Şimdi Ara

[[[[[ Bilgisayarlar Birbirini Görecek Ama Sadece 2 Adet NEtte olcak ]]]]]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar en kısa yoldan diğer 6 makinenin nete girmesini istemiyorum ama yine birbirlerini görebilsinler bi yardım ederseniz sevinirim şimdiden teşekkürler



  • Kullanmakta olduğun modem arayüzünde İnternete bağlanacak pc lerin ip aralığı belirtirsen belirlediğin ip aralığındaki pc ler sadece nete çıkar.
    Mesela 10.0.0.2 ile 10.0.0.5 arasını modemden ayarlarsa nete çıkmasını istediğin pc lere bu ip leri tanımladığında o pc ler nete çıkar diğerleri çıkamaz.
  • Bir çok modemde sanırım mac filtrelemede var.. En iyisi modemin modelini söyle yardımcı olmaya çalışalım.. Arkadaşın dediği gibi internete çıkacak makine iplerinide modem firewalldan ayarlanabilir..
  • en güvenli yol ne dersen kablolama ile hallet derim şöyle olacak
    2 tane switch alacaksın. Ayrıca 2 tane bilgisayarına(internete girmek istediklerin) 2 tane etherent kartı bağlı olacak.
    ilk switch modeme bağlı olacak eğer modemde 2 çıkış yeri ya da daha fazlası varsa 2 tane değil 1 switch e ihtiyacın var. neyse çıkış yoksa switch e bağla modemi ordan 2 bilgisayara kablo çek daha sonra öbür swtich e diğer 6 bilgisayarı tak daha sonra 2 tane de çıkışı 2 ethernet kartlı bilgisayarlara tak. Ağ kurulumunu modem kapalı iken ve modeme bağlı switch kapalı iken(varsa tabi) yapınız daha sonra bunları sisteme entegre ediniz.
  • Galiba tüm pc ler zaten birbirine bağlı switch yada hub aracılığıyla , ben buna nazaran cevap verdim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.