlardan bir tanesi sorununa çözüm buluyor olabilir. background-position:left-top mesela. Aklıma bir de background-repeat:no-repeat geliyor. Görmeden çözüm bulamayacağım. Bu konuyla ilgili bu kadar.

    Aklıma başka gelen şey ise sayfanın içeriğini ana bir içerene(container) dahil edin. div gibi table celle gibi. Sonra bunların genişliklerini sabit tutun ve bg resmini bunlara ekleyin. Ondan sonra içeriğe geçin. Bu da kulağı tersten tutabileceğiniz başka bir yol.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.