Şimdi Ara

Bilgisayar Kitlenme Sorunu..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şöyle bir sorunum var..Bilgisayar da hiç bir sorun yokken normal olarak her işlemi yapabiliyorum fakat önce çok yavaşlıyor ve 10-15 saniye sonra kitlenip kalıyor..Hiç bir müdahelede bulunamıyorum..Reset atıyorum bu kez C'yi görmüyor..İki tane Harddisk'im var C windows ve D sata..Bios'a giriyorum fakat orda da windows'un kurulu olduğu hardiski göremiyorum doğal olarak windows açılmıyor..Kasanın fişini çıkarıp bir kaç dakika bekledikten sonra takıyorum bu kez görüyor ve windows normal şekilde başlıyor..Sorun nerden kaynaklanıyor olabilir...?Bu arada güç kaynağı kullanıyorum onunLa ilgili bir sorun olabilr mi..Nette ararken bu yüzden olabileceği şeklinde bir yazı gördüm fakat net bir açıklama yoktu..?



  • aynı sorun arkada$ımda da vardı anakartı deği$tirdi sorun çözüldü.
  • şimdi bilgisayarı kullanırken sorun oluyor diyorsun. ama daha sonra bios c yi görmüyor yani windows u da görmüyor diyorsun. biraz daha detay verirmisin lütfen

    bilgisayarım yönet disk yöneticisinden c ne olarak görünüyor bunu bir kontrol et bakalım. sistem mi önyüklememi

    artı pc nin özellikleri. ikinci hdd yi senmi monte ettin. başka bir donanımı değiştirdinmi ?
  • örneğin şu anda pc gayet normal çalışıyor fakat neden olduğunu anlayamadığım bir şekilde donuyor ve pc'yi kapatmak zorunda kalıyorum..Yeniden başlattığımda ise açılmıyor...Bios'a bakıyorum diğer bütün donanımlar gözüküyor fakat windows'un yüklü olduğu 80 Gb'lık harddisk görünmüyor..Yukarıda da yazdığım gibi kasanın fişini çekip bir kaç dakika bekliyorum pc'yi başlattığımda sorunsuz bir şekilde çalışıyor..
  • PC nin özelliklerini yazmamışsın.

    sorulara cevap ta vermemişsin.

    donanımsal bir sorun olabilir . sorulara cevap yazarsan mantık yürütebiliriz
  • donanım.. P4 3.0 512 ram ekran kartı Asus Extreme Ax550 + 300 Gb Sata Hard Disk ve 80 Gb windows'un yüklü olduğu harddisk var..Herhangi yeni bir donanım yok..En son 80Gb'lık harddisk'i ekledim pc'ye oda yaklaşık 2,5 ay oldu..Sorun 2 gün önce başladı..Havaların bozuk olmasından dolayı son 3 gün içersinde onlarca defa elektrik kesintisi oldu(sadece dün 9 kez) Gerçi Güç kaynağım var ama o oLduğu halde bir defa elektirik kesildiğinde pc de kapandı..Disk yöneticisinde C önyükleme diye birşey görmedim..Sanırım bunlar yardımcı olur..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Bocék

    donanım.. P4 3.0 512 ram ekran kartı Asus Extreme Ax550 + 300 Gb Sata Hard Disk ve 80 Gb windows'un yüklü olduğu harddisk var..Herhangi yeni bir donanım yok..En son 80Gb'lık harddisk'i ekledim pc'ye oda yaklaşık 2,5 ay oldu..Sorun 2 gün önce başladı..Havaların bozuk olmasından dolayı son 3 gün içersinde onlarca defa elektrik kesintisi oldu(sadece dün 9 kez) Gerçi Güç kaynağım var ama o oLduğu halde bir defa elektirik kesildiğinde pc de kapandı..Disk yöneticisinde C önyükleme diye birşey görmedim..Sanırım bunlar yardımcı olur..



    evet teşekkürler . şimdi önce hdd den başlayalım. 300 gb lik hdd pc ile birlikte gelen ve master durumda. ikinci ise slave durumda. sen slave olana sonradan xp kurmuşsun. bu yüzden sorun yaşaman olası. hdd lerin anakart sata girişlerinin yerini değiştirerek bu sorunu çözebilirsin fakat elektrik kesintileri de kafama takılan bir ayrıntı . bir kez kapandıysa sorun olacağını sanmıyorum..

    sorunu genede çözemezsen eğer 300 gb olanda bir 30 gb lik bölümün varsa oraya yeni bir xp kurup tüm programlarını ve ayarlarını yaptıktan sonra 80 likteki xp ye de bir format atıp biçimlersin. böylelikle tüm sorunlardan kurtulmuş olursun.

    artı ikinci xp yi kurarsan açılışta iki seçenek çıkar yani hangi işletim sisteminden açacağını sorar . eğer sorun çıkarsa gene xp cd si ile kurtarma konsolunda bootcfg komutunu yaz enter yap. daha sonra bootcfg/ rebuild komutunu gir ve enterle. iki işletim sistemini de bulacaktır. isimlendir . böylelikle boot ayarlarını yenilemiş ve düzenlemiş olursun. sonra temiz kurduğun xp de gereken ayarları yaptıktan sonra sorunlu xp den kurtulursun basit bir formatla.


    umarım bilgiler işine yarar. umarım sorun donanımsal değildir.

    geçmiş olsun diyorum ve


    kolay gelsin tabiki




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Bocék

    ...son 3 gün içersinde onlarca defa elektrik kesintisi oldu(sadece dün 9 kez)...



    Veh! Her zaman derim bu elektrik kesintileri bilgisayarların en kötü düşmanıdır diye. Valla ben İstanbul'dayım, bazen gecenin kör bir saatinde bir kere kesilir, direk ağzımı bozarım hemen. Dokuz kez kesilseydi ne yapardım bilemiyorum...
  • @andac_bagtir Hdd'lerin girişlerini değiştirmeyi denedim ama sorun düzelmedi..enteresan olan sorunu her zaman yapmaması günde bir kez bazen iki kez oluyor..Ama sinir bozucu işte..Sanırım yine format yolu gözüküyor..Donanımsal olduğunu sanmıyoum inşallah değildir de..Yardımın için teşekkürler..


    @Algol Perseus iş yerimde yazar kasa var elektrik her geldiğinde bir şerit atıyor ve kaç kez elektrik kesildiğini net görebiliyorum Allahtan güç kaynağı var yoksa başa bela..Bir kez Harddiskim yandı bu yüzden..Ağız bozma konusunu hiç sorma bozdum bozacağım kadar..
  • güç kaynağı kullanmak gerçekten şart arkadaşlar. birden çok marka ve model güç kaynağı kullanmadım ama bendeki ups pc nin başında değilsem bile akü seviyesi sona geldiğinde pc yi otomatik olarak düzgün bir şekilde kapatıyor. buda birçok sorunun önüne geçiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.