Şimdi Ara

Blackberry gümrükte takıldı kaldı..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
4.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar kafam feci karıştı , dört koldan araştırıyorum her yerden farklı cevaplar alıyorum.
    Şöle bi sorunum var , benim arkadaşım bana blackberry bold 9000 yollamış fedex kargoyla benim bundan haberim yoktu sürpriz yapmış aklınca
    cuma günü bana bir dosya geldi üzerinde atatürk hava limanı gümrüğünde kalan paketinizin ihbarnamesidir yazılı.
    yani paket gelmiş ve gümrüğe takılmış mng kargoda almış deposuna koymuş. İhbarnameyi de mng kargo şirketi yollamış yani gümrük değil.
    hatta üstünde konşimento bedeli 150 tl falan yazıyor. onunda ne olduğunu anlamış diilim. nedir bu konşimento
    salı günü gidip almaya çalışıcam ama verirler mi ne kadar vergi ödemem gerekecek hiç birşey bilmiyorum
    bilgisi ve yardımı olabilcek arkadaşlardan cevap bekliyorum. ne yapmalıyım







  • inşallah vergi ödemezsin...çünkü acayip para ödüyorsun...yani bir blackberry kadar para ödersin....

    konşimento denen şeyi bilmiyorum ama sadece 150 lira ödersen aç ellerini allaha dua et
  • ya telefonu verirlerse yani paket içeriğine bakmazlarsa vergi her türlü ödencek ben ona razıyım telefon kadar tutmaz saten kargoya 200 wersek vergilerde en fazla 300 tutar.
    ama werirlermi wermezlermi sorun o. paketi ne zaman açıp içine bakcaklar ? hem bakmasalar bile öküz gibi yazıo üstünde blackberry die
  • yok mu hiç bu konuda bilgisi olan tecrubeli birileri
  • Selamlar,
    O paketi orada açmayacaklar, sen gittiğinde paketi sana verecekler ve gümrük memurunun önünde paketi senin açmanı isteyecekler (Ben amazon USA'dan çok alışveriş yaparım oradan biliyorum). Gümrük memuru da paketin içinde ne olduğunu anlayınca ona göre listesinden gümrük bedelini belirleyecek ve ödeme yapmak için seni vezneye gönderecek (gümrük bedeli en fazla 150 usd gibi bişey tutar), web sitelerinden kontrol edebilirsin. Sen bu bedeli yatırıp makbuzu götürünce de paketi teslim alacaksın, o kadar. Arkadaşın keşke paketin üzerine, HEDİYEDİR, İKİNCİ EL'dir falan diye yazsaymış, o zaman çok daha az öderdin. Ayrıca bayramlarda ve yılbaşlarında değeri 500$ a kadar olan paketler için de gümrük alınmaz 15 gün süresince bilgin olsun




  • hmm hediye olduğunu belirtmiş zaten. Benim araştırmalarımda vardığım sonuç gümrükten kargo yoluyla cep telefonu sokmanın yasak olduğu.
    ben razım 500 lira ödemeye ama paket açıldığında adam büyük ihtimal izin wermez.
    Bide bunların sırası önemli ben gidip 200-300 lira yatırdıktan sora adam bana paketi vermezse yandık demektir boşa gider okadar para
    şöle de bi durum var geri yollamak için de yüksek miktarda ödeme gerektiği yazılmış sürekli
    ne biçim iş bu ya hangisini seçiyim şimdi
  • merhaba aynı sorun bendede var bugün usps ile gelen paketimi almak üzere avpime gittim içinde blackberry vardı. benden vergi falan istemediler ama ürünü geri göndericez dediler bende para vermeye razıyım ama nasıl alabilirim bilmiyorum ordakiler gerçekten çok sinir bozucu hiçbirşeyden anlamayan bi kadın koymuşlar her işi yokuşa sürüyor.yardımcı olursanız çok sevinirim
  • hadi ya nası bi durum oldu peki biraz anlatırmısın
    bende yarın gidicem bi görünücem ups yine fedex e göre daha insaflı galiba konşimento bedeli falan dolandırmıolar
  • yok mu yani bu durumla karşılaşmış birisi biraz bilgim olsun istiyorum hakkım varmı yokmu
  • biri yardımcı olsun ya varsa bildikleri yazsın iki satır
    açılcakmı o paket görceklermi içinde telefon oldunu , hiç bi türlü alamicak mıyım ,
  • Posta yolu ile telefon göndermedim veya almadım ama başka elektronik eşyalar aldım yurtdışından ve kargo ile geldi. Gümrük bedelini ödeyip aldım paketi. Paketin açılmaması diye birşey olmaz ama. Sen oraya gittiğinde paketi sana verecekler bir de maket bıçağı verecekler ve AÇ PAKETİ diyecekler, paketi ilk sen açacacksın ama içinden ne çıktığını gümrük memuruna göstereceksin. Telefona izin yoksa yapabileceğin birşey yok, ama izin varsa git şuraya şu kadar öde diyecekler, sen ödeyip makbuzu götürünce de kenara koydukları açık paketi sana verecekler. Dediğim gibi hiç telefon almadım yurtdışından. Telefonu sokmuyorlarsa yapabileceğin birşey yok, geri gönderebilirsin ama o da şart değil, almaktan vazgeçtiğini beyan edip gümrükte de bırabilirsin, sonra o telefon belli bir süre sonra açık artırmayla satılır ve illa ki girer TR'ye :)
  • dostum konu dışına aç konuyu
  • Yurtdışından mal getirirken fedex ve dhl den uzak durun arkadaşlar. Adamların malı teslim etmemekten büyük kazançları olduğu internetteki şikayetlerden aşikar.
  • %20 25 civarı bir vergi ödeyeceksın
  • Gumrukten cep telefonu geciremezsin. 150 Tl bedel ise urunun bekleme parasidir. Ve her gun icin 70 Tl yazilir. Gumrukte kac gun kaldi ise gun basina 70 Tl odersiniz. Gumruk memurunun onunde kargoyu actiginizda telefon oldugu anlasilacak ve cihazi ya gumrukte birakmaniz gerekecek yada geri gondermeniz gerekecek.
  • arkadaşım ben nokia nın N-gage platformunda Hediye N95 kazandım ve kargodan böyle sorunlar oldugunu bildigim için USPS (amerikan PTT si olur kendisi bu sayede bulundugum ilde gümrüpe taklıyor istanbulda falan degil) göndermelerini istedim çünki FEDEX yada ÖZEL kargo şirketi ile gelirse istanbulda ankara yada izmir deki gümrüklere takılıyor Trabzonda öğrenci oldugum için ya mali müşavir ayarlıcam yada bizzat kendim gidip almam gerekicekti o yüzden USPS GÖNDERMELERİNİ İSTEDİM.

    şimdi onlar bana USPS ile gönderdileri N95 i TAM 1 AY da geldi cihaz trabzon dagıtımına bana kagıt geldi gittim almaya cihazı, gümrük memuru ülkeye cep telefonu sokmak kesinlikle yasaktır posta yada kargoyla deyip cihazı alamıcagımı söyledi bende vergisini vericem nasıl oluyor o iş kaçak getirmiyoruz ki vergisinide mi veremicez falan dedim baya konuştuk yok olmaz diyor araştırdım hakkatende öyle bir yasa çıkarmışlar NEYSE TELEFON GERİ GİTTİ TAM 1 AY DA 2 ayl geçmesine ragmen hala alamamıştım telefonumu

    Telefon USA nokia ofisine gitti adamlar bana mail attı senin telefon geri geldi hayırdır diye bende açıkladım adama böyle böyle BİZ 3 DÜNYA ÜKLESİYİZ çok ugraştırdılar beni almadım telefonu EN İYİSİ TELEFONU SİZ BAŞKASINA HEDİYE EDİN DEDİM BEN VAZGEÇTİM dedim onlar olurmu öyle şey falan dediler Çok sinirlenmiştim 2 ay ya delirmemek eldemi?

    pat telefonu FEDEX le kargoya verdiler internetten takip ediyorum bende 3 günde paris aktarmalı istanbula geldi ertesi gün beni Bir tane gümrük müşavirlik firması aradı (fedexle ortak çalışıyorlarmış) böyle böyle nokia usa dan bir kolniz var ve gümrükte bütün masrafları karşı taraf ödüyor siz bize noter onaylı izin verin sizin adınıza çekelim dediler bende tamam dedim 50 liraya noterden kagıt aldım faxladım orjinalinide gönderdim. 3-4 gün sonra telefon çaldı kargonuz trabzonda beyefendi geldik bulamadık dediler bende gittim aldım telefon gelmiş deli sevindim ama

    Gümrük müşavirlik firması 1800 ytl civarında bir makbuz kesmiş NOKİA ADINA telefon zaten 1400 lira falandı. maliyeti 3200 liraya geldi telefon firmasına. ben mümkünatı yok o kadar para veremezdim zaten sıfırını alırdım magzadan neden vereyim .

    Her neyse POSTA YADA ÖZEL KARGO şirketleri ile telefon GETİRMEK YASAK. sen nasıl getirdin o zaman diceksin ben GARANTİ MUAFİYET BELGESİ FALAN ALDIM. (ücretsiz) valiliktendi yanlış hatırlamıyorsam ve müşavirlik firması benim vekaleti alıp BİREYSEL İTHALAT'a uygun şekilde cihazı sokmuş.

    hatırladıklarım bu kadar bunlar ugraşılıcak şeyler degil aslında da telefon hediye olunca birde bütün masrafları karşı taraf öderse bir nebze peşine düşülebilir. yoksa çekilicek dert degil yani.

    İŞLERİ KILIFINA UYDURURSAN ALABİLİRSİN YOKSA YASAK DİYE BİLİYORUM AMA BURASI TÜRKİYE HERAN HERŞEY OLABİLİR.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cbenlidayi -- 14 Ocak 2011; 17:43:43 >




  • Ayın 17. sinden sonra bir gelişme yok.
    acaba gümrüğe mi takıldı?

     Blackberry gümrükte takıldı kaldı..
  • bende n95 ilk çıktığında amerikadan kargoyla getirtmiştim. o zaman fiyatı tam hatırlamıyorum ama telefonun fiyatı kadar gümrük vergisi ödemiştim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.