Şimdi Ara

Birbirini görmeyen 100m mesafedeki iki ev arasında wireless network kurulabilir mi ve NAS üzerine

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1) Aralarında başka bir ev bulunan bu sebeple de birbirini göremeyen iki ev arasında wireless network kurmak istiyorum. İlk olarak bu mümkün mü? Eğer mümkünse kullanılması gereken antenlerin tip ve dB'leri ne olmalı.

    2) Bu network için kullanabileceğim uzun mesafe erişilebilirlik ve kısa mesafe hız özellikleri en iyi olan draft-n router nedir. Yurtdışından alacağım için fiyat ve bulunabilirlik kıstas değildir.

    3) Bu networke büyük boyutlardaki (10gb ve daha büyük) dosyalarımı içeren harddisklerimi takacağım bir network attached storage (NAS) cihazı almak istiyorum. Hem draft-n destekli router özelliğinin hem de NAS özelliğinin olmasından dolayı ASUS WL-500W modelini almayı düşünmekteyim. Ama bu cihazın gigabit desteğinin olmaması hız bakımından problem yaratır mı? Daha açık sormam gerekirse routera bağladığım hdd'den aktaracağım dosya bana direk olarak router üzerinden (draft-n) mi gelir yoksa modeme aktarılıp modem üzerinden mi gelir. Sanırım modem ile arasında 100mbit hızda bir bağlantı olduğu için (?) ikincisi tercih edilmez.

    Sorularım bu kadar. Şimdiden teşekkür ederim.

    WL-500W







  • iki tane dsl 2100 al iki tane yagi anten yap iki evin çatılarına sabitle antenleri konumlandır koruyucu yap dsl lere bööylece çok güsel bi bağlantın olsun ;)
  • Katılıyorum.Ama DWL-2100 demek istemişsin herhalde

     Birbirini görmeyen 100m mesafedeki iki ev arasında wireless network kurulabilir mi ve NAS üzerine



    D-LİNK DWL-2100AP bu ürün gerçekten çok iyi performansı var bu ap yi hem ad-hoc olarak hemde ap olarak kulllanabilirsiniz.
  • Cevaplar için teşekkürler ama alacağım router mutlaka wireless-n destekli olacak. Lütfen bunu da gözönünde bulundurun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.