Şimdi Ara

Bilgisayarlar durduk yere kapanıyor ve reset atıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar evimde iki bilgisayar var ve iki gün önce bilgisayarım reset atmaya başladı. Yani durduk yere reset attı. Dün iki kerek oldu bu olay bugünde bir kere. Diğer bilgisayarımda da hiçbir sorun yoktu ama o da bugün kalktım açtım sonra uykuya dalmışım ve kalktığımda kapanmıştı. Sıcaklıkları kontrol ettim gayet normal. Yeni bir program yükledim desem yüklemedim (belki etkiler hesabı). Güç kaynaklarında sorun var desem niye önceden yapmadıda şimdi yaptı. Ayrıca güç kaynaklarınında fanının dönüp dönmediğini kontrol ettim dönüyor. Hadi elektrik kesintisi olsa diyecem diğer bilgisayarım kapanıyor ama bu reset atıyor, demekki elektrikler gitmemiş. İki gündür anlam veremedim bu olaya açıklık getirirseniz sevinirim.



  • kasanın kapağını bir süre açık tut, sıcaklıktan olabilir. ama fazla açık tutma sonra tekrar kapakları yerine tak..
    ayrıca bios ayarlarını default yap bakalım belki işe yarar.. bilgisayar kendini koruma amaçlı kapatır o da sıcaklıktan başka bişey değildir gibi geliyor...
  • kasanın kapakları açık. bu yazıyı tam yazıcakken yine kapandı. bugün tam dört kere kapandı. diğer bilgisayarımda kendini kapatmış reset atmamış. şimdi virüs taraması yapıyorum. ayrıca bios tan olucağını sanmıyorum çünkü bios ile ilgili değişiklik yapmadım ve biosu güncellemedim. sıcaklıklarına farklı programlar ile baktım yine aynı 50 dereceyi geçmiyor. ayrıca ben 8 tane sro client+internette müzik dinlerken forum.donanımhaber'de takılıyorum 8 gb ramin 7,5'unu kullanıyor ve işlemcinin genelde %90'ın üzerinde kullanıyor acaba işlemci çok uzun süre bu şekilde kullanılınca kapatıyormu pc kendini. ama bu reset gibi değil bilgisayar kendini kapatıyor güçten kesiyor 2sn içinde tekrar başlatıyor.
  • şimdi çizgi.com.tr den gerekli olan psu güç miktarını hesapladım 513 watt bende everestin çok eski 400 watt lık psu su var. gerçek 400 watt değildir.
    belkide güç yetmeyince kapatıyor kendini reset atıyor. ama araştırdım psu yetmeyince donmalar oluyor denmiş genelde. yani benim gerçekten psu ya ihtiyacım varmı eğer var sa gerçek 600 watt sağlam ve sessiz bir güç kayanağı tavsiye edermsiniz.
  • up
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.