Şimdi Ara

BMW ConnectedDrive Hizmetlerini Sonlandırıyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
7.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bugün gelen SMS ve mail ile birlikte öğrendiğim ve adeta yıkıldığım bir gelişme oldu. BMW ConnectedDrive hizmetlerini sonlandırıyor!

    Gelen maile bakalım :

    Değerli Müşterimiz,

    Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (“BTK”) 2018/DK-YED/27 sayılı kararı uyarınca araçlarda katma değerli hizmet sunumuna imkân sağlayan haberleşme sistemlerinde kullanılan SIM kartların ülkemizde mobil elektronik haberleşme hizmeti sunmak üzere yetkilendirilmiş işletmecilerden temin edilmesi veya söz konusu işletmeciler tarafından kontrol edilebilecek şekilde programlanabilir olması, ayrıca kullanılacak sunucuların Türkiye’de bulundurulması gerekmektedir. Bu kapsamda sunulan bu hizmetlerin durdurulması zorunluluğu doğmuştur.

    BMW ConnectedDrive katma değerli hizmetlerimizin satışları 26.06.2019 tarihi itibarıyla sonlandırılmıştır. BTK kararında öngörülen yükümlülüklerin yerine getirilebilmesi, kapsamlı teknik çalışmalarının yapılmasını gerektirdiği için; BMW ConnectedDrive Genel Hizmet Şart ve Koşulları kapsamında zorunlu olarak tüm ConnectedDrive hizmetlerimiz 30.06.2019 tarihi itibarıyla sonlandırılacaktır.

    Bağlayıcı yasal değişiklikler nedeniyle oluşan bu zorunlu uygulamayla ilgili göstermiş olduğunuz anlayışınız için teşekkür ederiz. Tüm sorularınız için BMW İletişim Merkezi hattımız 0850 252 10 10'dan bizimle iletişime geçebilir veya Sıkça Sorulan Sorular sayfasını inceleyebilirsiniz.

    Saygılarımızla,
    Borusan Otomotiv

    Aslında burada Borusan Otomotiv'in yüzünden olmadığı aşikar fakat gerçekten benim ve benim gibi ConnectedDrive ve Remote özelliğini kullanan kullanıcıların şu an canları epey sıkılmıştır diye düşünüyorum.

    İnternet sitesinde yazan faydalı bilgileri de şuraya bırakayım :

    Otomobil üzerinden acil durum çağrı hattına bağlanabilecek miyim?
    • Manuel ve otomatik acil çağrı fonksiyonu yalnızca 112 acil çağrı merkezini arayacak şekilde devam edecektir. (112’ye konum iletimi ve 112’nin aracı geri arayabilme özelliği olmayacaktır.)

    Bu uygulama sadece BMW markasına özel bir durum mu? Diğer markalarda da bu tür hizmetler sonlandırılacak mı?
    • Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (“BTK”) 2018/DK-YED/27 sayılı kararı uyarınca araçlarda katma değerli hizmet sunumuna imkân sağlayan haberleşme sistemlerinde kullanılan SIM kartların ülkemizde mobil elektronik haberleşme hizmeti sunmak üzere yetkilendirilmiş¸ işletmecilerden temin edilmesi veya söz konusu işletmeciler tarafından kontrol edilebilecek şekilde programlanabilir olması, ayrıca kullanılacak sunucuların Türkiye’de bulundurulması gerekmektedir. Sunucularını yurtdışında bulunduran ve uluslararası SIM kart kullanan tüm otomobil markaları bu mevzuata uymakla yükümlüdür.

    ConnectedDrive’ın kapatılması otomobildeki hangi donanımların kullanımını etkileyecek?
    İptal Olacak Hizmetler :
    • Gerçek Zamanlı Trafik Bilgisi
    • ConnectedDrive Hizmetleri (Spotify'ı özellikle her seferinde kullanıyordum.)
    • ConnectedDrive Store
    • Uzaktan Erişim
    • 3D Remote View
    • Teleservice
    • Akıllı Acil Durum Çağrısı
    • Navigasyon Güncelleme (Yetkili Servisler tarafından güncelleme gerçekleştirilebilir)
    *ConnectedDrive uygulaması Apple Store ve Google Play’den indirilemeyecek ve mevcut uygulama devre dışı kalacaktır.


    Devam Edecek Olacak Hizmetler :
    • Müşteri İlişkileri, Yetkili Servis, Yol Yardım
    Apple Car Play
    • 112 Acil Durum Çağrı Hattı;
    "Manuel ve otomatik acil çağrı fonksiyonu yalnızca 112 acil çağrı merkezini arayacak şekilde devam edecektir. (112’ye konum iletimi ve 112’nin aracı geri arayabilme özelliği olmayacaktır.)"

    Ayrıca bir ücret iadesinin yapılması söz konusu. Merakla beklemekteyiz.

    Detaylı bilgi için BMW ConnectedDrive Hizmetlerinin Durdurulması Hakkında



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PoSSiBiLiTY -- 27 Haziran 2019; 19:15:37 >







  • Peki yasa dışı yollarla bunu açmanın yolu var mı?? Çok saçma bir karar benim malımın özelliğini sen nasıl kısarsın sana ne???
  • Mercedes Me de aynı sebeple kapandı, sorun sadece BMW ye özel değil.
    Devletimiz takip edemediği iletişim servisi kullanılmasını istemiyor.
    Polis devletine bir adım daha yaklaştık.
  • tam anlamıyla rezalet gerçekten, remote özelliği benim için çok önemliydi. arabayı valeye falan verdiğim zaman nerde olduğunu telefondan görebiliyordum, kapıyı açık unuttuğumu düşünüyorsam telefondan kapıları kitliyordum falan. ayrıca ben remote özelliğini kullanabilmek için yıllık paket satın aldım, otomatik iade edilir heralde diye düşünürken borusanın sayfasına baktığımda 16 temmuzdan itibaren bizim arayıp iptal sırasına girmemiz gerekiyormuş. böyle salak şey olabilir mi?
  • Arabalar teknolojik olarak geri gitti simdi. Navigasyon eger anlik trafik vermeyecekse nasil dogru tespit yapacak.. sacmalik
  • boraata B kullanıcısına yanıt
    CarPlay kalacakmış da küçük ekranlarda CarPlay yok
  • Ya carplay olsa ne olur bildigin eski tip yol bilgisayarli araba oldular iste :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boraata -- 29 Haziran 2019; 22:44:42 >
  • bizim araçta halen canlı trafik bilgisi gösteriyor ama drive ekranından connected drive market seçeneği tamamen gitti, Spotify da çalışıyor. Bunlar böyle devam ederse hava durumu falan artık onları gözardı edecez. Ama bunlar giderse o zaman sıkıntı başlar
  • Ben telefonda gorustugumde spotify de gidicek dediler ama hala kullaniyorum umarim kapanmaz.ayrica id4 kullanicilari icin bmw apple carplay calismasi yapiyormus.bunun icin normalde bir donanim takilmasi lazimmis(wireless anteni yada wireless sarj donanimi gibi birsey)
  • Store kapalı olunca, apple carplay sadece servisten mi satın alınabilecek?
  • cyberfrs C kullanıcısına yanıt
    Carplay mağduriyeti olanlara da mı sunulacak anlamadım. Mesela bizim araçta geniş ekran nbt var, ama g30 olmadığı için normalde carplay yok arabada. Onu nasıl verecekler? Yazıklar olsun ya BMW'ye 3 yıldır kullandığımız özellikleri gerekli şeyleri yapmadığından bir anda sonlandırmak? Nasıl kurumsallık bu ? Üstelik 3 sene önce sırf bunlar olsun diye 2000 küsür lira para ödemiştik. Ardından 300 küsür lira yok canlı trafik yok spotify özelliği bunlara ayrı ayrı para ödedik yahu.
  • 2015 F10 kullanıyorum. NBT ve sos var. iPhone ile araca uzaktan bağlanma, havalandırma vs. gibi uygulamalar hala çalışıyor. Telefonu USB ile bağlayıp telefondan spotify uygulamasını açınca ekranda da görüyorum. Bu şekilde kalacak mı acaba yoksa bu servisler de mi sona edecek. Bilgisi olan var mı?
  • trooper_gs kullanıcısına yanıt
    Borusan forumdaki birine, yavaş yavaş tüm otolarda kapatılacak ana bu süreç alacak demiş. Bugün kontrol ettiğimde sipariş verilebilen connnected drive sitesi tamamen kapatılmış.

    Dün borusanı aradım carplay almak için. Artık sadece servisten açtırılabilecekmiş ama daha hizmete başlanmamış. Merak edenler olurasa bilgisine,
  • Haram zehir zıkkım olsun
  • Benim connected drive bugun kapandi. Borusani aradim BTK nedeniyle kapaniyor dediler. Tekrar acilip acilmayacagini bilmiyorlarmis. Connected drive uygulamasi da appstoredan kalkacak dediler.
  • Sayın BMW ConnectedDrive Müşterimiz,

    ... şasi numaralı BMW aracınız için mobil telefon bağlantısını devre dışı bırakma talebinizi aldık.

    Mobil telefon bağlantısının devre dışı bırakılması sonucunda satın alınan BMW ConnectedDrive hizmetlerinizi artık kullanamazsınız. Lütfen BMW aracınızda Akıllı Acil Çağrı’nın tetiklenmesinin de artık mümkün olmadığını dikkate alın.

    Mobil telefon bağlantısını yeniden etkinleştirmek veya satın alınan BMW ConnectedDrive hizmetlerinizin durumu hakkında bilgi almak için lütfen Internet'te "BMW ConnectedDrive" sayfasını ziyaret edin.

    Saygılarımızla,

    BMW ConnectedDrive


    Bana da boyle bir mail geldi bugun.tek istedigim spotify uygulamasinin kapanmamasi en cok onu kullaniyorun
  • Az önce benim connected drive hizmetlerini sonlandırdılar. Telefondan programa girdiğimde aracım artık görünmüyor. Şimdi arabaya gidip denedim. Online hizmetlere ulaşamıyor. Simkart çalışmıyor diyor. Arabanın özellik olarak passat dan farkı kalmadı. En sevdiğim özellik connected drive’dı. Sos butonunu daha önce denemiştim. Kaza anında bastıgınızda Almanya’ya arabanın konumu, nasıl bir kaza oldugu, kaç airbag’in açıldıgını, kaç emniyet kemeri takılı oldugu gibi bilgiler gönderiyordu. Şimdi sadece 112’yi arayacakmış. Onu cepten ben de ararım
  • aynı mail banada geldi az önce, kendi isteğim üzerine hesapta sonlandırılmış ben anlamıyorum bu nasıl bi iştir arkadaş kimin isteği üzerine sonlandırdın, btk her zamanki gibi görevini yaptı orda sorun yok ama 1.6 benzinli arabalara 400k isteyen borusan bir sim kart takamayacakmı bu araçlara? satarken ücretini alıyorsun ama bizlik birşey yok demekle olmuyor bu işler anlaşırsın bir operatör ile.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.