Şimdi Ara

Bilgisayarın eksik parçaları yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Beyler ekran kartım ve işlemcim var ekran kartı sapphire rx 570 4gb işemcim ryzen 1500x alttaki topladığım parçalar uyumlumudur ve fiyatına göre iyimidir yardım ederseniz sevinirim

    Bilgisayarın eksik parçaları yardım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imparator632 -- 20 Mart 2019; 1:58:43 >



  • yardımcı olabilecek kimse yokmu beyler
  • 1500x için sıvı soğutmaya bence ihtiyacın yok. Eğer ekran kartı almadıysan sıvı soğutma yerine Rx 580 alabilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • furkankaya585587 F kullanıcısına yanıt
    Ekran kartini aldim fakat islemcimin stok gani yok sadece islemci var oyuzden aliyorum sivi sogutmayi mecburen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1500x gibi giriş seviyesi bir islemciye oc yapacaksan bile sıvı soğutma bence saçma. Şahsen ben sıvı soğutmayı ryzen de değil intelde tercih ederdim. İntel oc konusunda daha yüksek frekanslara çıkıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EMRE_RUSLAN kullanıcısına yanıt
    anladım fakar oc yapmak gibi bi niyetim yok sadece işlemcimin stok fanı yok oyüzden sıvı soğutma alacam stok fanda bulamadım ben internette
  • İşte basit bir kule tipi 4 ısıl borulu bir soğutucuda işinizi görücektir. Sıvı soğutmaya göre daha ucuz. Sıvı soğutmayı oc için alın, alıcaksanız 240mm alın, 120mm olanlar kule tiplerle neredeyse aynı performansta.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anakarti MSI B450 Tomahawk modeli ile degistirmenizi oneririm. Fiyat seviyesine gore ust duzey VRM modulu ve sogutmasi kullaniyor. Ozellik olarakta TUF serisinden hicbir eksik kalir yani yok.

    Islemci sogutucusu olarak 2 kat fiyat farki vermeye gerek yok, FSP Windale 4 modeli gayet yeterli olacaktir islemcinizi sogutmak icin.
    https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=9023

    Kasa olarak cok bilgim yok, icindeki PSU yu arastirmanizi oneririm. Alternatif olarak benzer ozelliklerde Sharkoon TG5 kasa alip, PSU yu 80+ Bronze sertifikali bir urun tercih edebilirsiniz.

    https://www.itopya.com/sharkoon-tg5-mavi-usb30-4xled-fan-atx-gaming-kasa/

    https://www.itopya.com/sharkoon-silentstorm-icewind-550w-80-plus-bronze-moduler-beyaz-psu/




  • CCaaNN kullanıcısına yanıt
    Hocam cevabınız için teşekkürler ama bu tuf anakartı 619 lira tomhawklar 800 lira en aşşağı, kasa olarakta benim seçtiğim kasada rgb renk çeşidi daha fazla ve kontrol edilebiliyor kumandasıda var , psu da x-power olması lazım kasadan memnun kalmışlar alanlar 3.1 usb side var sizin kasanızda tek renk var sanki, kontrol panelide yok galiba birde kule tipi soğtucu önermişsiniz ben kule tipli pek sevmiyorum da beğendiğim bir soğutucu daha var stok fan gibi ama ledli soğutmasından herkes memnun kalmış linkini verim

    https://urun.n11.com/sogutucu-ve-fan/amd-wraith-max-cooler-rgb-led-islemci-fani-P304778416?gclid=CjwKCAjw7MzkBRAGEiwAkOXexHp8_QJyr6pGmRBWF41_3Uzs0h-EjAJpewZ0cqXbEpU3C_XpaeiD8hoCaE4QAvD_BwE&gclsrc=aw.ds



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imparator632 -- 21 Mart 2019; 23:25:5 >




  • imparator632 kullanıcısına yanıt
    Kasa konusunda tercih sizin, dedigim gibi sadece PSU'sunu arastirin, en ufak bir voltaj dengesizliginde bilgisayariniza zarar verebilecek bir urune emanet etmeyin sistemi.

    Anakart olarak TUF serisi sizi pisman etmez, butcenize uygunsa tercih edebilirsiniz tabii ama daha iyi overclock performansi ve saglamlik acisindan Tomahawk degerlendirilebilir. Bunlar disinda herhangi bir eksiklik hissetmezsiniz TUF ile.

    Sogutucu olarak Wraith Max a acikcasi 100 liradan fazla vermezdim. Kule tipi sevmiyorum demissiniz ama en verimli, uzun omurlu ve guvenilir sogutma tipi bu tarz oluyor. Isi olabildigince cabuk bir sekilde islemciden uzaklastiriliyor ve kasa icinde ortalama bir hava sirkulasyonu bile sistemi soguk tutmak icin yeterli oluyor bu sayede. Forumun 2. el bolumunde 150 liraya sifir olarak Cooler Master Hyper 212 satiliyor. 5 sene kullandim ve inanilmaz memnundum sogutucudan, o modeli de degerlendirebilirsiniz.
  • çok teşekkürler hocam bilgiler için
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.