Şimdi Ara

Biostar ta690g PCI frequency nasıl ayarlanır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar elimde Amd x2 4000+ işlemci ve biostar ta690g anakart var, ilk defa oc denemesinde bulunacağım. Forumda yazılan çizilen hemen herşeyi okudum ancak kafam "PCI Frequency = 100 olmalı" meselesine takıldı. BİOS da böyle bir seçenek yok, acaba daha önce bu kart ile oc yapan arkadaşlar bu ayar için ne yaptılar? Bazı konuların içinde bu ayarın "Auto" da bırakılması veya farklı değerlere getirilmesi halinde ekran kartının zarar görebileceğinden bahsedilmiş.
    Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim.



  • Bizim anakartta bahsettiğiniz PCı frekans ayarı yok. Bunun için bi ayar aramayın. İşlemcinize voltaj vermeden nereye kadar gidiyor önce bunu bir deneyin, ramini aşağı alıp oc yapmanın faydalı olacağını düşünmeyin inanın yolunu tıkayacaktır, anakart üzerinden kingstondan tutun veritech corsair cellshock marka rame kadar ramleri deneme şansım oldu. Hiç birisinde de ramleri aşağı alıp oc. yapamadım. Yinede deneyin, genelde ramin def. hızı üstünden devam edin ve voltaj verin. Şu anda ben def. voltaj ile 252x11,5= 2,9 ghz ile sistemi kullanıyorum. Ramlerim zaten extra bi voltaj istemiyor yeterli geliyor. Anakart ile işlemciniz gider ise bence 2,8 lere kadar gidersiniz.
  • Cevap için çok teşekkür ederim.Ram konusunda aynen dediklerinizi yaşadım. Ramlerim Corsair XMS2 5400C4 667Mhz ver:7.1 1024x2. İlk denememde ramleri aşağıya çekip işlemci üzerinden gitmek istedim ancak çok fazla sorun yaşadım. İkinci denememde önce ramlerin gittiği yeri bulayım, sonra gerekirse ram hızını bir kademe düşürür işlemciden devam ederim düşüncesiyle hareket ettim ve Ramleri 800mhz yani CPU/6 ya ayarlayarak başladım. Tabi böyle yaperken Orthos üzerinde işlemci ve ramleri ayrı ayrı teste soktum. Bu şekilde ilk yönteme göre daha sağlıklı ilerleyebildim, sorun nerede ise oraya müdahale edip yoluma devam ettim.

    Sounç olarak şuan kullandığım değerler resimdeki gibi

    Core Voltage : +0.087
    CPU Vid control : Auto
    HT Voltage : 1,2 (ellemedim)
    NB SB Voltage : 1.2 (ellemedim)
    Ram Voltage : 2.05

     Biostar ta690g PCI frequency nasıl ayarlanır?

    280x10.5 da yanlış hatırlamıyorsam +0.140 volt ile stabilite sağladım ancak CPU sıcaklığı 56 dereceye çıktı (Sunbeam ccf ile), İzmirde 2 ay sonra bu değerlere 5-6 derece daha ekleneceğini düşünerek 270 e geri aldım.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.