Şimdi Ara

bilgisayarımın hız sorunu hard disc'ten mi kaynaklanıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar sistemim
    amd x2 5600 2.9
    2gb ram
    4830 ekran kartı

    Şöyle bir şey var benim çift çekirdek mağazada ise abimin tek çekirdek 3800 var , bunun haricinde bir çok bilgisayarla haşır neşir oluyorum. Sistemime format atıyorum ancak yine de istediğim verimi alamıyorum şöyleki;
    abimin tek çekirdek 3800 ve bir çok pc'de benim sistemimden çok düşük sistemlerde bile daha hızlı uygulama vs. açılıyor ve uygulamalar benim pc'me oranla hızlı şekilde sonlanıyor. Mesela ie7 yüklerken veya service pack 3 atarken benim bilgisayarda uzun süre bekliyorum ancak diğer makinalar ve abimin tek çekirdek 3800 ve 1 gb olan pc'sinde neredeyse üçte biri oranda hızla yüklemeleri tamamlıyor.bir program açılırken bekliyorum ancak diğerlerinde böyle bir şey yok. geçen gün bir şey fark ettim.
    Abimin hard disc'i sata II 250gb 8mb cache ,benim ki ise 200 gb 8mb cache ide, sistemimdeki hard disc harici tüm parçalar diğer makinadan kat kat iyi, bu diğer bilgisayarlarda da geçerli arkadalarımın pclerinde de hususi baktım hepsi sata hdd, bariz bir şekilde benim pc den hızlılar(benim ki de hızlı ama onlar daha seri) bundan önceki sistem parçalarımda da aynı hdd vardı ve sorun aynıydı sistemi yükseltmeme rağmen yine aynı hızda çalışmak can sıkıcı bir durum.
    bu seri çalışmama durumu hdd'den kaynaklanıyor olabilir mi? Sonuçta ide hard disc'e sahibim, eğer sata ya da sataII ve 16 mb cahe li bir hdd alsam hızımda değişiklik olur mu yani olması gereken performansı alabilir miyim? yardımlarınızı ve önerilerinizi , bilgilerinizi esirgemeyin:)







  • program açılırkenki yavaşlık %90 harddisktendir.ramlerinin dual çalışmasına dikkat et.o da performans farkı yaratır.
  • sorununuz büyük itihmal hdd den kaynaklanıyo. arkadaşın dediği gibi ide-sata arabirim farkı pratikte öle aman aman değil ama yeni nesil hdd lerde dikey kayıt teknolojisi gibi bitakım özellikler mevcut. bunlarda haliyle performansa etki ediyo.

    bence imknaınız varsa abinizin hdd yi sizin sisteme takıp yeni bi işletim sistemi kurarak test etmeniz. eğer halen bi yavaşlık söz konusu ise diğer parçalara yönelirsiniz.

    ama büyük ihtimal hdd nin nispeten yavaş kalması gibi gözüküyo.
  • malesef mağazadaki pc'nin hard disc'ini almam, sadece 3 cevap gelmiş teşekkür ederim cevapladığınız için, ancak daha çok kişiden fikir almak istiyorum el freni çekilmiş araba misali kullanıyorum bilgisayarı, bunun kaynağı ide olan hdd midir? :))
  • veri depolama hızı idede 133 ,SATA 2 de 300 mb\sn dir.windows güncellemelerinde , program yüklemelerinde hdd transfer hızı önemlidir.hdd de rpm hızıda çok önemlidir ama büyük olasılıkla ikinizinde 7200 rpm dir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.