Şimdi Ara

Bilgisayara kesik kesik güç gelme problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar 1 haftadır çözümleyemediğim bir problemim var.

    Sistemin açılış tuşuna bastığımda tutarsız zaman aralıklarıyla reset alıyorum.
    Ve bu reset sonucunda bilgisayarımın tekrar açılamadığını ve power ve hdd ışıklarının aynı anda senkron bir şekilde yanıp söndüklerini gözlemliyorum.
    Bu aşamada bilgisayardakı tüm fanlar çalışıyo ve güç kaynağımda bulunan ledlerde yanıp sönüyolar aynı senkronlukta. Tabi bu aşamada ekranıma hiçbir görüntü gelmiyor.

    Daha sonra bilgisayarın gücünü kesip tekrar çalıştırdığımda ilk seferde normal açılıp hatta bazen windowsa bile girdikten sonra aynı reset sonrası seneryoyla karşılaşıyorum.

    Çözümlerinizi bekliyorum.



  • Muhtemelen PSU arızalıdır. Deneme için başka bir psu takma şansınız vara daha iyi anlaşılabilir. İkinci bir ihtimal anakart ama düşük bir ihtimal.
  • Hulk48, ilginç bir durum hani bu sorun güç kaynağı olmadan olsa diyecem elektrik istikrarsızlığındandır;ama güç kaynağı var. Şimdi bu durumu çözmeni püf noktasına gelelim. İlk Pc dışında evdeki ampül vb cihazları çalıştırdığımızda elektirkte oynama var mı? Eğer varsa bir elektrikçi getirip evdeki tesisata bakmasını sağlayın yok sadece bu sorun bilgisayarda oluyorsa o zaman 2 nedenden kaynaklanır ya Psu ya da UPS(Güç Kaynağı) nasıl anlarız dersen ilk bilgisayarı güç kaynağı olmadan çalıştırın eğer aynı sorunla karşılaşırsanız o zaman sizin Psu da bir problem var yok bir sorun yoksa o zman sorun Güç kaynağındadır. Eğer güç kaynağındanda genelde güç kaynaklardaki transletör arıza veriri elektriği denegeleyemez. Hatırlatım bazı güç kaynakları trasletör olayını şefaflaştırırlar nasıl ? Diyelim ki yüksek elektrik geldi güç kaynağı o elektirğe dokunmaz direk bilgisayara verir buda bilgisayarın anasını ağlatmaya neden olur güç kaynağına bir şey olmaz yani güç kaynağım var benim bilgisayarıma bir şey olmaz hisine kapılmayın çok gördük güç kaynaklı bilgisayarların yandığını o yüzden diyorum




  • Arkadaşlar yanlış anlaşılmasın sistemde güç kaynağı yok ben güç kaynağı derken psu demek istemiştim.
  • Ayrıca evin elektrik tesisatında bir problem olduğunu sanmıyorum çünkü evdeki diğer tüm cihaz ve lambalarda hiç bir problem yok.
    Ayrıca farklı psu kabloları ve farklı pirizlerdede aynı problemle karşılaştım...
  • Ben hala psu'nun arızalı olması ihtimali üzerinde duruyorum. Bence farklı bir psu ile test edin.
  • Hulk48, arkadaşım eğer sisteminizde Güç kaynağı yoksa başka bir Psu kulanın onda da durum değişmezse o zaman sizin anakartaki idotlarda sorun vardır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaGa21sk -- 8 Mayıs 2009; 18:10:32 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.