Şimdi Ara

BlackBerry Z10 ilk parti satışları beklentilerin üzerine çıkabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • BlackBerry Z10 ilk parti satışları beklentilerin üzerine çıkabilir





    BlackBerry firmasının geçen hafta resmi olarak lansmanını yaptığı BlackBerry 10 işletim sistemini taşıyan ilk modellerden olacak Z10, bu aydan itibaren global olarak raflarda boy göstermeye başladı. İlk cihazların satış rakamları işletim sisteminin ve dolayısı ile firmanın geleceği hakkında net öngörülere imkan tanıyacakken, gelen ilk izlenimler modelin olumlu karşılandığını gösteriyor.




    İngiltere'de analizlere göre ön siparişlerde cihazın iyi bir başlangıç yaptığı görülüyor. Modelin satışa çıkacağı perakendecilerde özellikle beyaz renkli Z10 versiyonunun önsiparişlerde tükenmek üzere olduğu ve siyah renkli versiyonun da sınırlı sayıda stoğa sahip olduğu rapor ediliyor. O2, Vodafone, Orange ve EE operatörlerinde stoklar tükenmek üzere. Uzmanlar ilk parti ürünlerin yüzbinlerce satış yapabileceğini tahmin ediyor. Kanada ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde de ön siparişler oldukça fazla sayıda. 




    İngiltere, BlackBerry cihazları için önemli bir pazar olduğundan dolayı buradaki benimsenme oranları firmayı cesaretlendirecektir. Mart ayında ABD pazarına da çıkacak olan Z10 modelinin burada da aynı ilgiyi görmesi, milyonluk satış rakamlarının kolayca geçilmesi anlamına gelecektir.




    BlackBerry sözcüsü Amy Jones da ilk sevkiyatların oldukça cesaretlendirici olduğunu ve ürünün kısa sürede satışa başlamasından dolayı memnun olduklarını dile getirdi. Ülkemizde de bu aydan itibaren BlackBerry Z10 satışına başlanacak. Modelin yurtdışı fiyatı 1300TL seviyelerinde. 

     








  • Güzel cihaza benziyor fakat pahalı olacaktır, genelde , yurtdışı fiyatı ile Türkiye fiyatları arasında neredeyse 2 katı fark oluyor, 2000 TL nin üzerinde bir fiyat ile gelecektir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuncay_d -- 4 Şubat 2013; 23:05:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2000 tl ye yakın girerse o donanıma o kadar para verilmez bence edeceği 1100-1300

  • Harkulade bekliyoruz 2000 tl den girerse iyi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xlmnt13

    2000 tl ye yakın girerse o donanıma o kadar para verilmez bence edeceği 1100-1300


    O donanımamı? Siz donanım özelliklerine baktığınıza eminmisiniz. Sıkı bir android taraftarıyımdır fakat herkes biliyor ki andoridin sistem kaynaklarını nasıl tükettiğini. Neden kimse iphone olunca donanıma pek bakmıyor çünkü işletim sistemi stabil. 256 mb ram bile olsa eğer sistem hızlı çalışacak ve oyunları kaldıracaksa bence laf etmeye gerek yok.

    Bence blackberry şuan çok iyi bir iş çıkarttı. Kendimde blackberry kullanıyorum ne zamandır ve çok sevmeme rağmen gerçekten pahalı cihazlar ve bazen insanı çıldırtabiliyor. Bence şuan blackberry'nin en kötü yanı telefonun pahalı olmasıdır.

  • 1600 civarı çıkması gerek türkiyede.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: l3ittersweet

    1600 civarı çıkması gerek türkiyede.

    Keşke 1600 ile çıksa ama büyük ihtimal 1800 ve civarında çıkıcaktır. Bu cihazın rekor falan kıracağına inanmıyorum, herkes temkinli yaklaşıyor. Ama bundan sonraki model bence rekor kırabilir.
  • İngiltere fiyatı 480 Pound ve IP4S-IP5 aralığında. Buradaki fiyatı da 1500-2000 bandında olacaktır. Geniş aralık vermemin sebebi de firmaların farklı kar marjları ile çalışması. 1100 TL diyen arkadaşlara "keşke öyle olsa" diyorum.
    Bu arada 2013 yılı içinde BB 6 model çıkartacak. İkincisi tuş takımlı Q10. Ara segment cihazlarda fiyat 1200 TL bandına düşebilir belki. Ama o cihaz da ne kadar tat verecek tartışılır.

  • bize gelen cihazlar genelde ingiltere ( pound ) değilde euro üzerinden hesaplanıyor.Sanırım fiyat 1700 tl olacak.Bizim aç devlet politikamız ve aç distribitör politikamız malesef fiyatlara neredeyse % 60 - 70 ekliyor. :(

  • DH editörleri normalde Android dışındaki haberleri çevirip altınada olumsuz yazmayı severler ama BB10 de birşeyler var ne acaba :) İnsanın kafası karşıyor.

  • bu videoda blacberry 10 un temeli olan QNX kernelli işletim sisteminin , stabilite ve dayanıklılığını göstermişler.Uzay mekiklerinde ve otomobil beyinleri gibi riskli yerlerde kullanıldıgından bahsetmiş.
    http://www.youtube.com/watch?v=dY1ecfWT3GQ
    http://www.youtube.com/watch?v=sj8tSx5W3L8

  • Bu telefondan çok umutluyum şahsen. Bb'nin stabilligi ve kalitesi bunun yanında bol uygulama eklenirse piyasadaki çoğu telefondan iyi gibi duruyor...
  • 1800 civarı olursa iphone killer olmaya aday olur. Zaten yurtdışında stoklar tükenmiş...eğer appworld yeterli olursa bence iphone a rahatlıkla tercihi edilebilir. Ama bis ve bes sistemi olmayacakmış diye duydum. Öyle olursa iş kullanıcıları için dezavantaj olur, zira bu sefer gerçek push özelliği zayıflar, bb nin çok methedilen güvenlik özelliği de zayıflar. Ben iphone 5 kullanıyorum ama apple nin çok data tüketim gibi bir sorunu var....

  • çöp tutmaz bence
  • @ Mel75
    Blackberry BES 10 Tanıtıldı. Sadece bis olmayacak. Hatta turkcell BES 10 fiyatlarını bile açıkladı.
    http://www.turkcell.com.tr/kurumsal/kampanyalar/Sayfalar/Kurumsal-BlackBerry-10-(BB10)-Aylik-internet-Paketleri.aspx



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BarGoS -- 8 Şubat 2013; 11:42:40 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mel75

    1800 civarı olursa iphone killer olmaya aday olur. Zaten yurtdışında stoklar tükenmiş...eğer appworld yeterli olursa bence iphone a rahatlıkla tercihi edilebilir. Ama bis ve bes sistemi olmayacakmış diye duydum. Öyle olursa iş kullanıcıları için dezavantaj olur, zira bu sefer gerçek push özelliği zayıflar, bb nin çok methedilen güvenlik özelliği de zayıflar. Ben iphone 5 kullanıyorum ama apple nin çok data tüketim gibi bir sorunu var....

    BIS kalktı, BES devam edecek.
  • Android ve ios satmasında ne satarsa satsın arkadaş keske her firma gidip kendi işletim sistemini yapsa şu tek elcilik kırılsa artık yetti ya

  • @HeadHunter'a tamamen katılıyorum. Donanım, yalnızca Android platformunda öne çıkan bir faktör. iOS ve Blackberry OS ise yazılımsal açıdan başarılı oldukları için yüksek sistem ihtiyaçları yok.

    Zaten bakarsanız Blackberry'nin toplam telefon modeli sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Doğal olarak daha az sayıda cihaza işletim sistemini optimize etmek Blackberry için çok daha kolay olacaktır. Oysa binlerce Android telefon bulunduğunu düşünürsek, bu cihazlarda sistemin ön plana çıkması doğal tabii.

    Sözün özü, bu telefona donanımı nedeniyle sırt çevirirseniz, iPhone'a da aynı muameleyi göstermeniz gerekir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.