Şimdi Ara

Bilgisayar Ögretmenlik mi - Dil bilmek mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar Bu yıl Üniversite sınavına girecegim,Bilgisayar bölümü okuyorum Lisede şuan..LYS yapamam diye hep YGS çalışıyorum Bilgisayar ögretmenligi için.Amacım bu bölümü kazanıp-okuyup belge almak Kpss denerim memur olmak her zaman en iyi iştir.Ama kolay kolay atanacagımı düşünmüyorum bu nedenle özel sektöre yönelicem fakat elimin altında dursun ögretmenlik..C#,Php dillerini biraz biliyorum Ünivesitede kendi çabamla bayagı ilerletirim çevremdeki ögretmenlerim,şuan ögretmenlik okuyan abilerim vs. Özel sektörde Sadece Bildigin dili atıyorum c#.Sonuna kadar bilicen o zaman işe alınıyorsun sana ne oldugunu bile sormuyorlar diyorlar..

    Fakat bugün Acaba dil mi diye düşündüm..Rus-Japon-Çin Dili ve Edebiyatı bölümlerinden biri olurmu diye..Olaya şöyle bakıyorum;
    Rusya artık Amerikadan bile daha güçlü bir hale geliyor/geldi.Japon ve Çinliler belli..Türkiye'de her ülkede oldugu gibi dış ticaret yapıyor.Bide bunun yanına iktisat filan okurum..Acaba bu diller ile ilgili bölümünü okusam bu yönde/sektörde bir iş bulabilir miyim..Rusya diline baktım harbi saglam bir dil ögrenmesinin zor oldugu söyleniyor forumlarda filan..Şimdi ben rusça yada çince yada japonca okuyup 2-3 Bin liralık bir işe gireceksem 4 yıllık dil ögrenme emegi boşa gider..

    -Yukarıda bahsettigim 3 dilin hangisini okursam daha yararlı olur (Rus-Çin-Japon) ?
    -Diyelim okuduk bitti sonra nasıl iş bulurum ? Maaş konusu nedir bu olayın (cidden çok yabancıyım bu işlere ve maaş konusuna)
    -Zorlamaya gerek varmı yoksa İngilizcemi ögrenip C# bilgimi üst seviyeye çıkartıp Bilişim sektörü hayalimin peşine mi gideyim ?
    -Nolur bilen/bilmiyen arkadaslar yorumlarını esirgemesinler,her cümleniz önemli kafam çok karışık.

    Not:Rusça bilen eleman filan diye aradım google amcadan İhracat-Dış ticaret elemanları filan alınıyor sanırım ama Rusça ögrenipde 2-3 Lira alıcaksak Oturdugum yerden yazılımla ugraşıp kendimi geliştirmek için Hindistana giderim daha iyi :)







  • ------------------------------



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 22:23:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dumprep

    Böte yazılım konusunda fazla birsey kazandıracak bir bölüm değil. Dil konusunda fazla yorum yapamayacagim ama beklentilerin ilginc. R… ayi ogrenince hayalinde kac para kazanmak var mesela ?

    3 dil arasindan potansiyeli en yuksek olan Cince ama ogrenmesi en zor olan da o. Yazilim hedefin olacaksa Hindistan isi mantikli gibi ...

    Böte nin birşey katmayacagı konusunda hemfikiriz.Ben kendimi kitaplarla videolarla vs. geliştiricem zaten (şuan Lise Bilgisayar Bölümü okudugumdan temelim var)

    Şimdi mantıken Çogu azeri rusçayı biliyor,azeriler türkçeye yakın konuşuyorlar Türkiye'ye yerleşip türkçeyi tam ögrendikten sonra Türkiyede iş bulurlar :D o zaman ben niye boşuna Rusça ögrenmek için 4 Yılımı vericem ? Ama Çince dedigin gibi şuan Türkiye'de en lazım dil bence..Rusça yı geçtim hadi ama Çince Ögrenip Dış ticaret,ihracat konusunda bir firmada çalışıp 4-5-6 Lira miktarında para kazanma hayali var (ne kadar dogrudur bilemem çünkü konuya acayip Fransızım)
    Devir zor devir artık bu dünyaya tutunabilmek için 3 Lira bile az geliyor..Sonuçta ilerde biz bu işten ev geçindircez (Allah izin verirse)..




  • ChineSpirit C kullanıcısına yanıt
    ------------------------------



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 22:23:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ChineSpirit C kullanıcısına yanıt
    Hayallerlerinin peşine koş alt yapın varmış zateb niye macera arıyorsun ki. Ayrıca yazılım Türkiye gelişen bi meslek.

    Bende bu yıl yazılım müh kazandım.hayaller varsa başarıda vardır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.